کتاب حواسم به خودم هست
معرفی کتاب حواسم به خودم هست
کتاب الکترونیکی «حواسم به خودم هست (آموزش اخلاق و زیست موّمنانه نوجوان - دوره اول)» اثری از موسسه توسعه محتوای آموزشی دینی (متمادی) است که نشر متمادی آن را منتشر کرده است. این کتاب با هدف آموزش اخلاق و سبک زندگی دینی برای نوجوانان دوره اول متوسطه تدوین شده و با همکاری گروهی از نویسندگان، معلمان و کارشناسان حوزه تعلیم و تربیت دینی تهیه شده است. «حواسم به خودم هست» با رویکردی آموزشی و تربیتی، تلاش دارد مفاهیم اخلاقی و دینی را به زبان قابل درک برای نوجوانان ارائه دهد. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب حواسم به خودم هست
این کتاب در قالب یک درسنامه آموزشی و تربیتی برای نوجوانان دوره اول متوسطه طراحی شده است و به موضوعات اخلاقی و زیست موّمنانه میپردازد. «حواسم به خودم هست» اثری است که با هدف تقویت باورهای دینی، ارتقای اخلاق فردی و اجتماعی و آموزش سبک زندگی اسلامی تدوین شده است. ساختار کتاب به گونهای است که هر درس به یک موضوع اخلاقی یا رفتاری اختصاص یافته و با استفاده از داستانها، حکایتها، فعالیتهای گروهی و تمرینهای عملی، مفاهیم را به نوجوانان منتقل میکند. این اثر با بهرهگیری از منابع قرآنی و روایی و همچنین مثالهای ملموس از زندگی روزمره، تلاش دارد تا آموزههای دینی را به صورت کاربردی و قابل لمس برای مخاطبان نوجوان ارائه کند. کتاب در منظومه آموزشی متمادی جای گرفته و برای تدریس در پایه هفتم مناسب است، اما محتوای آن قابلیت استفاده در سایر پایههای متوسطه اول را نیز دارد. در کنار محتوای آموزشی، بخشهایی برای گفتوگو، بازی و سرگرمی و تمرینهای عملی نیز در نظر گرفته شده تا یادگیری را برای نوجوانان جذابتر و تعاملیتر کند.
خلاصه کتاب حواسم به خودم هست
کتاب «حواسم به خودم هست» با تمرکز بر آموزش اخلاق و سبک زندگی دینی، مجموعهای از درسها را پیش روی نوجوانان قرار میدهد که هر یک به یکی از جنبههای مهم زیست موّمنانه میپردازد. در ابتدای کتاب، اهمیت هدایت الهی و نقش پیامبران و امامان در انتقال معارف دینی به نسلهای آینده مطرح شده و بر مسئولیت هر فرد در حفظ و انتقال این میراث تأکید شده است. درسهای ابتدایی کتاب به موضوعاتی مانند تنبلی و اهمیت دوری از آن، ارزش واقعی انسان و تفاوت میان ویژگیهای ظاهری و ارزشهای درونی، و نقش همت و تلاش در موفقیت میپردازد. با مثالهایی از زندگی شخصیتهای تاریخی و معاصر، نوجوانان با مفهوم همت بلند و تأثیر آن در رسیدن به اهداف آشنا میشوند. در ادامه، کتاب به موضوعاتی چون شهرتطلبی و ارزش واقعی انسان، عادتهای خوب و بد، و تأثیر عادتها بر شخصیت فردی و اجتماعی میپردازد. در بخشهایی از کتاب، داستانهایی از زندگی بزرگان دین و افراد موفق روایت میشود تا مفاهیم اخلاقی به صورت ملموس و قابل درک برای نوجوانان بیان شود. همچنین، با استفاده از فعالیتهای گروهی، بازیها و تمرینهای عملی، نوجوانان تشویق میشوند تا رفتارهای مثبت را در زندگی روزمره خود تمرین کنند و عادتهای ناپسند را کنار بگذارند. کتاب با تأکید بر نقش انتخابهای فردی، مدیریت زمان، امید به آینده و اهمیت دوستیهای سالم، تلاش دارد تا نوجوانان را به سوی یک زندگی هدفمند و مبتنی بر ارزشهای دینی هدایت کند.
چرا باید کتاب حواسم به خودم هست را بخوانیم؟
این کتاب با رویکردی آموزشی و تربیتی، مفاهیم اخلاقی و دینی را به زبان قابل لمس برای نوجوانان ارائه میدهد و تلاش میکند تا آنها را با چالشهای روزمرهشان در زمینه رفتار، عادتها و انتخابهای فردی روبهرو کند. استفاده از داستانها و مثالهای واقعی، فعالیتهای گروهی و تمرینهای عملی، یادگیری را برای نوجوانان جذاب و تعاملی میکند. «حواسم به خودم هست» نهتنها به آموزش مفاهیم نظری میپردازد، بلکه راهکارهایی برای بهبود رفتار و سبک زندگی ارائه میدهد و نوجوانان را به خودشناسی، مسئولیتپذیری و رشد اخلاقی تشویق میکند. این کتاب میتواند به عنوان یک راهنمای عملی برای نوجوانانی باشد که به دنبال تقویت باورهای دینی و ارتقای اخلاق فردی و اجتماعی خود هستند.
مطالعه این کتاب برای نوجوانان دوره اول متوسطه، بهویژه کسانی که دغدغه رشد اخلاقی، خودشناسی و تقویت باورهای دینی دارند، مناسب است. همچنین والدین، معلمان و مربیانی که به دنبال منابع آموزشی برای تربیت دینی و اخلاقی نوجوانان هستند، میتوانند از این اثر بهره ببرند. «حواسم به خودم هست» به نوجوانانی که با چالشهایی مانند تنبلی، ضعف اراده، عادتهای ناپسند یا نیاز به مدیریت بهتر زمان و روابط اجتماعی روبهرو هستند، پیشنهاد میشود.
بخشی از کتاب حواسم به خودم هست
«همه ما این جملة دوکلمهای را زیاد شنیدهایم؛ همین جملة بالا: ((حال ندارم)). شاید هم بعضی از ما ارادت خاصی به آن داشته باشیم؛ جوابی راحت که به خیلی از پرسشها داده میشود. - (امتحان داری؛ نمیخواهی درس بخوانی؟) - ((اذان گفتند؛ نمازت دیر نشود؟)) - ((سفره را جمع کردی؟) - نان نداریم؛ چرا نانوایی نمیروی؟)) - ((دیر شده، تکالیفت تمام شد؟) شاید برای همه ما پیش آمده باشد که به خاطر بیدقتی کوچکی، سرما خورده باشیم و همین بیماری به ظاهر ساده سبب شده باشد که چند روز از کار و زندگی بیفتیم و از رفتن به مدرسه و بازی و خوردن خوراکیهای خوشمزه، محروم شویم. اگر کمی دقت میکردیم، خانهنشین نمیشدیم و به همه کارهایمان میرسیدیم. گاهی جان و فکر انسان نیز مانند جسمش بیمار میشود و از رسیدن او به کارهای روزانه و هدفهای زندگی جلوگیری میکند. در حالی که اگر آن بیماریها را بشناسد و از خودش مراقبت کند، میتواند از مبتلا شدن به آن و تحمل عوارض بد آن بیماری فکری، پیشگیری کند. یکی از بیماریهای بهظاهر سادهٔ فکری که بسیاری از ما انسانها را به خود گرفتار میکند، بر اثر این ویروس خطرناک پدید میآید؛ بله؛ بیماری تنبلی یکی از بیماریهای ساده و البته بسیار گسترده در میان مردم است.»