کتاب یادگیری موفق چیست؟ و چه کاربردی در یادگیری دارد؟ زینب علی پور میانکلی + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب یادگیری موفق چیست؟ و چه کاربردی در یادگیری دارد؟

کتاب یادگیری موفق چیست؟ و چه کاربردی در یادگیری دارد؟

امتیازبدون نظر

معرفی کتاب یادگیری موفق چیست؟ و چه کاربردی در یادگیری دارد؟

کتاب الکترونیکی «یادگیری موفق چیست؟ و چه کاربردی در یادگیری دارد؟» نوشتهٔ زینب علی‌پور میانکلی اثری در حوزهٔ روان‌شناسی یادگیری است که نشر فروغ سیمرغ آن را منتشر کرده است. این کتاب به بررسی مفاهیم بنیادین یادگیری، روش‌های تدریس سنتی و نوین، و نقش ساختار مغز در فرایند یادگیری می‌پردازد. نویسنده تلاش کرده است با زبانی روشن و ساختاری منظم، مباحثی همچون مدل مغز سه‌گانه، اصول یادگیری سازگار با مغز و کاربردهای عملی آن‌ها در آموزش را برای مخاطبان شرح دهد. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب یادگیری موفق چیست؟ و چه کاربردی در یادگیری دارد؟

«یادگیری موفق چیست؟ و چه کاربردی در یادگیری دارد؟» اثری ناداستانی در حوزهٔ روان‌شناسی و آموزش است که به بررسی عمیق فرایند یادگیری و عوامل مؤثر بر آن می‌پردازد. زینب علی‌پور میانکلی در این کتاب، با رویکردی تحلیلی، ابتدا مفاهیم پایه‌ای آموزش و یادگیری را معرفی کرده و سپس به مقایسهٔ روش‌های تدریس سنتی و نوین می‌پردازد. ساختار کتاب به گونه‌ای است که ابتدا کلیات و مفاهیم اساسی را مطرح می‌کند و سپس با ورود به مباحث تخصصی‌تر، به نقش مغز و مدل‌های علمی مرتبط با آن در یادگیری می‌پردازد. بخش قابل توجهی از کتاب به مدل مغز سه‌گانه و نقدهای علمی پیرامون آن اختصاص یافته است. نویسنده تلاش کرده است با ارائهٔ مثال‌ها و تحلیل‌های کاربردی، ارتباط میان نظریه‌های علمی و واقعیت‌های کلاس درس را نشان دهد. این کتاب برای معلمان، دانشجویان علوم تربیتی و علاقه‌مندان به مباحث یادگیری و آموزش طراحی شده و سعی دارد تصویری جامع از روندهای نوین آموزشی و چالش‌های آن ارائه دهد.

خلاصه کتاب یادگیری موفق چیست؟ و چه کاربردی در یادگیری دارد؟

کتاب «یادگیری موفق چیست؟ و چه کاربردی در یادگیری دارد؟» به بررسی ابعاد مختلف یادگیری و آموزش می‌پردازد و تلاش می‌کند تصویری روشن از عوامل مؤثر بر موفقیت در یادگیری ارائه دهد. نویسنده ابتدا با تعریف آموزش و یادگیری، به اهمیت شناخت روش‌های تدریس و نقش معلم در فرایند آموزشی اشاره دارد. در ادامه، روش‌های تدریس سنتی و نوین را با هم مقایسه می‌کند و ویژگی‌های هرکدام را برمی‌شمارد؛ از جمله اینکه در روش‌های سنتی، معلم محوریت دارد و دانش‌آموزان بیشتر نقش دریافت‌کنندهٔ منفعل را ایفا می‌کنند، در حالی که در روش‌های نوین، دانش‌آموزان فعالانه در یادگیری مشارکت دارند و معلم نقش راهنما را بر عهده می‌گیرد. بخش مهمی از کتاب به مدل مغز سه‌گانه می‌پردازد؛ مدلی که مغز انسان را به سه بخش خزنده، پستاندار و منطقی تقسیم می‌کند و هرکدام را با کارکردهای خاص خود در یادگیری مرتبط می‌داند. نویسنده ضمن معرفی این مدل، به نقدهای علمی وارد بر آن نیز اشاره می‌کند و توضیح می‌دهد که چرا این مدل با یافته‌های جدید علوم اعصاب کاملاً هم‌خوان نیست. با این حال، از منظر آموزشی، مدل مغز سه‌گانه می‌تواند به معلمان و یادگیرندگان کمک کند تا رفتارها و واکنش‌های خود را بهتر درک کنند و راهکارهایی برای بهبود یادگیری بیابند. در ادامه، کتاب به اصول یادگیری سازگار با مغز می‌پردازد و مفاهیمی مانند خودکارآمدی، انعطاف‌پذیری، خودتنظیمی و نقش حالت ذهنی را در موفقیت یادگیری بررسی می‌کند. همچنین به اهمیت ایجاد محیط آموزشی مناسب، تشویق به ذهن‌آگاهی و مشارکت فعال دانش‌آموزان در فرایند آموزش اشاره دارد. در نهایت، نویسنده با ارائهٔ مثال‌هایی از کلاس درس و تحلیل موقعیت‌های واقعی، نشان می‌دهد که چگونه می‌توان با شناخت بهتر مغز و فرایندهای یادگیری، آموزش را اثربخش‌تر کرد.

چرا باید کتاب یادگیری موفق چیست؟ و چه کاربردی در یادگیری دارد؟ را بخوانیم؟

این کتاب با تمرکز بر پیوند میان نظریه‌های علمی یادگیری و کاربرد آن‌ها در محیط آموزشی، فرصتی فراهم می‌کند تا خواننده با دیدگاهی تازه به فرایند یادگیری نگاه کند. از ویژگی‌های شاخص این اثر می‌توان به بررسی انتقادی مدل‌های رایج مغز، تحلیل تفاوت‌های روش‌های تدریس سنتی و نوین، و ارائهٔ راهکارهایی برای بهبود تعامل معلم و دانش‌آموز اشاره کرد. مطالعهٔ این کتاب به معلمان و دانشجویان علوم تربیتی کمک می‌کند تا با شناخت بهتر ساختار مغز و اصول یادگیری، شیوه‌های آموزشی خود را بهینه کنند و محیطی پویا و مؤثر برای یادگیری ایجاد نمایند.

مطالعهٔ این کتاب به معلمان، دانشجویان رشته‌های علوم تربیتی، روان‌شناسی و آموزش، و همچنین والدینی که به دنبال درک بهتر فرایند یادگیری فرزندان خود هستند پیشنهاد می‌شود. برای افرادی که دغدغهٔ بهبود روش‌های تدریس، افزایش انگیزهٔ یادگیری یا شناخت علمی‌تر مغز و رفتارهای یادگیرنده را دارند، این کتاب می‌تواند راهگشا باشد.

بخشی از کتاب یادگیری موفق چیست؟ و چه کاربردی در یادگیری دارد؟

«یکی از پرکاربردترین مفاهیمی که به نظر من هر انسانی باید بداند شناخت کلی رفتار مغز است درواقع پیچیده‌ترین ماشین شناخته شده در کل کهکشان‌هایی که تاکنون بشر کشف کرده «مغز» است. بدون شناخت مغز، شناخت انسان و رفتارهای او تقریباً بیهوده خواهد بود. در این مقاله قرار نیست مانند دانشجویان پزشکی مغز را بشکافیم و از جزئیاتش باخبر شویم و اطلاعات پزشکی خود را بالا ببریم. همه این اتفاقات به زبانی ساده آمده است. در زیر چند گزینه آورده شده است که این دید را به شما بدهد شناخت مغز چقدر می‌تواند مهم باشد. با شناخت مغز ما متوجه می‌شویم که چرا: • اهمال‌کاری می‌کنیم • کاری را شروع نمی‌کنیم • پرخاشگری می‌کنیم • خجولی‌گری می‌کنیم • مهارت جدیدی یاد نمی‌گیریم • آموزش‌پذیر نیستیم آقای مک‌لین که متخصص مغز و اعصاب و اهل آمریکاست، نظریه‌ای تحت عنوان «مغزهای سه‌گانه» مطرح کرده است. او اعتقاد دارد که می‌توان مغز انسان را به سه قسمت اصلی تقسیم کرد: مغز خزنده یا مغز قدیم، مغز پستاندار یا مغز میانی (عاطفی احساسی)، مغز منطقی یا نئوکورتکس (مغز جدید). نکته بسیار مهم این است که عملکرد این سه مغز بسیار با همدیگر متفاوت و در تناقض است. مانند یک دستگاه چاپگر سه‌کاره که کار چاپ، اسکن و فکس را انجام می‌دهد. تمام این عملیات در قالب یک دستگاه گنجانده شده است اما کار هر سه با هم متفاوت است. مغز ما انسان‌ها هم در قالب یک جمجمه است اما سه کار متفاوت را انجام می‌دهد.»