کتاب شناخت و درمان اختلالات رفتاری کودکان
معرفی کتاب شناخت و درمان اختلالات رفتاری کودکان
کتاب الکترونیکی «شناخت و درمان اختلالات رفتاری کودکان» نوشتهٔ فاطمه فخاری، معصومه فخاری و فاطمه دلشاد دیزاوند اثری است که نشر عصر جوان آن را منتشر کرده است. این کتاب به بررسی انواع اختلالات رفتاری در کودکان، علل بروز آنها و راهکارهای درمانی میپردازد و با رویکردی علمی و کاربردی، اطلاعات مفیدی را برای والدین، معلمان و مشاوران فراهم میکند. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب شناخت و درمان اختلالات رفتاری کودکان
«شناخت و درمان اختلالات رفتاری کودکان» اثری در حوزهٔ ناداستان و روانشناسی کودک است که به بررسی جامع اختلالات رفتاری رایج در میان کودکان میپردازد. نویسندگان، با تکیهبر پژوهشهای علمی و تجربیات میدانی، تلاش کردهاند تصویری روشن از مشکلات رفتاری کودکان و عوامل مؤثر بر آنها ارائه دهند. کتاب ساختاری تحلیلی دارد و هر فصل به یکی از اختلالات مانند بیشفعالی، اضطراب، پرخاشگری، گوشهگیری، افسردگی، شبادراری، ناخنجویدن و لکنت زبان اختصاص یافته است. در کنار معرفی اختلالات، به عوامل ژنتیکی، محیطی، خانوادگی و اجتماعی مؤثر بر بروز این مشکلات نیز پرداخته شده است. نویسندگان در این کتاب، علاوهبر ارائهٔ اطلاعات نظری، به راهکارهای عملی برای پیشگیری و درمان اختلالات رفتاری نیز اشاره کردهاند. این اثر برای والدین، معلمان، مشاوران و هر کسی که با کودکان سر و کار دارد، منبعی قابل اتکا برای شناخت بهتر رفتارهای کودکان و مواجههٔ صحیح با آنها بهشمار میآید.
خلاصه کتاب شناخت و درمان اختلالات رفتاری کودکان
کتاب «شناخت و درمان اختلالات رفتاری کودکان» به بررسی انواع اختلالات رفتاری شایع در کودکان میپردازد و تلاش میکند ریشهها، نشانهها و راههای مقابله با این اختلالات را بهصورت جامع و کاربردی شرح دهد. نویسندگان ابتدا به اهمیت دوران کودکی و تأثیر محیط خانواده، شرایط اقتصادی و اجتماعی، و روابط والدین بر شکلگیری شخصیت کودک اشاره کردهاند. در ادامه، اختلالات رفتاری به دو دستهٔ کلی تقسیم شدهاند: مشکلات برونسو (مانند بیشفعالی، پرخاشگری، ترس از مدرسه) و مشکلات درونسو (مانند گوشهگیری، افسردگی، اضطراب، شبادراری، ناخنجویدن و اختلالات تکلمی). در بخشهای مختلف کتاب، هر اختلال بهطور جداگانه معرفی شده و نشانهها، علل بروز و راهکارهای درمانی آن بررسی شده است. برای مثال، در مورد بیشفعالی، به نقش عوامل ژنتیکی، محیطی، تغذیه، آسیبهای مغزی و شرایط دوران بارداری اشاره شده و راهکارهایی مانند رواندرمانی و درمان دارویی مطرح شده است. دربارهٔ اضطراب، عوامل فردی، خانوادگی و آموزشی بررسی شده و راههایی برای کاهش اضطراب در دانشآموزان ارائه شده است. پرخاشگری نیز از منظر یادگیری اجتماعی، ژنتیک، ناکامی و اضطراب تحلیل شده و راهکارهایی برای مدیریت آن پیشنهاد شده است. کتاب همچنین به نقش والدین، معلمان و محیط اجتماعی در پیشگیری و درمان اختلالات رفتاری پرداخته است. توصیههایی برای والدین و مربیان در برخورد با کودکان دارای اختلالات رفتاری، اهمیت حمایت عاطفی، پرهیز از تنبیه و تحقیر، و ایجاد محیطی امن و آرام برای رشد کودک از دیگر محورهای مهم این اثر است. در نهایت، نویسندگان تأکید کردهاند که شناخت دقیق اختلالات رفتاری و همکاری خانواده و مدرسه میتواند به بهبود وضعیت کودکان و پیشگیری از مشکلات جدیتر در آینده کمک کند.
چرا باید کتاب شناخت و درمان اختلالات رفتاری کودکان را بخوانیم؟
این کتاب با تمرکز بر اختلالات رفتاری رایج در کودکان، بهویژه در بستر خانواده و مدرسه، اطلاعات جامعی دربارهٔ علل، نشانهها و راههای درمان این اختلالات ارائه میدهد. یکی از ویژگیهای شاخص این اثر، پرداختن به عوامل محیطی، ژنتیکی و اجتماعی در کنار راهکارهای عملی برای مدیریت و درمان مشکلات رفتاری است. خواننده با مطالعهٔ این کتاب میتواند درک عمیقتری از رفتارهای کودکان بهدست آورد و با روشهای علمی و تجربی، به بهبود وضعیت روانی و رفتاری آنها کمک کند. همچنین، توصیههای کاربردی برای والدین و معلمان، این کتاب را به منبعی مفید برای مواجهه با چالشهای تربیتی تبدیل کرده است.
مطالعهٔ این کتاب برای والدین، معلمان، مشاوران مدرسه، دانشجویان رشتههای روانشناسی و علوم تربیتی و هر کسی که دغدغهٔ سلامت روان و رفتار کودکان را دارد، مفید است. بهویژه افرادی که با کودکانی دارای مشکلات رفتاری مانند بیشفعالی، اضطراب، پرخاشگری یا افسردگی مواجهاند، میتوانند از راهنماییهای این اثر بهرهمند شوند.
بخشی از کتاب شناخت و درمان اختلالات رفتاری کودکان
«کودکی که به دنیا میآید عالیترین و کاملترین امکانات رشد را داراست. او در بهترین حالت خود آفریده شده است و آمادگی و ظرفیت آن را دارد که به شایستهترین وجه پرورده شود و به برترین کمالات دست یابد. اما زندگی خانوادگی و محیط بهداشتی، آموزشی، اجتماعی و فرهنگی بسیاری از مردم جهان چنان است که دستیابی به چنین مقصودی را دشوار و گاه امکانناپذیر میسازد. محدودیتهای محیط زندگی گروهی از کودکان چنان زیاد است که بقای آنان نیز ناممکن میگردد. متأسفانه اکثر ما به درستی نمیدانیم که هرگاه فرزندانمان از امکانات رشد و پرورش صحیح برخوردار باشند، چه زندگی متعالی در انتظارشان است. ما غالباً غافل از آنیم که سعادت و کمال کودکانمان در گرو رشدیافتگی ما بزرگسالان است. ما غالباً فرزندان خود را به دلیل خطاها و اختلالها و ناسازگاریهایشان محکوم میکنیم یا به باد ناسزا و تنبیه میگیریم و فراموش میکنیم که به جای آن باید خطاها و ندانمکاریهای خودمان را دلیل بروز مشکلات آنان بدانیم.»