کتاب من، تو هستم
معرفی کتاب من، تو هستم
کتاب من، تو هستم (I Am You) نوشته رفیلویی موآلالی و تصویرگری زینلدا مک دانلد، با زبانی ساده مفاهیمی چون مهربانی، مراقبت و همدلی را برای کودکان روایت میکند و به بچهها نشان میدهد که دوستداشتن دیگران و خود دو روی یک سکهاند و مراقبت از دیگری، مراقبت از خود نیز هست. صبا ایزدی این داستان مصور را برای نشر مهرسا ترجمه کرده است. نسخه الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب من، تو هستم
در کتاب من، تو هستم نوشتهی رفیلویی موآلالی، با اثری تصویری و داستانی روبهرو هستیم که برای گروه سنی کودک طراحی شده است. این داستان با بهرهگیری از تصاویر و جملات کوتاه، مفاهیمی چون همدلی، مهربانی و مراقبت را به گونهای ملموس و قابل لمس برای کودکان بازگو میکند.
ساختار کتاب به صورت متنی کوتاه و تصاویری گویا شکل گرفته و هر صفحه، بخشی از ارتباط عاطفی میان شخصیتها را به تصویر میکشد. داستان من، تو هستم در فضایی صمیمانه و کودکانه روایت میشود و تلاش دارد تا مفاهیم اخلاقی و انسانی را به دور از پیچیدگیهای زبانی، به مخاطب خردسال منتقل کند.
رفیلویی موآلالی با هدف آموزش غیرمستقیم ارزشهای انسانی و اجتماعی به کودکان این کتاب را نوشته است.
خلاصه کتاب من، تو هستم
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند!
داستان من، تو هستم با نگاهی به رابطهی میان دو کودک آغاز میشود؛ جایی که راوی با نگاهکردن به چشمان دوستش، خود را در او میبیند. روایت با توصیف لحظات ساده و روزمره مانند سلامکردن، آغوشگرفتن، بازگشت از مدرسه و گوشدادن به قصهها ادامه پیدا میکند. در هر بخش، راوی تأکید میکند که دوستداشتن دیگری، در حقیقت دوستداشتن خود است و هر احساسی که نسبت به دیگری دارد، بازتابی از احساسش نسبت به خودش است.
کتاب به تفاوتها و شباهتهای میان آدمها اشاره دارد و بیان میکند که حتی اگر هر کدام در گوشهای از دنیا زندگی کنند، قلبهایشان به هم شبیه است. در نهایت، پیام اصلی کتاب این است که مهربانی و مراقبت از دیگران، به نوعی مهربانی و مراقبت از خود نیز هست و نادیدهگرفتن دیگری، نادیدهگرفتن خود به شمار میآید.
چرا باید کتاب من، تو هستم را بخوانیم؟
این کتاب با زبانی کودکانه و تصاویری جذاب، مفاهیمی چون همدلی، مهربانی و مراقبت را به گونهای ساده و قابل لمس برای کودکان بازگو میکند. داستان به کودکان کمک میکند تا ارتباط میان احساسات خود و دیگران را درک کنند و بیاموزند که رفتار مهربانانه با دیگران، بازتابی از احترام و محبت به خود است. این اثر میتواند نقطهی شروعی برای گفتوگوهای خانوادگی دربارهی ارزشهای انسانی باشد و به رشد عاطفی و اجتماعی کودکان کمک کند.
خواندن کتاب من، تو هستم را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
من، تو هستم به کودکان گروه سنی ب و والدینی که به دنبال آموزش مفاهیم همدلی، مهربانی و مراقبت به فرزندان خود هستند، پیشنهاد میشود. همچنین مربیان مهدکودک و آموزگاران ابتدایی میتوانند از این اثر برای تقویت مهارتهای اجتماعی و عاطفی کودکان بهره ببرند.