کتاب دختری به نام سبو، دید حیوانات (دوزبانه)
معرفی کتاب دختری به نام سبو، دید حیوانات (دوزبانه)
کتاب الکترونیکی «دختری به نام سبو، دید حیوانات (دوزبانه)» نوشتهٔ کامبیز شفیعی و با نشر ویستآذر، داستانی کودکانه و آموزنده است که به زبان فارسی و انگلیسی منتشر شده است. این کتاب با محوریت دختری به نام «سبو» و گفتوگوهای او با پدرش، به دنیای شگفتانگیز حیوانات و نحوهٔ دید آنها میپردازد. روایت ساده و جذاب کتاب، کودکان را با مفاهیم علمی دربارهٔ بینایی حیوانات آشنا میکند و در عین حال، کنجکاوی و علاقهٔ آنها به طبیعت را برمیانگیزد. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب دختری به نام سبو، دید حیوانات (دوزبانه)
«دختری به نام سبو، دید حیوانات (دوزبانه)» اثری داستانی و آموزشی است که برای گروه سنی کودک و نوجوان طراحی شده است. این کتاب در قالب داستانی کوتاه و با محوریت شخصیت «سبو»، دختری باهوش و پرسشگر، به بررسی نحوهٔ دید حیوانات مختلف میپردازد. ساختار کتاب بهگونهای است که هر بخش با یک پرسش از سوی سبو آغاز میشود و پدرش با توضیحاتی علمی و قابل فهم، به او پاسخ میدهد. این روند، فضای گفتوگویی و صمیمانهای را ایجاد کرده است که کودکان را به تفکر و پرسشگری تشویق میکند. کتاب بهصورت دوزبانه ارائه شده و این ویژگی، امکان یادگیری زبان دوم را نیز برای مخاطبان فراهم میکند. در کنار روایت داستانی، اطلاعات علمی دربارهٔ بینایی حیواناتی مانند عقاب، حلزون، خفاش و مار بهزبان ساده بیان شده است. این اثر نهتنها به آموزش علمی میپردازد، بلکه ارزشهای خانواده، کنجکاوی و عشق به طبیعت را نیز در دل داستان جای داده است.
خلاصه کتاب دختری به نام سبو، دید حیوانات (دوزبانه)
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند! داستان با معرفی «سبو»، دختری کنجکاو و علاقهمند به حیوانات آغاز میشود که همراه پدرش به جنگل میرود. سبو از پدرش میپرسد که آیا حیوانات هم مانند انسانها میبینند یا نه. پدر با لبخند توضیح میدهد که هر حیوان، دنیا را بهگونهای متفاوت میبیند و این تفاوت به فرکانس چشم آنها مربوط است. برای مثال، عقاب میتواند حرکت یک مگس را با دقت بسیار بالا دنبال کند، درحالیکه انسانها چنین تواناییای ندارند. حلزون نیز دنیا را با دنبالههایی عجیب و طولانی میبیند و فقط زمانی که چیزی کاملاً ثابت باشد، آن را بهدرستی تشخیص میدهد. در ادامه، سبو و پدرش به غاری تاریک میرسند و دربارهٔ بینایی خفاشها صحبت میکنند؛ پدر توضیح میدهد که خفاشها مانند نقشهٔ سونوگرافی میبینند و با امواج صوتی محیط را درک میکنند. سپس، سبو با مار روبهرو میشود و پدرش توضیح میدهد که مارها حتی در شب هم دید کامل دارند و میتوانند حرارت بدن موجودات را ببینند. در پایان، پدر به سبو یادآوری میکند که هر موجودی جهان را بهگونهای خاص میبیند و هیچ تصویری از دنیا مطلق نیست؛ هر چشم، دنیای خودش را دارد.
چرا باید کتاب دختری به نام سبو، دید حیوانات (دوزبانه) را بخوانیم؟
این کتاب با ترکیب داستان و اطلاعات علمی، به کودکان کمک میکند تا با دنیای حیوانات و تفاوتهای آنها آشنا شوند. روایت دوزبانهٔ کتاب، فرصتی برای تقویت زبان دوم نیز فراهم میکند. «دختری به نام سبو، دید حیوانات» با طرح پرسشهای کودکانه و پاسخهای علمی، ذهن مخاطب را به تفکر و کشف تشویق میکند و در عین حال، ارزشهای خانواده و اهمیت کنجکاوی را برجسته میسازد. آشنایی با نحوهٔ دید حیوانات مختلف، نگاه تازهای به طبیعت و جهان پیرامون ارائه میدهد و میتواند الهامبخش علاقهمندان به علوم و محیط زیست باشد.
این کتاب برای کودکان و نوجوانانی مناسب است که به حیوانات، طبیعت و علوم علاقه دارند یا دوست دارند دربارهٔ تفاوتهای موجودات زنده بیشتر بدانند. همچنین برای والدین و مربیانی که بهدنبال کتابی آموزشی و سرگرمکننده برای تقویت زبان دوم و پرورش کنجکاوی کودکان هستند، گزینهٔ مناسبی است.
بخشی از کتاب دختری به نام سبو، دید حیوانات (دوزبانه)
«روزی سبو با پدرش به جنگل رفته بود. سبو خیلی خوشحال بود که میتوانست حیوانات را از نزدیک ببیند. آخه سبو حیوانات را خیلی دوست داشت. همینطور که داشت با پدرش توی جنگل راه میرفت، یک دفعه سوالی به ذهنش رسید. سبو از پدرش پرسید: «بابا، حیوانات هم مثل ما میبینند؟» پدر سبو خندید و گفت: «چه سوال خوبی کردی! نه دخترم، حیوانات مثل ما نمیبینند؛ هر کدام از آنها نسبت به فرکانس چشمشان دنیا را به اشکال مختلف میبینند.» سبو پرسید: «فرکانس چشمشان یعنی چی؟» پدر گفت: «مثلاً فرکانس چشم ما انسانها ۲۴ است؛ یعنی زمانی که چیزی با سرعت ۲۴ بار در ثانیه از جلوی چشم ما عبور کند، ما آن را پیوسته میبینیم. اما عقاب ۲۰۰۰۰ میباشد.» پدر گفت: «عقاب میتواند با دقت تمام حرکت یک مگس را در هر لحظه دنبال کند، در حالی که ما قادر به این کار نیستیم. همچنین عقاب قطره قطره میبیند؛ در حالی که ما آن را به صورت پیوسته میبینیم.»