کتاب راهنمای علوم اعصاب ورزشی و روان فیزیولوژی + دانلود نمونه رایگان

تا ۷۰٪ تخفیف رؤیایی در کمپین تابستانی طاقچه! 🧙🏼🌌

معرفی کتاب راهنمای علوم اعصاب ورزشی و روان فیزیولوژی

کتاب الکترونیکی «راهنمای علوم اعصاب ورزشی و روان‌فیزیولوژی» به ویراستاری «رونالد ای. کارلستد» و دستیار ویراستار «مایکلا بالکونی» و با ترجمهٔ «محمود شیخ»، «رضا رستمی»، «فرشته ایزدخواه»، «مسعود رحمتی» و «پیمان هنرمند» توسط نشر دانشگاه تهران منتشر شده است. این کتاب به بررسی پیوند میان علوم اعصاب، روان‌فیزیولوژی و ورزش می‌پردازد و به‌عنوان منبعی دانشگاهی و تخصصی، مفاهیم پایه، پژوهش‌های نوین و کاربردهای عملی این حوزه را پوشش می‌دهد. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب راهنمای علوم اعصاب ورزشی و روان فیزیولوژی

«راهنمای علوم اعصاب ورزشی و روان‌فیزیولوژی» اثری جامع در حوزهٔ ناداستان دانشگاهی است که به بررسی تعامل میان مغز، بدن و عملکرد ورزشی می‌پردازد. این کتاب ساختاری چهار بخشی دارد: بخش اول به مبانی و پژوهش‌های بنیادی علوم اعصاب ورزشی و روان‌فیزیولوژی اختصاص یافته و مفاهیم پایه، چارچوب‌های نظری و مدل‌های مفهومی را معرفی می‌کند. بخش دوم به کاربردهای عملی، مداخلات و آموزش ذهنی در ورزش می‌پردازد و روش‌های ارزیابی و مداخله را با رویکردی مبتنی‌بر شواهد شرح می‌دهد. بخش سوم به مسائل بالینی، از جمله آسیب‌های مغزی، عصب‌روان‌شناسی و مدل‌های نوین شناختی و احساسی مرتبط با ورزش می‌پردازد. بخش چهارم نیز به فناوری‌ها و ابزارهای نوین در علوم اعصاب ورزشی و روان‌فیزیولوژی اختصاص دارد. نویسندگان و مترجمان این کتاب، با تکیه‌بر پژوهش‌های روز و دیدگاه‌های انتقادی، تلاش کرده‌اند تصویری چندلایه و تحلیلی از این حوزه ارائه دهند. «رونالد ای. کارلستد» و همکارانش در این اثر، هم به جنبه‌های نظری و هم به کاربردهای عملی توجه داشته‌اند و کتاب را به منبعی برای دانشجویان، پژوهشگران و متخصصان تبدیل کرده‌اند.

خلاصه کتاب راهنمای علوم اعصاب ورزشی و روان فیزیولوژی

این کتاب با هدف ارائهٔ تصویری جامع از علوم اعصاب ورزشی و روان‌فیزیولوژی، از مبانی نظری تا کاربردهای عملی و بالینی را پوشش می‌دهد. در بخش نخست، مفاهیم پایه‌ای مانند مسیرهای عصبی فعالیت‌های ورزشی، ارتباط ادراک و عمل، بازنمایی بدن در مغز و نقش یادگیری و تمرین در تغییرات عصبی بررسی شده است. نویسندگان با استفاده از مثال‌هایی از ورزشکاران نخبه، نشان داده‌اند که چگونه تمرین و تجربه می‌تواند ساختار و عملکرد مغز را تغییر دهد و به بهبود عملکرد ورزشی منجر شود. در ادامه، ابزارهای پژوهشی مانند الکتروانسفالوگرافی و تصویربرداری نوری معرفی شده‌اند و کاربرد آن‌ها در بررسی فعالیت مغزی ورزشکاران در شرایط مختلف تمرین و رقابت تحلیل شده است. کتاب به بررسی تفاوت‌های عصبی میان ورزشکاران حرفه‌ای و غیرحرفه‌ای، تأثیر تمرین بر فعالیت مغزی و نقش تخصص در تشخیص فریب و پیش‌بینی حرکات ورزشی می‌پردازد. در بخش‌های بعدی، تکنیک‌های مداخله‌ای مانند بیوفیدبک و نوروفیدبک، آموزش ذهنی، راهبردهای شناختی برای بهبود عملکرد حرکتی و نقش آموزش خیره شدن در تسریع یادگیری مهارت‌های حرکتی شرح داده شده‌اند. همچنین، به بررسی سازوکارهای عصبی حافظه، تأثیر خواب و استرس بر عملکرد شناختی و ورزشی و روش‌های کمّی‌سازی جریان و مقاومت ذهنی پرداخته شده است. در بخش بالینی، مباحثی مانند آسیب‌های مغزی ناشی از ورزش، عصب‌روان‌شناسی ضربه مغزی، توان‌بخشی شناختی و مدل‌های عصب‌شناختی اثر تمرین بر مغز مطرح شده‌اند. در نهایت، کتاب با معرفی فناوری‌ها و ابزارهای نوین برای پژوهش و تمرین در علوم اعصاب ورزشی به پایان می‌رسد. پیام اصلی کتاب بر اهمیت تعامل مغز، بدن و ذهن در بهبود عملکرد ورزشی و نقش علوم اعصاب در توسعهٔ راهکارهای نوین برای ارتقای سلامت و کارایی ورزشکاران تأکید دارد.

چرا باید کتاب راهنمای علوم اعصاب ورزشی و روان فیزیولوژی را بخوانیم؟

این کتاب با رویکردی تحلیلی و چندرشته‌ای، به بررسی عمیق پیوند میان مغز، بدن و عملکرد ورزشی می‌پردازد. خواننده با مطالعهٔ آن با جدیدترین پژوهش‌ها و فناوری‌های حوزهٔ علوم اعصاب ورزشی آشنا می‌شود و می‌تواند درک بهتری از سازوکارهای عصبی و روان‌فیزیولوژیک عملکرد ورزشی به‌دست آورد. «راهنمای علوم اعصاب ورزشی و روان‌فیزیولوژی» نه‌تنها به مباحث نظری می‌پردازد، بلکه کاربردهای عملی، مداخلات و ابزارهای نوین را نیز معرفی می‌کند. این کتاب به‌ویژه برای کسانی که به دنبال فهم علمی و دقیق از تأثیر تمرین، یادگیری و مداخلات ذهنی بر مغز و بدن هستند، منبعی ارزشمند به‌شمار می‌آید.

مطالعهٔ این کتاب به دانشجویان و پژوهشگران رشته‌های علوم اعصاب، روان‌شناسی ورزشی، علوم ورزشی، فیزیولوژی و توان‌بخشی پیشنهاد می‌شود. همچنین برای مربیان، روان‌شناسان ورزش، متخصصان علوم اعصاب و علاقه‌مندان به فناوری‌های نوین در ورزش که به دنبال ارتقای عملکرد و سلامت ورزشکاران هستند، مفید است. این اثر برای کسانی که با مسائل شناختی، عاطفی و بالینی ورزشکاران سروکار دارند، راهگشا خواهد بود.

بخشی از کتاب راهنمای علوم اعصاب ورزشی و روان فیزیولوژی

«بدن ما ماشین زیبایی است که منابع مختلف اطلاعاتی را از محیط دریافت می‌کند و فعالیتی را به‌وجود می‌آورد که به‌نوبهٔ خود می‌تواند محیط را متحول کند. ما می‌توانیم بدن خود را در هر لحظه از روز درک کنیم. بدن انسان زمان حال را از طریق تجربهٔ ادراکی و حرکتی، گذشته را از طریق حافظهٔ تجربهٔ ادراکی و حرکتی، و آینده را از طریق پیش‌بینی تجربهٔ ادراکی و حرکتی درک می‌کند. ما بدن افراد دیگر را همین گونه درک می‌کنیم. ما اهداف آن‌ها را از طریق حرکاتشان درک می‌کنیم. در نتیجه ما می‌توانیم اهداف آن‌ها را از طریق حرکاتشان پیش‌بینی کنیم. آیا بین نحوهٔ درک ما از بدن خود و بدن دیگران تفاوتی وجود دارد؟ حتی اگر تفاوت‌های واضحی وجود داشته باشد، ادراک بدن خودمان و درک ما از بدن دیگران ارتباط نزدیکی با هم دارند. در این فصل، با در نظر گرفتن دیدگاه‌های مختلف برگرفته از رویکردهای علمی مختلف، به همهٔ این مسائل می‌پردازیم. به‌طور سنتی، دانشمندان بیومکانیک، کنترل حرکت و رباتیک، متخصصانی بودند که به درک بدن و حرکات آن علاقه داشتند. به‌تازگی توجه فزاینده‌ای به بدن، از سوی روان‌فیزیولوژی شناختی و علوم اعصاب شکل گرفته است. به‌طور خاص، برخی از دانشمندان علوم اعصاب (همان‌طور که با ورزشکاران نخبه نشان داده شده است) به درک کارکرد بدن‌هایی که کارایی عالی نشان می‌دهند، علاقه‌مند شدند. ایدهٔ مطالعهٔ این ورزشکاران، به‌منظور کشف حداکثر پتانسیلی است که مغز به یافتن آن قادر است. در نتیجه زمینهٔ جدیدی از پژوهش‌ها به نام «علوم اعصاب ورزشی» ایجاد شد.»