کتاب بررسی بافت به عنوان یک عنصر بصری
معرفی کتاب بررسی بافت به عنوان یک عنصر بصری
معرفی کتاب بررسی بافت به عنوان یک عنصر بصری
کتاب الکترونیکی «بررسی بافت به عنوان یک عنصر بصری (طراحی دکوراسیون داخلی هتل با الهام از بافت پوست حیوانات)» نوشتهٔ پریسا شهبنده و منتشرشده توسط انتشارات فرزانگان دانشگاه، اثری پژوهشی در حوزهٔ هنرهای تجسمی و طراحی داخلی است. این کتاب به بررسی نقش بافت به عنوان یکی از عناصر بصری در هنر و بهویژه طراحی دکوراسیون داخلی میپردازد و با تمرکز بر الهامگیری از بافت پوست حیوانات، کاربردهای آن را در طراحی هتلها واکاوی میکند. نسخه الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب بررسی بافت به عنوان یک عنصر بصری
این کتاب در سال ۱۴۰۴ منتشر شده و به یکی از عناصر بنیادین هنرهای تجسمی یعنی «بافت» میپردازد. نویسنده با رویکردی تحلیلی، ابتدا مفاهیم پایهای بافت را شرح میدهد و سپس به دستهبندی انواع بافتها، ویژگیهای بصری و لامسهای آنها و نقششان در ارتباطات دیداری میپردازد. بخش قابل توجهی از کتاب به کاربرد بافت در هنرهای مختلف مانند نقاشی، معماری، گرافیک، صنایع دستی و طراحی صنعتی اختصاص یافته است. در ادامه، تمرکز اصلی بر بافت در نساجی و پارچه و سپس بر الهامگیری از بافت پوست حیوانات برای طراحی دکوراسیون داخلی هتل قرار میگیرد. نویسنده با ارائه نمونههای عملی و پروژههای طراحی، نشان میدهد که چگونه میتوان از بافتهای طبیعی الهام گرفت و آنها را به عناصر بصری در فضاهای داخلی تبدیل کرد. کتاب همچنین به جنبههای زیباییشناسی، عملکردی و روانشناختی بافت میپردازد و اهمیت آن را در تجربهٔ حسی و ادراک محیط برجسته میسازد.
خلاصه کتاب بررسی بافت به عنوان یک عنصر بصری
این کتاب با تعریف و تبیین مفهوم بافت به عنوان یک عنصر بصری آغاز میشود و تفاوت میان بافتهای حقیقی و مجازی را شرح میدهد. نویسنده توضیح میدهد که بافت چگونه از طریق حس لامسه و بینایی درک میشود و چه نقشی در انتقال پیام و ایجاد احساس در مخاطب دارد. سپس انواع بافتها شامل بافتهای تصویری، ترسیمی و بافتهایی با ساختار منحصر به فرد معرفی میشوند و روشهای ایجاد بافت در هنرهای مختلف بررسی میگردد. بخش مهمی از کتاب به بررسی بافت در نساجی و پارچه اختصاص دارد؛ در این بخش، تاریخچهٔ بافندگی، ساختار پارچه، انواع بافتهای پایه مانند تافته، سرژ و ساتین و مشتقات آنها به تفصیل توضیح داده میشود. در ادامه، نویسنده با الهام از بافت پوست حیوانات، پروژههای عملی طراحی دکوراسیون داخلی هتل را ارائه میکند. این پروژهها شامل طراحی ست اتاق خواب، لابی، رستوران و سرویس بهداشتی با استفاده از تکنیکهای مختلف و الهام از بافتهای طبیعی است. کتاب با جمعبندی اهمیت بافت در زیباییشناسی، عملکرد و تجربهٔ حسی فضاهای داخلی به پایان میرسد.
چرا باید کتاب بررسی بافت به عنوان یک عنصر بصری را خواند؟
این کتاب برای کسانی که به دنبال درک عمیقتری از نقش بافت در هنرهای تجسمی و طراحی داخلی هستند، منبعی غنی از مفاهیم، مثالها و پروژههای عملی فراهم میکند. تمرکز بر الهامگیری از طبیعت و بافت پوست حیوانات، دید تازهای به کاربرد عناصر بصری در فضاهای داخلی میدهد و میتواند الهامبخش طراحان، هنرمندان و دانشجویان باشد. همچنین، کتاب با ارائهٔ نمونههای عملی و تحلیلهای دقیق، به خواننده کمک میکند تا ارتباط میان تئوری و عمل را بهتر درک کند و از این دانش در پروژههای طراحی خود بهره بگیرد.
خواندن کتاب بررسی بافت به عنوان یک عنصر بصری را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب برای دانشجویان و علاقهمندان به هنرهای تجسمی، طراحی داخلی، معماری، نساجی و گرافیک مناسب است. همچنین برای طراحانی که به دنبال ایدههای نو در استفاده از بافت و الهام از طبیعت در پروژههای دکوراسیون داخلی هستند، کاربردی خواهد بود.
فهرست کتاب بررسی بافت به عنوان یک عنصر بصری
- پیشگفتار: معرفی کلی موضوع و اهمیت بافت در هنر و زندگی روزمره. - فصل اول: بررسی بافت به عنوان یک عنصر بصری - تعریف و مفهوم بافت، دستهبندی بافتها (حقیقی، مجازی، منحصر به فرد)، روشهای ایجاد بافت، عناصر تشکیلدهنده بافت، انرژی و پیام بافت، تأثیر بافت بر ادراک و عکسالعمل مخاطب، کاربرد بافت در هنرهای مختلف (نقاشی، معماری، گرافیک، صنایع دستی، طراحی صنعتی و ...). - فصل دوم: بافت در نساجی - تاریخچهٔ بافندگی، ساختار پارچه، واژههای تخصصی طراحی بافت، معرفی بافتهای پایه (تافته، سرژ، ساتین) و مشتقات آنها، بررسی ویژگیهای فنی و بصری بافتهای مختلف پارچه. - فصل سوم: گزارش کار عملی - ارائهٔ پروژههای طراحی دکوراسیون داخلی هتل با الهام از بافت پوست حیوانات (پروانه و موجودات دریایی)، شرح تکنیکها و مراحل اجرا برای ست اتاق خواب، لابی، رستوران و سرویس بهداشتی. - نتیجهگیری: جمعبندی اهمیت بافت در زیباییشناسی و عملکرد فضاهای داخلی. - منابع و مآخذ: فهرست کتابها و منابع مورد استفاده.
بخشی از کتاب بررسی بافت به عنوان یک عنصر بصری
«هر چیزی را که میبینیم مجموعهای از نشانههای دیداری است. هر نشانه دیداری نیاز به شیوهای خاص از نگریستن را همراه خود دارد؛ نگاه کردن به چیزی، ایجاد نسبت به آن چیز است. ما هرگز به یک چیز نگاه نمیکنیم، بلکه به نسبت میان چیزها و خویشتن مینگریم. ادراک حسی و شناخت این نسبت، روشنگر شیوهٔ خاص نگریستن ماست که خود به دانستههای پیشینی ما وابسته است. نشانههای دیداری را با یاری آنچه میدانیم و آنچه بدان باور داریم میبینیم. کافی است ابتدا خوب ببینیم؛ نگاه عمیق دانستههایمان را باور کرده و هرچقدر مخازن ذهن و اندیشهمان غنی گردد، به همان نسبت نگاه ما نیز عمیقتر و دقیقتر میشود. اگر با آگاهی اندیشه به چیزی بنگریم و به نگرش خود اعتقاد داشته باشیم، فاصلهٔ ما تا آن چیز به قدری کم میشود که میتوانیم حتی واقعیت درون آن را نیز مشاهده کنیم. حال بیایید عنصری را که همیشه و همهجا در کنار ماست بهتر ببینیم. بافت یکی از عناصر بصری است که به حالتها و صورتهای مختلف حضور گستردهای در زندگی ما دارد. اغلب ما نسبت به این عنصر بیتفاوت هستیم. این بار با کنجکاوی و دقت بیشتر به اطراف مینگریم؛ بدیهی است با نگاه مختصری، وجود تعداد زیادی از بافتهای اطرافمان را درمییابیم. حال با این شناخت و آگاهی، این بار دقیقتر به بافت مینگریم، فاصلهٔ خود را با آن کم و کمتر نموده و به عمق آن سفر میکنیم.»