کتاب قالی فکر (دفتر اول) فریناز لوافان + دانلود نمونه رایگان

تا ۷۰٪ تخفیف رؤیایی در کمپین تابستانی طاقچه! 🧙🏼🌌

تصویر جلد کتاب قالی فکر (دفتر اول)

کتاب قالی فکر (دفتر اول)

امتیازبدون نظر

معرفی کتاب قالی فکر (دفتر اول)

کتاب الکترونیکی «قالب‌فکر» اثر «فریناز لوافان» با ویراستاری «حر قربانی» مجموعه‌ای از اشعار معاصر فارسی است که نشر متخصصان آن را منتشر کرده است. این دفتر شعر، نخستین جلد از مجموعه‌ای با همین عنوان است و در سال ۱۴۰۴ به بازار کتاب آمده. اشعار این کتاب در قالب‌های متنوع و با مضامینی برگرفته از تجربه‌های زیسته، هنر، معماری و موسیقی سروده شده‌اند. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب قالی فکر (دفتر اول)

«قالب‌فکر» دفتر اول از مجموعه‌ای شعری است که توسط «فریناز لوافان» سروده شده و به‌عنوان اثری در ژانر شعر معاصر فارسی شناخته می‌شود. این کتاب در قالب یک دفتر شعر، اشعار متعددی را در خود جای داده که هرکدام به موضوعات مختلفی چون شهر، خاطره، عشق، طبیعت، هنر و دغدغه‌های اجتماعی و فردی می‌پردازند. ساختار کتاب به‌گونه‌ای است که هر شعر، روایتی مستقل دارد و در عین حال، پیوندی میان تجربه‌های شخصی شاعر و فضای فرهنگی و تاریخی شهر اصفهان و دیگر مکان‌ها برقرار می‌کند. در مقدمهٔ کتاب، نویسنده به تأثیر معماری، موسیقی و هنر بر شکل‌گیری اشعار اشاره کرده و از نقش زیستن در فضایی تاریخی و هنری سخن گفته است. این دفتر، بازتابی از دوران معاصر و رویدادهای مهمی چون همه‌گیری کرونا را نیز در خود دارد و با زبانی تصویری و گاه نمادین، احساسات و اندیشه‌های شاعر را به تصویر می‌کشد. قالب کتاب، مجموعه‌ای از شعرهای کوتاه و بلند است که هرکدام با تاریخ و مکان سرایش مشخص شده‌اند و به‌نوعی دفترچهٔ خاطرات شاعرانهٔ نویسنده به‌شمار می‌آیند.

چرا باید کتاب قالی فکر (دفتر اول) را بخوانیم؟

این دفتر شعر، تجربه‌های زیسته و دغدغه‌های شاعر را در قالب تصاویری از شهر، طبیعت، خاطره و هنر به مخاطب منتقل می‌کند. «قالب‌فکر» با پرداختن به موضوعاتی چون دلتنگی، امید، گذر زمان، تأثیر هنر و معماری بر زندگی و مواجهه با رویدادهای جمعی، فضایی برای تأمل و همدلی فراهم می‌آورد. اشعار کتاب، با اشاره به عناصر فرهنگی و تاریخی، به‌ویژه شهر اصفهان، پیوندی میان گذشته و حال برقرار می‌کنند و خواننده را به سفری درونی و بیرونی دعوت می‌کنند. این مجموعه برای کسانی که به شعر معاصر و بازتاب احساسات فردی و جمعی علاقه دارند، می‌تواند الهام‌بخش باشد و فرصتی برای بازاندیشی در تجربه‌های مشترک انسانی فراهم کند.

مطالعهٔ این کتاب به علاقه‌مندان شعر معاصر فارسی، دوست‌داران ادبیات شهری، کسانی که دغدغهٔ هویت، خاطره و هنر دارند و افرادی که به دنبال بازتاب تجربه‌های زیسته در قالب شعر هستند، پیشنهاد می‌شود.

بخشی از کتاب قالی فکر (دفتر اول)

«در سال ۱۴۰۳ هستیم و من در کنار جوشش فکری که رگرفته از تفکُر در حوزهٔ معماری، موسیقی و هنر است روزگارم را سپری می‌کنم. در این مدت، چکیده‌ای از افکارم را در قالب نوشته‌هایی بر سطر کاغذ به تحریر درآورده‌ام که برگرفته از جریان اندیشه‌ها، رویدادها و بودن در وادی هنر و موسیقی است. شاید زندگی کردن در بستری از تاریخ و هنر همچون اصفهان نقش شایان در این نوشته‌ها دارد. شاید سفر زدن در میان تاریخ، هندسه نظم، تناسبات، دیدن بازی نور در هندسهٔ اجسام، شنیدن آواهای شهر و موسیقی غنی کشورم و حتی سفر به نقاط مختلف بی‌تأثیر نباشد. اما می‌دانم که نقطه عطفی در این میان هست و آنْ دوران سخت فاجعه عظیم پاندمی کرونا است که اگرچه آسیب‌زننده بود، اما به‌نوعی نقطه‌ای برای درج رویدادها، دیدارها و شنیده‌ها شد. گویی پیامی از آسمان رسید و به ما گفت که عمر کوتاه‌تر از آن چیزی است که بدان می‌اندیشید و روزها را بدون استفاده از آن‌ها و شناسایی موهبت‌هایش می‌گذرانید. برای من که این‌گونه بود و در برهه‌ای در جایی از این کره خاک قرار گرفتم که جز نگاه کردن به آسمان زیبا راهی برای گذراندن روزها نداشتم. دریافتم دلتنگی تا چه میزان می‌تواند آزاردهنده باشد و دوری از هرچیزی، حتی عطر گل‌ها، در فضا خاطره می‌سازد. ثبت این نوشته‌ها در قالب اشعاری که برگرفته از اصوات و آواهاست از این دوران شکل واقعی به خود گرفت. چشم را برای دیدن بهتر و گوش را برای شنیدن بهتر تقویت کرد و جوهر قلم را بر دفتر شعر نشاند. امید است خواندن این صفحات، که روزنی به زمان برای من دارد، برای شما نیز مقبول باشد.»