کتاب پدر + مادر شما متهمید؟
معرفی کتاب پدر + مادر شما متهمید؟
معرفی کتاب پدر + مادر شما متهمید؟
کتاب الکترونیکی «پدر + مادر شما متهمید؟» نوشتهٔ علی فرهینیا و با ویرایش کوثر ایزدنیا، اثری در حوزهٔ تربیت کودک و نقش والدین در شکلگیری شخصیت فرزندان است که توسط انتشارات نسل روشن منتشر شده است. این کتاب با نگاهی انتقادی و تحلیلی به جایگاه پدر و مادر در جامعه و خانواده، به بررسی مسئولیتها، چالشها و تأثیر رفتار والدین بر آیندهٔ فرزندان میپردازد. نسخه الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب پدر + مادر شما متهمید؟
این کتاب در فضایی میان دغدغههای تربیتی و اجتماعی، به نقش کلیدی والدین در رشد و پرورش فرزندان میپردازد. نویسنده با اشاره به باورهای رایج دربارهٔ پدر و مادر، تلاش میکند تصویری واقعبینانهتر از مسئولیتهای والدین ارائه دهد و نشان دهد که صرف داشتن فرزند یا ایفای نقش پدر و مادر بودن، بهتنهایی کافی نیست. کتاب در دورهای نوشته شده که بحث تربیت فرزند و آسیبهای اجتماعی ناشی از ضعف در این حوزه، بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است. نویسنده با مثالها و تحلیلهای متعدد، به این موضوع میپردازد که جامعه معمولاً والدین را بدون ارزیابی و آموزش کافی وارد مهمترین نقش زندگیشان میکند و همین موضوع میتواند زمینهساز بسیاری از مشکلات فردی و اجتماعی شود. «پدر + مادر شما متهمید؟» با زبانی صریح، به نقد نگاه تقدسآمیز و غیرقابل نقد به والدین میپردازد و بر اهمیت آموزش، خودآگاهی و تغییر نگرش در نسلهای مختلف تأکید میکند.
خلاصه کتاب پدر + مادر شما متهمید؟
این کتاب با طرح پرسشهایی بنیادین دربارهٔ جایگاه و نقش والدین، از همان ابتدا مخاطب را به بازنگری در باورهای رایج دعوت میکند. نویسنده معتقد است که پدر و مادر بودن، مسئولیتی فراتر از تأمین نیازهای اولیهٔ فرزند است و جامعه باید والدین را به عنوان مربیان اصلی زندگی فرزندان بشناسد. کتاب به بررسی این موضوع میپردازد که بسیاری از مشکلات رفتاری، عاطفی و حتی بزهکاریها ریشه در سبک تربیتی و رفتار والدین دارد. نویسنده تأکید میکند که آموزش و یادگیری از بدو تولد آغاز میشود و والدین، چه بخواهند چه نخواهند، الگوهای اصلی فرزندان هستند. در بخشهایی از کتاب، به دلایل ازدواجهای ناموفق، نقش والدین در انتخابهای فرزندان، انتظارات متقابل والدین و فرزندان و اهمیت آگاهی والدین نسبت به نقش خود پرداخته میشود. همچنین، نویسنده به آسیبهایی مانند سرکوب احساسات، ناآگاهی نسبت به نیازهای فرزند، و تأثیر رفتارهای ناخودآگاه والدین اشاره میکند و بر ضرورت تغییر نگرش و آموزش مستمر والدین تأکید دارد. در نهایت، کتاب بر این باور است که تربیت موفق، نیازمند برنامهریزی، الگوپذیری مثبت، شناخت لذتها و شادیها و تقویت مهارتهای ارتباطی و عاطفی در خانواده است.
چرا باید کتاب پدر + مادر شما متهمید؟ را خواند؟
این کتاب با رویکردی انتقادی و تحلیلی، والدین را به بازنگری در نقش خود و مسئولیتهایی که بر عهده دارند دعوت میکند. خواندن این اثر میتواند به والدین و کسانی که قصد دارند در آینده صاحب فرزند شوند، کمک کند تا با آگاهی بیشتری به تربیت فرزند بپردازند و از تکرار اشتباهات رایج در نسلهای گذشته جلوگیری کنند. همچنین، کتاب به اهمیت آموزش، خودشناسی و تغییر نگرش در خانواده و جامعه اشاره دارد و راههایی برای بهبود روابط والدین و فرزندان ارائه میدهد.
خواندن کتاب پدر + مادر شما متهمید؟ را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب برای والدین، مربیان، مشاوران خانواده و افرادی که دغدغهٔ تربیت فرزند و بهبود روابط خانوادگی دارند مناسب است. همچنین، برای کسانی که به دنبال درک عمیقتری از نقش والدین در شکلگیری شخصیت و آیندهٔ فرزندان هستند، مطالعهٔ این اثر مفید خواهد بود.
فهرست کتاب پدر + مادر شما متهمید؟
- پیشگفتار: مقدمهای بر اهمیت نقش والدین و جایگاه آنها در جامعه- بررسی جایگاه پدر و مادر: تحلیل مسئولیتها و انتظارات از والدین- آموزش و یادگیری از چه زمانی آغاز شد؟: نقش والدین در آموزش غیررسمی و انتقال ارزشها- نگاه جامعه به پدر و مادر چگونه است؟: نقد نگاه تقدسآمیز و نبود ارزیابی عملکرد والدین- نسبت به نقشمان آگاهی نداریم: اهمیت خودشناسی و آموزش والدین- ازدواج شروع یک مسئولیت: بررسی انگیزههای ازدواج و تأثیر آن بر تربیت فرزند- دلایل ازدواجهای ناموفق: نقش آموزش و آگاهی در موفقیت زندگی مشترک- پدر و مادر باید به فرزندانشان کمک کنند تا درک درستی از عشق پیدا کنند: اهمیت آموزش عاطفی- نقش پدر و مادرها در ازدواج فرزندان: تأثیر رفتار والدین بر انتخابهای فرزندان- کودک شاگرد مدرسه پدر و مادر: نقش الگویی والدین و اهمیت آموزش غیرمستقیم- انگیزههای داشتن فرزند: بررسی دلایل فرزندآوری و انتظارات والدین- انتظار پدر و مادر از فرزندان: تحلیل انتظارات و تأثیر آن بر رفتار کودک- فواید آگاه بودن فرزند نسبت به نقش پدر و مادر: اهمیت شفافیت نقشها- تأثیر نگاه جامعه به نقش پدر و مادر: نقش عرف و فرهنگ در تربیت- باید برای انسان بودنمان ارزش قائل شویم: ضرورت آموزش و ارزشگذاری بر انسانیت- نگاه پدر و مادر نسبت به هم: تأثیر روابط والدین بر شخصیت فرزند- تربیت و محتوای آن: تعریف تربیت و اهمیت محتوای تربیتی- ما پدر و مادرها چگونه باید عمل کنیم: راهکارهایی برای بهبود رفتار والدین- الگوپذیر باشیم تا برای آیندهٔ فرزندمان الگو شویم: اهمیت الگوهای مثبت- کودک میخواهد بودنش را به شما اثبات کند: نیاز کودک به دیدهشدن و تأیید- چگونگی برخورد با مشکلات و تأثیر آن بر شخصیت کودک: نقش واکنش والدین در شکلگیری شخصیت- لذتها را بشناسیم و به فرزندمان بیاموزیم: اهمیت آموزش لذت بردن و شادی- شادبودن را تمرین کنیم تا فرزندانمان نیز بیاموزند: نقش شادی در سلامت روان خانواده- کلام آخر: جمعبندی و تأکید بر نقش آموزش و فرهنگسازی در تربیت فرزند
بخشی از کتاب پدر + مادر شما متهمید؟
«ما باید بدانیم کودکی را که به دنیا میآوریم شاگردیست که به مدرسهٔ ما آمده است تا آموزش ببیند و رشد کند و بتواند برای خودش و جامعه مفید باشد. کودکان نمیدانند که چگونه از بدو تولد آموزش میبینند و شخصیتشان چگونه شکل میگیرد؛ ولی رفتارهای سرنوشتساز را از کسانی یاد میگیرند که دوستشان دارند. کودک بهدلیل خالی بودن ذهنش زمینه و آمادگی یادگیری بالایی را دارد. او از همان ابتدا همچون شاگردی حریص به علم تلاش میکند تا تمام رفتارها و حرکات و صفات ما را فراگیرد و بهسرعت به کار ببرد؛ بیآنکه خوب یا بد بودن آنها را تشخیص بدهد. کودک استعدادهای نهفتهٔ زیادی دارد. رفتار و برخورد ما با کودک میتواند باعث سرکوب یا شکوفا کردن این استعدادها شود. بسیاری از مجرمان بهدلیل ساختار شخصیتیشان که از کودکی شکل گرفته و همچنین ندانستن نوع برخورد با مشکل و موقعیت مرتکب جرم میشوند یا بهخاطر اینکه رفتار مناسب برای برخورد با مشکل را در درون خود ندارند و به آنها انتقال داده نشده، به هر وسیلهای برای رفع مشکل پناه میبرند و به اشتباه مرتکب جرم میشوند. مشکلات و ضعفها و کمبودهای عاطفی، روحی و روانی در کودکی که هیچ نظارت و ارزیابی بر آنها نیست جرمهای بالقوهای هستند که کمتر انسانی را توان رهایی از ارتکاب به آنها است و به این دلیل است که باید دیدگاه علمی ما نسبت به پدر و مادر و فرزند تقویت شود. شاید این نگاه ما بتواند نسلهای آینده را کمک کند تا نوع دیگری به خود و فرزندانشان نگاه کنند و هیچ قدرتی به اندازهٔ قدرت دیدگاه کارایی نخواهد داشت.»