کتاب جادوی ذهن آگاهی
معرفی کتاب جادوی ذهن آگاهی
کتاب جادوی ذهن آگاهی نوشتهٔ سمیه پورمحمدی است. نشر سنجاق این کتاب را بهصورت الکترونیک منتشر کرده است. اثر حاضر که در دستهٔ روانشناسی کودک قرار گرفته، یک راهنمای ۱۲جلسهایِ ذهنآگاهی برای تقویت کارکردهای اجرایی کودکان ۷ تا ۱۲ سال است. کتاب حاضر کمک میکند قدرت دگرگونکنندهٔ ذهنآگاهی را کشف کنید و بستری پویا و انعطافپذیر را برای فرزندانِ کودکِ خودتان بنا نهید. این کتاب پروتکلی را ارائه میکند که بر اساس تحقیقات و مستندات گسترده، بهطور چشمگیری توانایی کودکان را در توجه و تنظیم دقیق احساساتشان بهبود میبخشد. نسخهٔ الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب جادوی ذهن آگاهی اثر سمیه پورمحمدی
کتاب «جادوی ذهنآگاهی» که در سال ۱۴۰۳ منتشر شده، با هدف درک چگونگی ارتقای توجه در کودکان ۷ تا ۱۲ساله نوشته شده است. نویسنده گفته که سالهایی از زندگیاش را به مطالعهٔ عمیق، پژوهشهای گسترده و تعامل نزدیک با ذهنهای پویای این گروه سنی اختصاص داده است. او نقطهٔ اوج این تلاش مستمر را ارائهٔ پروتکل نوینی دانسته که در صفحات این کتاب با شما به اشتراک گذاشته شده؛ برنامهای که با هدف شکوفایی کامل استعدادهای نسل جوان طراحی شده است. در بطن این سفر، مفهوم علمی کارکردهای اجرایی قرار دارد؛ فرایندهای شناختی بنیادینی که افکار، رفتارها و احساسات ما را هدایت میکند. این کارکردها با چهار رکن اساسی خود، حافظهٔ کاری، انعطافپذیری شناختی، حل مسئله و بازداری پاسخْ شالودهٔ رشد جوان را تشکیل میدهند؛ زیرا آنها در مسیر پرپیچوخم کودکی و پیشنوجوانی گام برمیدارند. با مطالعهٔ این اثر، حکمت و قدرت تمرینهای ذهنآگاهی را کشف خواهید کرد؛ تمرینهایی را که ذهنهای جوان را مجذوب کرده و کنجکاوی، انعطافپذیری و هوش هیجانی را در آنها برمیانگیزد.
چرا باید کتاب جادوی ذهن آگاهی را بخوانیم؟
امروز از اطلاعات و عوامل حواسپرتی سرشار است. توانایی تمرکز بر امور مهم، همچون داشتن قطبنمایی است که همواره بهسوی موفقیت و بهزیستی اشاره میکند. تنظیم هیجان همچون لنگری محکم عمل کرده و کودکان را قادر میسازد تا طوفانهای زندگی را با انعطافپذیری و مهربانی پشت سر بگذارند. با پرورش این مهارتهای حیاتی، کودکان خود را به ابزارهایی مجهز میکنیم که برای ترسیم مسیری روشن بهسوی آیندهای شکوفا به آنها نیاز دارند. فواید تقویت توجه و تنظیم هیجانی گسترده است و تأثیر مثبتی بر پیشرفت تحصیلی، روابط بینفردی و سلامت عاطفی دارد. با مطالعهٔ این کتاب، اسرار تمرینهای ذهنآگاهی را درخواهید یافت؛ تمرینهایی که کلید گشایش این هدایای ارزشمند را در خود نهفته دارد و به فرزندانمان قدرت میدهد تا سفری بهسوی خودشناسی، رشد و موفقیت پایدار را آغاز کنند.
کتاب جادوی ذهن آگاهی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب را به والدین دارای کودک پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب جادوی ذهن آگاهی
«جلسه پنجم
تمرکز توجه بر حس شنوایی، شنیدن ذهن آگاهانه (صداهای پذیرنده)
در دنیای پرسرعت امروزی، گوشهای ما به طور مداوم با انواع صداها پر میشود؛ از صدای بوق ماشینها تا مکالمات اطراف و حتی موسیقیهایی که گاه و بیگاه در پسزمینه زندگی روزمرهمان پخش میشود. اما آیا تا به حال دقت کردهاید که چگونه این صداها بر احساسات، افکار، و حتی حالتهای جسمانی ما تأثیر میگذارند؟ شنیدن ذهنآگاهانه، به ما کمک میکند تا به جای این که صداها را نادیده بگیریم یا تنها به طور سطحی بشنویم، با تمام وجود به آنها توجه کنیم و به شکل عمیقتری تجربهشان کنیم.
صداهای پذیرنده، مفهومی است که در تمرینهای شنیدن ذهنآگاهانه به کار میرود. این صداها، صداهایی هستند که ما به صورت آگاهانه انتخاب میکنیم تا با توجه کامل به آنها گوش دهیم و به جای این که تنها در سطح بمانیم، اجازه دهیم که این صداها در عمق وجودمان نفوذ کنند. شنیدن این صداها با توجه ذهنآگاهانه به ما کمک میکند تا از حالت "خلبان خودکار" خارج شویم و به جای آن که ذهنمان به گذشته یا آینده پرواز کند، در همین لحظه و همین مکان حاضر باشیم.
یکی از بهترین راهها برای آموزش این نوع شنیدن، استفاده از موسیقی است. وقتی به موسیقی با ذهنآگاهانه گوش میدهیم، چیزی فراتر از تنها شنیدن ملودیها و ریتمها تجربه میکنیم؛ ما به احساسات، حسهای بدنی و حتی تصاویری که با هر نت در ذهنمان شکل میگیرد، توجه میکنیم. به این ترتیب، نه تنها ارتباط عمیقتری با موسیقی برقرار میکنیم، بلکه این توانایی را در خود تقویت میکنیم که در لحظات دیگر زندگی نیز با توجه بیشتری حضور داشته باشیم.
در تمرین "صداهای پذیرنده"، موسیقیهایی از ژانرها و فرهنگهای مختلف انتخاب میشود تا کودکان با تنوع بیشتری از صداها مواجه شوند. این موسیقیها، که شاید برای آنها ناآشنا باشند، کمک میکند تا راحتتر از حالت خلبان خودکار خارج شوند و توجهشان را به طور کامل به تجربهٔ شنیدن معطوف کنند.
با شنیدن این موسیقیها در فضایی آرام و کمنور، کودکان یاد میگیرند که چگونه احساسات، افکار و حسهای بدنی خود را بدون قضاوت و ذهنآگاهانه تجربه کنند. این تمرین نه تنها به آنها کمک میکند که توجه خود را تقویت کنند، بلکه به آنها نشان میدهد که چگونه میتوانند با صداهای پیرامون خود به شکلی متفاوت و عمیقتر ارتباط برقرار کنند. پس از هر گوش دادن، فرصتی برای ثبت این تجربیات فراهم میشود که به کودکان اجازه میدهد تا آنچه را که شنیدهاند و احساس کردهاند، به طور کامل بررسی کنند و درک بهتری از خود و واکنشهایشان پیدا کنند.»
،💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙😍😍😍💙💙💙💕💕💓💓💐💐💓💙💙😍💙💕😍😍😍😍💙😍💙