کتاب انعطاف پذیری جیل ایپن + دانلود نمونه رایگان

تصویر جلد کتاب انعطاف پذیری

کتاب انعطاف پذیری

معرفی کتاب انعطاف پذیری

معرفی کتاب انعطاف پذیری

کتاب الکترونیکی «انعطاف‌پذیری سازمان‌های انعطاف‌پذیر برای جهان غیرقطعی» (Flexible Organizations for an Uncertain World) نوشتهٔ «جیل ایپن» و ترجمهٔ مژگان عدنان‌راد، اثری در حوزه مدیریت و سازمان است که توسط موسسه آموزشی تألیفی ارشدان منتشر شده است. این کتاب به بررسی اهمیت انعطاف‌پذیری در ساختار، سیستم‌ها و استراتژی سازمان‌ها در مواجهه با عدم‌اطمینان‌های محیطی می‌پردازد و راهکارهایی برای سازگاری بهتر با تغییرات ارائه می‌دهد. نسخه الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب انعطاف پذیری

این کتاب به بررسی نقش و اهمیت انعطاف‌پذیری در سازمان‌ها می‌پردازد و تلاش می‌کند نشان دهد که چرا در دنیای امروز، سازمان‌ها باید بتوانند به سرعت با تغییرات و عدم‌اطمینان‌های محیطی سازگار شوند. نویسنده با تکیه بر تجربیات خود در شرکت‌های مختلف و تحلیل روندهای تاریخی، به این نتیجه می‌رسد که بسیاری از ایده‌ها و ساختارهای سنتی سازمانی دیگر پاسخگوی نیازهای عصر نوآوری و تغییرات سریع نیستند. کتاب در سال ۱۴۰۰ منتشر شده و در آن، علاوه بر سازمان‌ها، به نقش افراد و کشورها در مدیریت عدم‌اطمینان نیز پرداخته می‌شود. نویسنده با رویکردی کل‌نگر، اجزای اصلی سازمان را به ساختار، سیستم و استراتژی تقسیم می‌کند و هر یک را به تفصیل بررسی می‌کند. در این مسیر، مثال‌ها و مطالعات موردی متعددی از صنایع و کشورها آورده شده تا خواننده بتواند با چالش‌های واقعی و راهکارهای پیشنهادی آشنا شود. هدف اصلی کتاب، ارائه چارچوبی برای تشخیص مشکلات و بهبود انعطاف‌پذیری در سازمان‌هاست تا بتوانند در شرایط غیرقطعی، عملکرد بهتری داشته باشند.

خلاصه کتاب انعطاف پذیری

این کتاب با طرح مسئلهٔ عدم‌اطمینان در جهان امروز آغاز می‌شود و توضیح می‌دهد که چرا سازمان‌ها، افراد و حتی کشورها باید به جای تلاش برای حذف عدم‌اطمینان، به دنبال افزایش انعطاف‌پذیری باشند. نویسنده با اشاره به مثال‌هایی از اقتصاد، فناوری و بازارهای مالی، نشان می‌دهد که شوک‌ها و تغییرات ناگهانی می‌توانند سازمان‌هایی را که ساختار و سیستم‌های منعطف ندارند، به سرعت دچار بحران کنند. در ادامه، کتاب سه جزء اصلی سازمان یعنی ساختار، سیستم و استراتژی را معرفی می‌کند و هر یک را به اجزای کوچک‌تر تقسیم می‌کند؛ برای مثال، ساختار به منابع انسانی، اطلاعات و زیرساخت، سیستم به فناوری، فرایند و محتوا و استراتژی به داخلی، مرزی و خارجی تقسیم می‌شود. نویسنده توضیح می‌دهد که انعطاف‌پذیری در هر یک از این بخش‌ها چگونه می‌تواند به سازمان کمک کند تا با تغییرات محیطی و عدم‌اطمینان‌ها بهتر کنار بیاید. همچنین، معیارها و سنجه‌هایی برای اندازه‌گیری میزان انعطاف‌پذیری سازمان ارائه می‌شود و ابزارها و تاکتیک‌هایی برای تشخیص نقاط ضعف و بهبود آن‌ها معرفی می‌گردد. در بخش‌های پایانی، کتاب به طراحی سازمان‌های انعطاف‌پذیر و نقش سیاست‌های کلان در سطح کشورها می‌پردازد و تأکید می‌کند که انعطاف‌پذیری باید به عنوان یک اصل اساسی در تمامی سطوح مورد توجه قرار گیرد.

چرا باید کتاب انعطاف پذیری را خواند؟

این کتاب با ارائه چارچوبی عملی برای تحلیل و بهبود انعطاف‌پذیری سازمان‌ها، به مدیران و تصمیم‌گیرندگان کمک می‌کند تا بتوانند در شرایط غیرقطعی و پرنوسان، تصمیمات بهتری بگیرند و ریسک شکست را کاهش دهند. همچنین، با مثال‌ها و مطالعات موردی متنوع، مفاهیم انتزاعی را به مسائل واقعی پیوند می‌زند و نشان می‌دهد که چگونه می‌توان از انعطاف‌پذیری به عنوان یک مزیت رقابتی استفاده کرد. این اثر برای کسانی که به دنبال درک عمیق‌تری از مدیریت تغییر و سازگاری با محیط‌های پویا هستند، منبعی ارزشمند به شمار می‌آید.

خواندن کتاب انعطاف پذیری را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

این کتاب برای مدیران، رهبران سازمانی، مشاوران کسب‌وکار، دانشجویان مدیریت و افرادی که با چالش‌های عدم‌اطمینان و تغییرات سریع در محیط کار یا بازار مواجه‌اند، مناسب است. همچنین برای کسانی که به دنبال راهکارهایی برای افزایش تاب‌آوری و سازگاری سازمان خود هستند، توصیه می‌شود.

فهرست کتاب انعطاف پذیری

- فصل اول: عدم‌اطمینان و انعطاف‌پذیری به معرفی مفهوم عدم‌اطمینان و اهمیت انعطاف‌پذیری در مواجهه با آن می‌پردازد و مثال‌هایی از اقتصاد و بازارهای جهانی ارائه می‌دهد. - فصل دوم: تکامل سازمان‌ها و محیط روند تاریخی تحول سازمان‌ها از عصر صنعتی تا اقتصاد نوآوری را بررسی می‌کند و نشان می‌دهد چرا ساختارهای سنتی دیگر کارآمد نیستند. - فصل سوم: اجزای یک سازمان سه جزء اصلی سازمان یعنی ساختار، سیستم و استراتژی را معرفی و به اجزای کوچک‌تر تقسیم می‌کند. - فصل چهارم: ساختار به تفصیل ساختار منابع انسانی، اطلاعات و زیرساخت را شرح می‌دهد و نقش هر یک را در انعطاف‌پذیری سازمان بررسی می‌کند. - فصل پنجم: سیستم‌ها انواع سیستم‌های فناوری، فرایند و محتوا را توضیح می‌دهد و اهمیت انعطاف‌پذیری در هر یک را بیان می‌کند. - فصل ششم: استراتژی استراتژی‌های داخلی، مرزی و خارجی را معرفی می‌کند و نقش آن‌ها را در سازگاری سازمان با محیط متغیر توضیح می‌دهد. - فصل هفتم: سنجه‌های انعطاف‌پذیری معیارها و ابزارهای سنجش میزان انعطاف‌پذیری سازمان را ارائه می‌دهد. - فصل هشتم: ابزار و تاکتیک‌های تشخیص روش‌هایی برای شناسایی نقاط ضعف و بهبود انعطاف‌پذیری سازمان پیشنهاد می‌کند. - فصل نهم: خلق یک سازمان انعطاف‌پذیر به طراحی و پیاده‌سازی سازمان‌های منعطف و چالش‌های شرکت‌های نوظهور می‌پردازد. - فصل دهم: کشورها و جهان انعطاف‌پذیر نقش سیاست‌های کلان و انعطاف‌پذیری در سطح کشورها و جهان را بررسی می‌کند.

بخشی از کتاب انعطاف پذیری

«در این کتاب، من هم وجود عدم‌اطمینان و هم استفاده از انعطاف‌پذیری را برای مقابله با آن از طریق ایده‌ها، داستان‌ها، شواهد حکایتی و برخی گمانه‌زنی‌ها بررسی می‌کنم. این کتاب یک کتاب فنی نیست. این کتاب بر اساس تجربیات من در بیش از چهار دوجین شرکت در چندین صنعت و کشور در دو دهه گذشته است. من شاهد موفقیت و شکست شرکت‌ها به دلیل ایده‌ها، مدیریت یا شانس بوده‌ام. در مطالعه این موارد، تعدادی از موارد مشترک را نیز یافتم. ویژگی‌هایی که ممکن است به موفقیت یا شکست آینده سازمان‌ها اشاره کند. من این علائم را با استفاده از ساختاری که همه جنبه‌های سازمان را در بر می‌گیرد، به تفصیل بیان کرده‌ام. این کار برای همه انواع شرکت‌ها - بزرگ و کوچک، قدیمی و جوان، خصوصی و دولتی - قابل اجرا است. ممکن است برخی از این ایده‌ها برای شما بحث‌برانگیز باشد و ممکن است با برخی از آن‌ها مخالف باشید. در قلب این چارچوب، یک ویژگی منحصر به فرد - انعطاف‌پذیری - وجود دارد که به افراد و سازمان‌ها توانایی موفقیت در دنیایی را می‌دهد که توسط عدم‌اطمینان در تمامی ابعاد هدایت می‌شود.»