دانلود و خرید کتاب هدیه ای برای دریا سارینا خوندابی
تصویر جلد کتاب هدیه ای برای دریا

کتاب هدیه ای برای دریا

امتیاز:بدون نظر

معرفی کتاب هدیه ای برای دریا

کتاب «هدیه ای برای دریا» نوشتۀ سارینا خوندابی است و انتشارات فکرونه آن را منتشر کرده است. هدیه‌ای برای دریا، داستانی شیرین با درون‌مایۀ حفاظت از محیط‌زیست است.

درباره کتاب هدیه ای برای دریا

کتاب هدیه‌ای برای دریا اثری لطیف و آموزنده است که با نگاهی کودکانه اما دغدغه‌مند، به مسئلۀ مهمی چون حفاظت از محیط‌زیست می‌پردازد. داستان با نثری ساده و تصویری آغاز می‌شود و مخاطب را به سفری خانوادگی به یکی از شهرهای شمالی کشور می‌برد. توصیف طبیعت سرسبز، کوه‌های پوشیده از گیاه و شوق دیدن دریا، از همان ابتدا، پیوند عاطفی کودک با محیط طبیعی را به‌خوبی نشان می‌دهد؛ اما این شوقِ تماشای دریا، تنها زمینه‌ساز تجربه‌ای زیبا نیست؛ بلکه به‌زودی به فرصتی برای درک یک مسئولیت تبدیل می‌شود.

نویسندۀ نوجوان، از زبان راوی، به‌تدریج تصویری از زخم‌های وارد شده به طبیعت، به‌ویژه آلودگی دریا به دلیل زباله‌ها، را ترسیم می‌کند. کودک داستان که در آغاز، تنها با اشتیاق بازی و لذت پا به ساحل گذاشته، با دیدن زباله‌ها و اثرات مخرب آن‌ها بر چهره دریا، متحول می‌شود. اینجاست که  هدیه‌ای برای دریا معنای خود را پیدا می‌کند. کودک تصمیم می‌گیرد سهم خود را در مراقبت از طبیعت ادا کند. این هدیه، در ظاهر ساده است؛ شاید جمع‌آوری چند زباله از ساحل؛ اما در حقیقت حامل پیامی بزرگ برای مخاطب است: هر فرد، با هر سن و جایگاهی، می‌تواند در بهبود وضعیت زمین سهمی داشته باشد.

آنچه کتاب هدیه‌ای برای دریا را ویژه می‌کند، نه فقط موضوع زیست‌محیطی آن است، بلکه لحن صمیمی و خالصانه‌ای‌ست که از ذهن نویسندۀ نوجوان سرچشمه گرفته است. او با زبانی بی‌تکلف و نگاهی صادقانه، مخاطبان هم‌سن‌وسالش را به تماشای جهان از پنجره‌ای مسئولانه دعوت می‌کند. این کتاب، فراتر از یک داستان سفر یا روایت تجربه‌ای خانوادگی، پیامی امیدبخش برای آموزش مسئولیت‌پذیری و احترام به زمین است؛ پیامی که از زبان نسل آینده، به گوش بزرگ‌ترها نیز می‌رسد.

خواندن کتاب هدیه ای برای دریا را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

خواندن این کتاب را به کودکان و نوجوانان پیشنهاد می‌کنیم.

بخشی از کتاب هدیه ای برای دریا

«سال گذشته، من و خانواده‌ام به یکی از شهرهای سرسبز شمال کشور سفر کردیم. در مسیر، از میان دست‌های وسیع و کوه‌های پوشیده از سبزه گذشتیم. منظره‌ها چنان زیبا بودند که انگار طبیعت با قلمویی از رنگ‌های شاداب آن‌ها را نقاشی کرده بود. من خیلی هیجان‌زده بودم و با شوروشوقی کودکانه در انتظار دیدن دریا بودم.»