کتاب موضوع، خواهر و برادر
معرفی کتاب موضوع، خواهر و برادر
کتاب «موضوع، خواهر و برادر» نوشتۀ اشرف قدیری است و گروه انتشاراتی ققنوس آن را منتشر کرده است. این کتاب با گردآوری نامههای کودکان، فرصتی است برای بازگشت بهسادگی، برای دیدن عشق بیدلیل و مهر بیمنت. خواندن آن، لبخند بر لب میآورد، دل را گرم میکند و ذهن را مشغول.
درباره کتاب موضوع، خواهر و برادر
کتاب اشرف قدیری با موضوع خواهر و برادر، اثری است ساده، اما عمیق و تأثیرگذار؛ کتابی که با جمعآوری نوشتههای دانشآموزان سال اول تا پنجم دبستان، تصویری بیواسطه و صادقانه از روابط خواهر و برادری در ذهن و زندگی کودکان ارائه میدهد. چیزی که این مجموعه را از بسیاری از کتابهای دیگر در این حوزه متمایز میکند، نه زبان پر آرایه یا ساختار پیچیده، بلکه صداقت بیپیرایهٔ کودکان است؛ صداقتی که گاهی لبخند بر لب میآورد، گاهی اشک به چشم و همیشه ما را به فکر فرومیبرد.
هر نامه یا دستنوشته در کتاب موضوع، خواهر و برادر، تکهای از دنیای درونی یک کودک است؛ دنیایی که در آن عشق، حسادت، رنج، دلخوری، دلسوزی و مهربانی همزمان حضور دارند. کودک ممکن است از دعواهای روزمره با خواهر یا برادرش بنویسد، از اینکه چرا همیشه باید کوتاه بیاید یا چیزی را با دیگری تقسیم کند؛ اما درست در همان لحظه، بیهیچ فاصلهای، از علاقهٔ عمیقش به همان خواهر یا برادر نیز میگوید. عشق در نوشتههای این کودکان نه پیچیده است و نه محافظهکارانه؛ صریح است و بیقیدوشرط.
یکی از ویژگیهای جالب و ارزشمند کتاب موضوع، خواهر و برادر، حفظ شکل اصلی نوشتههاست. نویسنده با انتخابی هوشمندانه، متن نامهها را عیناً با همان غلطهای املایی و جملهبندیهای کودکانه چاپ کرده است تا صدای کودکان را بی سانسور به گوش مخاطب برساند. در پایین هر صفحه، نسخهای تایپشده و اصلاحشده از نوشته آمده تا درک واژهها برای خواننده آسانتر باشد، اما روح صادقانه و بیواسطهٔ متن حفظ شده است.
کتاب موضوع، خواهر و برادر فقط مجموعهای از نامهها نیست؛ آینهایست که ما بزرگترها؛ چه والدین، چه خواهر و برادرهای بزرگتر میتوانیم در آن خود را ببینیم و بفهمیم که چگونه رفتارهای روزمرهمان، کلماتمان، حتی بیتوجهیهای سادهمان در ذهن و دل یک کودک شکل میگیرد و ماندگار میشود. کتاب اشرف قدیری تصویری روشن از قدرت بیان و احساس در کودکان به ما نشان میدهد. حتی در یک جمله ساده مثل «من خواهرم را دوست دارم»، چنان احساسی نهفته است که نمیتوان از کنار آن بیتفاوت گذشت.
خواندن کتاب موضوع، خواهر و برادر را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به کودکان و والدین پیشنهاد میکنیم
بخشی از کتاب موضوع، خواهر و برادر
«نیلوفر حسنی، هشتساله
اسم برادر من علیرضا است. او خیلی کوچک است. بخواتر {بهخاطر} همین هرچه میخواهد باید به او بدهی وگرنه جیغ میزند یا میزند. من این و {اینو} میخوام.»