کتاب ازبکستان
معرفی کتاب ازبکستان
کتاب «ازبکستان» نوشتۀ محمدرضا راشد است و انتشارات امیرکبیر آن را منتشر کرده است. این کتاب، اطلاعات جامعی دربارۀ کشور ازبکستان در اختیار خوانندگان میگذارد.
درباره کتاب ازبکستان
کتاب ازبکستان که در شمارۀ ۱۵ از مجموعۀ «جهان ما» منتشر شده است، به بررسی ویژگیهای مختلف کشور ازبکستان در حوزههای تاریخ، جغرافیا، سیاست، اقتصاد، اجتماع و فرهنگ میپردازد. این کتاب به طور جامع و تحلیلی، نگاهی عمیق به وضعیت سیاسی، اجتماعی و فرهنگی ازبکستان دارد و بهویژه به منابع طبیعی غنی این کشور مانند گاز، نفت، زغالسنگ، مس و طلا اشاره میکند که آن را به یکی از کشورهای عمدۀ تولیدکنندۀ محصولات کشاورزی و منابع طبیعی در منطقۀ آسیای میانه تبدیل کرده است.
ازبکستان با جمهوریهای آسیای مرکزی مرز مشترک دارد و یکی از تولیدکنندگان مهم میوه و سبزی در این منطقه است، بهطوریکه بازارهای کشورهای آسیای مرکزی و روسیه را در اختیار دارد. دین غالب در این کشور اسلام است و بیشتر ازبکها پیرو مذهب سنی و حنفی هستند، اما در این کشور پیروان دیگر ادیان همچون مسیحیت و یهودیت نیز وجود دارند. کتاب ازبکستان، علاوه بر پرداختن به مباحث اقتصادی و جغرافیایی، به جنبههای فرهنگی و اجتماعی ازبکستان نیز میپردازد و تصویری جامع از زندگی و تاریخ این کشور در اختیار خوانندگان قرار میدهد.
خواندن کتاب ازبکستان را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به کسانی که قصد دارند اطلاعات کاملی دربارۀ کشور ازبکستان داشته باشند، پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب ازبکستان
«ازبکستان زمانی بخشی از امپراتوری عظیم پارسهای هخامنشی بوده است. چاپ تصویر بازوبند هخامنشی روی اسکناس صد سومی ازبکستان و نامگذاری شهری در نزدیکی سمرقند به نام کوروش و آثار فرهنگی باقیمانده از آن دوران نشانۀ بارز حاکمیت هخامنشیان بر این منطقه بوده و در دورۀ اسلامی هم این منطقه جزو قلمرو ایران بزرگ بوده است و زبان ادبیات فارسی رونق فزایندهای در این کشور داشته و بسیاری از آثار قدیمی بهجایمانده از شعرا و دانشمندان اسلامی این کشور به فارسی و یا با الفبای فارسی به زبان ازبکی است.»