دانلود و خرید کتاب به سوی قاف (جلد اول، پزشکان و جراحان)
تصویر جلد کتاب به سوی قاف (جلد اول، پزشکان و جراحان)

کتاب به سوی قاف (جلد اول، پزشکان و جراحان)

گردآورنده:حمیده طاهری
امتیاز:بدون نظر

معرفی کتاب به سوی قاف (جلد اول، پزشکان و جراحان)

کتاب به سوی قاف (جلد اول، پزشکان و جراحان) نوشتۀ حمیده طاهری در انتشارات از نو کتاب به چاپ رسیده است. این کتاب، روایتی از حضور جامعۀ پزشکی در دوران دفاع مقدس از زبان خودشان است.

درباره کتاب به سوی قاف (جلد اول، پزشکان و جراحان)

کتاب به سوی قاف (جلد اول، پزشکان و جراحان) جزو مجموعه‌ای است که در قالب ۴ کتاب، ۳۰ قسمت پادکست و چند فیلم مستند تهیه شده و روایت‌گر داستان‌های بهداری رزمی از جراح و پزشک تا پرستار و تکنسین‌های اتاق‌ عمل و امدادگران و راننده‌های آمبولانس است. این مجموعه تلاش کرده نگاهی مستند به روند شکل‌گیری و پیشرفت بهداری از روزهای اول تا پایان جنگ داشته باشد. جلد اول کتاب‌ها به پزشکان اختصاص دارد. جلد دوم به مدیران و فرماندهان بهداری پرداخته و جلد چهارم مربوط به کسانی است که کمتر از آن‌ها شنیده‌ایم؛ یعنی امدادگران خط مقدم، پرستاران بیمارستان‌های صحرایی و راننده‌های آمبولانس.

بهداری رزمی در سال‌های جنگ ایران و عراق با یاری نیروهای درمانی سراسر کشور توانست خدمت‌های زیادی به رزمندگان کند. برپایی بیش از ۶۵۰ اورژانس صحرایی، راه‌اندازی ۵۰ بیمارستان صحرایی، گذاشتن حدود ۱۹ هزار تخت نقاهتگاهی،  بیش از ۱۰۰ هزار عمل جراحی و نیز انتقال بیش از یک میلیون مجروح و مصدوم شیمایی از جمله فعالیت‌های آن‌ها بود.

کتاب به سوی قاف (جلد اول، پزشکان و جراحان) روایت حضور جراحان و پزشکان در جبهه‌های جنگ است. در این جلد با پزشکانی چون سیاوش صحت، محمدرضا ظفرقندی، عباس ربانی، دکتر زرین تاج کیهانی دوست، محمدعلی محققی، اسماعیل جبارزاده، محمدحسین توانا، حسین قدرت، مسعود خاتمی، سعید مرزبان، عباس فروتن و شهرام توفیقی، ایرج فاضل و محمدرضا کلانتر معتمدی گفت‌وگو شده است.

خواندن کتاب به سوی قاف (جلد اول، پزشکان و جراحان) را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

به دوستداران کتاب‌های خاطرات و دفاع مقدس پیشنهاد می‌کنیم.

بخشی از کتاب به سوی قاف (جلد اول، پزشکان و جراحان)

«من با فرمانده لشکر ۶۳ ارتش صحبت کردم و خواستم به ما کمک کنند. به دیدار بارزانی‌ها رفتیم. آن موقع با آقای داریوش فروهر کار می‌کردم. ما دوست و هر دو در جبهه ملی بودیم. از او خواسته بودند که برنامه‌ای تنظیم کند و از من خواست نیرو از اصفهان ببرم. یک شب در تبریز بودیم و بعد به پیرانشهر رفتیم و بیمارستان را احیا کردیم؛ بیمارستانی پنجاه تختخوابی و فوق‌العاده مجهز که خوشبختانه سالم مانده بود.»