کتاب زندگی در آینه
معرفی کتاب زندگی در آینه
کتاب زندگی در آینه نوشتهٔ حورا یاوری است. انتشارات نیلوفر این کتاب را روانهٔ بازار کرده است. این اثر حاوی گفتارهایی در نقد ادبی است.
درباره کتاب زندگی در آینه
کتاب زندگی در آینه که حاوی گفتارهایی در نقد ادبی و نوشتهٔ حورا یاوری است، با این باور نوشته شده است که «گذشته چراغ راه آینده است» و برای شناخت گذشته باید تلاش کرد، آن را کاوید، به ریشهٔ نابسامانیها رسید و برای کنارآمدن با زندگی امروز چارهای پیدا کرد. در ادبیات ایران تعداد کسانی که با درد درمانناپذیر شناخت خود دستوپنجه نرم کردهاند و در ریشهیابی دردهای همگانی شمشیر را به سوی خود گرفتهاند، بسیار نیست.
کتاب زندگی در آینه (گفتارهایی در نقد ادبی) که در ۲ بخش تنظیم شده، مجموعه مقالاتی است که انگیزهٔ نگارش و معیار گزینش آنها برای قرارگرفتن در این کتاب، پاسخی است که به این پرسش دادهاند: پرسیدن از خود برای شناختن خود و گرهزدن روایت خودشناسی به روایت گستردهتر تاریخ و فرهنگ. جلال آلاحمد در جستار «سنگی بر گوری»، سیمین دانشور در رمان «جزیرهٔ سرگردانی»، شاهرخ مسکوب در کتاب «سیاست و اجتماع»، محمود مسعودی در «سورةالغراب»، عباس معروفی در رمان «سمفونی مردگان»، شهرنوش پارسیپور در «طوبا و معنای شب» و فروغ فرخزاد در سراسر زندگی و شعرش با همین پرسش روبهرو هستند و میخواهند بدانند که میان خودشان و رنجها و نابسامانیهایشان چه رابطهای است. بخش دوم کتاب حاضر شامل مقالهای است دربارهٔ نقش روایتهای افزوده در تاریخ بیهقی از نظر فرضیهٔ «کنش گفتاری» و همچنین مقالهٔ حجاب و کلام، نوشتهٔ فرزانه میلانی که روایت زندگی زنانی است که از کلام و سیمای خودشان پرده برگرفتهاند و این اقدام به قیمت جانشان تمام شده است.
خواندن کتاب زندگی در آینه را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به دوستداران نقد ادبی پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب زندگی در آینه
«بررسی دربارهٔ اتوبیوگرافی در غرب از اوایل قرن هجدهم نخست به عنوان شاختهای از مطالعات تاریخی آغاز شد، اما از نیمههای قرن بیستم به بعد رفته رفته ارزش و اعتبار اتوبیوگرافی در بازنمایی «حقیقت» تاریخی مورد تردید قرار گرفت، وجوه تمایز آن از زندگینامه (biography)، وقایعنگاری (chronicle)، خاطرات (memoire) و یادداشتهای روزانه (diary) آشکارتر شد، از یک سنت عام روایی، با نمونههایی کم و بیش همسان در همهٔ فرهنگها، فاصله گرفت، به یک ژانر مدرن غربی تغییر چهره داد و به عنوان یکی از مهمترین دستاوردهای مدرنیته در کنار رمان و داستان کوتاه به فضای ادبیات و نقد ادبی پا گذاشت.»
حجم
۷٫۴ مگابایت
سال انتشار
۱۳۸۹
تعداد صفحهها
۲۷۹ صفحه
حجم
۷٫۴ مگابایت
سال انتشار
۱۳۸۹
تعداد صفحهها
۲۷۹ صفحه