کتاب ریشه ها می مانند
معرفی کتاب ریشه ها می مانند
کتاب ریشه ها می مانند نوشتهٔ هادی خرمالی است. انتشارات افق علم این کتاب را روانهٔ بازار کرده است. این داستان بلند آداب و سنتهای قومی ترکمن را روایت کرده است.
درباره کتاب ریشه ها می مانند
داستان بلند ریشه ها می مانند کوشیده است تا واقعیتها و آدابورسوم و سنتهای دیرینه و کهن یک قوم را در قالب یک داستان بازگویی و روایت کند. هادی خرمالی (نویسندهٔ تورکمن) این داستان را با هدف مطالعهٔ آثار گذشته و واقعیتهایی که امروز شاهد آنها هستیم، نوشته است. این کتاب با نامبردن از شخصیتی داستانی به نام «بایرام قلی آرام قره یسر» یا «بابا تمک» آغاز میشود. سپس راوی قصه را شروع میکند.
این داستان از نگاه تاریخی به اوضاع اجتماعی و سیاسی ترکمنها پرداخته استو نویسنده گفته است که «ریشه ها می مانند» یک دورهٔ تاریخی در ترکمنصحرا را از وقایع اواخر دورهٔ قاجار و اوایل دورهٔ رضاخان، از جمله قتلعام سران گوکلان و کشتار بیرحمانهٔ ۴ لشکر نظامی، مقاومت و مبارزات آنناگلدی آج و آلیارخان را بهتصویر میکشد.
خواندن کتاب ریشه ها می مانند را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به دوستداران ادبیات داستانی معاصر ایران و قالب داستان بلند پیشنهاد میکنیم.
بخشهایی از کتاب ریشه ها می مانند
«حرفهای گلدی مأدخان از ته دل برمیخاست، همه میخواستند آخرین حرفها و پیامهای خانهای ترکمن را بشنوند.
با این کارتان نمیتوانید ریشههای ما را قطع کنید، بلکه بدانید ریشهها میمانند و تا صحرا زنده هست، دود از آلاچیقها بر خواهد خاست و این عمل ننگ شما سینه به سینه نقل خواهد شد.
فرمانده شمارش معکوس را آغاز نمود و یکباره دست خود را پایین انداخت و با صدای بلندش گفت: آتش.!»