کتاب ارشاد الطالبین (ریاض الجنه)
معرفی کتاب ارشاد الطالبین (ریاض الجنه)
ارشاد الطالبین (ریاض الجنه) با عنوان فرعی روایتها و حکایتهای تربیتی و تبلیغی (رهتوشه مبلغان و معلمان) و راهکارهایی برای بهتر زیستن همگان نوشتۀ ابراهیم بابایی است. این کتاب را نشر میراث ماندگار منتشر کرده است.
خواندن کتاب ارشاد الطالبین (ریاض الجنه) را به چه کسی پیشنهاد می کنیم؟
این کتاب برای علاقهمندان به علوم و مسائل قرانی مناسب است.
بخشهایی از کتاب ارشاد الطالبین (ریاض الجنه)
یکقدم بر خویشتن نه و آن دگر در کوی دوست
سرآغاز این مجموعه را مزین میکنم به موضوع بسیار مهم و ضروری «نقش اخلاق در زندگی» از بزرگ مفسر قرآن کریم، صاحب تفسیر قیم «تسنیم»:
بر اساس آیه ۳۰ سوره روم، و آیه ۱۷۲ اعراف که توحید در جان انسان تعبیه شده است معلوم میشود که:
اولاً: بینش توحیدی که مبدأ پیدایش همه فضایل اخلاقی است، در جان انسان ذخیره شده است. ثانیاً: گرایش به جمال و جلال حق و تخلق به اخلاق الهی در جان هرکسی تعبیه شده است ثالثاً: وحی و شریعت آمده تا این گرایشها و بینشها را شکوفا کنند.
برایناساس تعلیمات دینی، تحصیل فضایل اخلاقی و تهذیب روح همگون با فطرت است نه تحمیل بر فطرت. ازاینرو اگر کسی در راه خیر یک گام بردارد، ده گام جلو میرود. چون در مسیر مستقیم و در جهت وفاق حرکت میکند. مثلاً اگر شناگری، در دریای خروشان یا نهر جوشانی در جهت وفاق و همراه با موج، یا در جایی که شکنهای گوناگون نهر مواج در حرکت است شنا کند، چون در جهت وفاق آن شنا میکند با برداشتن یکقدم ده قدم جلوتر میرود و اگر کسی بخواهد در جهت خلاف شنا کند بهاندازه همان یکقدم هم برای او دشوار است.
ازاینرو آنچه در شریعت آمده است و من جاء بالحسنة فله عشر أمثالها تنها وعده اعتباری محض نیست؛ بلکه پیامش این است که اگر شما روح را یکقدم در راستای فضیلت بردید، ده قدم جلوتر میرود. چون فضیلت با ذائقه روح، سازگار و رذیلت برای آن تلخ است. در راه فضیلت اگر کسی جلوتر رفت، گاهی ممکن است با یکقدم، چندین قدم را طی کند و حتی گاهی هم ممکن است که با یکقدم هر دو نشئه را طی کند.