کتاب بازگشت ما؛ زمان و منتظران (جلد چهارم)
معرفی کتاب بازگشت ما؛ زمان و منتظران (جلد چهارم)
بازگشت ما جلد چهارم مجموعه کتابهای زمان و منتظران، زیر نظر دکتر عبدالحسین فخاری است. طرحواره زمان و منتظران، در پاسخ به یک نیاز پدید آمده است: بیان امروزی باورهای بنیادین.
مباحث اعتقادی در طول قرنها و سالیان، تغییر نمیکند؛ اما متناسب با هر زمان و به بیان ویژهٔ همان دوران نیاز دارد که عالمان در زمانهای گوناگون تلاشهایی در طرح آن مباحث متناسب با زمان خویش، داشتهاند. موضوعات این طرحواره عبارت است: خدای ما، پیامبر ما، پیشوای ما، بازگشت ما، آئین ما، جهان ما و رسالت ما.
نویسندگان این مجموعه با بیانی ساده، روان، داستانگونه و گفتگو محور، مباحث مختلف اعتقادی را برای مخاطب جوان مطرح کردهاند. هر کتاب شامل چهل موضوع است که مهمترین سرفصلهای طرح شده در عنوان کتاب را پوشش میدهد.
درباره کتاب بازگشت ما
فراز پایانی از باورهای بنیادین ما، معاد است: چنانکه پیدایش ما از سوی خدا بوده است: بازگشت ما نیز بهسوی اوست (انا لله و انا الیه راجعون). بدون این باور، همه اعتقادات ما، ناقص میماند. معاد، لازمه عدل الهی است. این باور آنچنان از اهمیت برخوردار است که بعد از توحید، بیشترین فراوانی آیات قرآن را به خود اختصاص داده است. معاد، معنابخش بسیاری از اعمالی است که مؤمنان در دنیا انجام میدهند و پاداش و جزای آن به آخرت وانهاده شده است. حتی یاد معاد، تأثیرگذار است و در تهذیب اخلاق و رفتار انسانها مؤثر است. بررسی این اصل از اعتقادات، دفتر چهارم از مجموعه «زمان و منتظران» را به خود اختصاص داده است.
بحث با حتمی بودن وقوع معاد آغاز میشود و نوع این بازگشت (که جسمانی است یا روحانی) مورد بحث قرار میگیرد. معاد، با مرگ آغاز میشود، با مفهوم مرگ، چیستی روح، آمادگی برای این سفر و توشه فرستادن برای آن، مباحث بعدی است. رابطه داشتن دنیا و آخرت و پیوستگی این دو نوع زندگی (دنیوی و اخروی) از موضوعات جالبی است که مورد ارزیابی قرار گرفته است.
کیفیت عالم برزخ بهعنوان فاصلهای بین این دنیا و آخرت هم از مباحث این مجموعه است. آنگاه به کیفیت رستاخیز بزرگ، حشر عمومی، وقایع و ماجراهای آن پرداخته میشود تا سرانجام از ویژگیهای بهشت و بهشتیان و دوزخ و دوزخیان گفتگو شود. اشارهای هم به منکران معاد میشود و آثاری که این باور میتواند در زندگی این جهانی ما داشته باشد.
خواندن کتاب پیامبر ما را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
علاقهمندان به مباحث دینی و اعتقادی را به خواندن این مجموعه دعوت میکنیم
بخشی از کتاب بازگشت ما
سعید خطاب به امیر گفت: امروز موضوع بحث چیست؟ امیر گفت: مفهوم مرگ! حتماً میدانید هرکس یک نوع به مرگ، نگاه میکند؛ انسان تنها موجودی است که میتواند به مرگ خود بیندیشد و حتی برای آن برنامهریزی کند و آماده شود؛ بهاصطلاح، او «مرگآگاه» است. حال بفرمایید در فرهنگ ما، مرگ چیست و چه تعریفی دارد؟ مسعود گفت: خیلی ساده است: مرگ، گذرگاه جهان آخرت است؛ مرگ، پایان دنیای هر کسی است؛ مرگ، یک انتقال است، انتقال از خانهای به خانه دیگر، چنانکه پیامبر (ص) فرمود: نه برای فناء و نیستی، بلکه برای بقاء و جاودانگی آفریده شدید و مرگ انتقال از یک خانه به خانه دیگر است (ما خلقتم للفناء، بل خلقتم للبقاء، و إنّما تنقلون من دار إلی دار). این، بهترین تعریف از مرگ است: ما برای جاودانگی آفریده شدیم و با مرگ، فقط از عالمی به عالم دیگر، نقل مکان میکنیم و فانی نمیشویم. مرگ، پل عبور است از دنیای کوچک و گذرا به جهان بسیار گسترده آخرت و جاودانگی...