کتاب راهنمای زنده ماندن در نوجوانی
وقتی احساسات، رابطهها و خودت گیجت میکنن
معرفی کتاب راهنمای زنده ماندن در نوجوانی
کتاب راهنمای زنده ماندن در نوجوانی (وقتی احساسات، رابطهها و خودت گیجت میکنن) نوشته ساناز کمالی و سیده آمیتیس الحسینی توسط نشر متخصصان منتشر شده است. این اثر با همراهی یک متخصص روانشناسی و یک نوجوان، به کشف ریشهی تلاطمهای روحی، سردرگمی در هویت و چالشهای ارتباطی در دوران حساس بلوغ میپردازد تا نشان دهد تجربیات تلخ یا گیجکنندهی این سنین بخشی طبیعی از فرایند رشد زیستی و روانی هستند. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب راهنمای زنده ماندن در نوجوانی
کتاب راهنمای زنده ماندن در نوجوانی نوشتهی ساناز کمالی و سیده آمیتیس الحسینی، اثری در حوزهی روانشناسی نوجوانان و بهداشت روانی است. این کتاب در نه فصل تدوین شده است و به موضوعاتی نظیر تغییرات بدنی و مغزی، فوران هیجانات، بحران هویت، چالشهای دوستی و ارتباط با خانواده و اثرات پنهان شبکههای اجتماعی میپردازد. نویسندگان با نامگذاری عناوینی مثل اگه احساس میکنی حالت عجیبه، تنها نیستی، احساسات شدید: خشم، غم و اضطراب، من کی هستم؟ وقتی خودم رو گم میکنم و رابطهها: وقتی دیگران روی حالت اثر میذارن، فضایی ایجاد کردهاند که خواننده احساس کند درحال گفتوگو با همراهی همدل است و بدون نصیحتشنیدن، سازوکار واقعی ذهن و بدن خود را میشناسد.
کتاب راهنمای زنده ماندن در نوجوانی در فصلهای بعدی مانند شبکههای اجتماعی و مقایسه، تنهایی و اضطراب، مهارتهای زنده ماندن، وقتی آینده مبهمه و تو تنها نیستی، به مسائل ملموس زندگی روزمره میپردازد. ساناز کمالی و سیده آمیتیس الحسینی توضیح میدهند که چرا بخشهای هیجانی مغز مثل آمیگدال در این دوره سریعتر از کورتکس پیشپیشانی رشد میکنند و باعث نوسانات تند خلقی میشوند؛ همچنین شیوههای مواجهه با دام مقایسه در فضای مجازی، خستگی روحی و فشارهای اجتماعی همسالان بهروشنی بررسی شدهاند تا تصویری شفاف از دنیای واقعی نوجوانی ارائه شود.
خلاصه کتاب راهنمای زنده ماندن در نوجوانی
کتاب راهنمای زنده ماندن در نوجوانی بر این پیام اساسی استوار است که تلاطم، احساس بیگانگی با خود و نوسان میان شادی و اندوه، اختلال یا ناهنجاری نیستند، بلکه حاصل سیمکشی دوبارهی مغز، طوفان هورمونی و آغاز فرآیند شکلگیری هویت مستقل به شمار میروند. این کتاب توضیح میدهد که هیجاناتی مانند خشم، غم و اضطراب در واقع پیامرسانهایی از دردهای عمیقتر، احساس فقدان دوران کودکی یا ترس از آیندهی نامعلوم هستند که نباید به هویت فرد تبدیل شوند. نویسندگان بر این باورند که نوجوانی مسیری پرپیچوخم از تغییرات مدام است و خواننده با فاصلهگرفتن از کمالگرایی کاذب شبکههای اجتماعی، گفتوگو دربارهی رنجها، ثبت احساسات بر روی کاغذ و پذیرش حق خطا، میتواند از این گذرگاه پرآشوب عبور کند.
چرا باید کتاب راهنمای زنده ماندن در نوجوانی را بخوانیم؟
دلایل خواندن کتاب راهنمای زنده ماندن در نوجوانی را میتوان اینطور خلاصه کرد:
- این کتاب بینشهای تخصصی روانشناسی را با تجربیات ملموس نسل امروز نوجوانان درمیآمیزد و حس درکشدن را به خواننده منتقل میکند.
- این اثر نشان میدهد تغییرات شدید هیجانی، تفاوت در سرعت بلوغ و سردرگمیها ناشی از فرایند طبیعی رشد مغز هستند و دلیلی بر وجود نقص فردی به شمار نمیروند.
- کتاب حاضر به خواننده کمک میکند روشهای مهار هیجانات تند مانند تکنیکهای تنفسی، فاصلهگرفتن هوشمندانه در اوج خشم و برونریزی از طریق نوشتن را بشناسد.
- این اثر راهکارهایی عملی برای مدیریت مواجهه با شبکههای اجتماعی و دوری از دام مقایسهی خود با دیگران ارائه میدهد.
خواندن کتاب راهنمای زنده ماندن در نوجوانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
خواندن کتاب راهنمای زنده ماندن در نوجوانی به این گروهها پیشنهاد میشود:
- نوجوانانی با احساس تنهایی، نوسانات خلقی مداوم، سردرگمی در کشف هویت و اضطراب آینده روبهرو هستند.
- والدینی که بهدنبال درک ریشههای زیستی و روانی رفتارهای فرزندان خود هستند و میخواهند رابطهی بهتری با آنان بسازند.
- مربیان، معلمان و مشاوران مدارسی که قصد دارند با چالشهای اجتماعی و عاطفی نوجوانان در عصر رسانههای دیجیتال آشنا شوند.
- افرادی که مایل هستند تفاوت رابطههای سالم با ارتباطات فرساینده و آسیبزننده را بهتر بشناسند.
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب راهنمای زنده ماندن در نوجوانی و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
مشخصات کتاب
| نام کتاب | راهنمای زنده ماندن در نوجوانی |