کتاب باشگاه توسعه فردی جان حرکت
معرفی کتاب باشگاه توسعه فردی جان حرکت
کتاب باشگاه توسعه فردی جان حرکت نوشته زکیه خرمکی است و نشر سنجاق آن را منتشر کرده است. این اثر یک مسیر ۳۰ روزه را پیش میگذارد که در آن تغییر نه با تصمیمهای بزرگ، بلکه با قدمهای کوچک، تکرارشونده و آگاهانه معنا پیدا میکند. نویسنده از تعویق، نقاط کور، هویت، انگیزه، معنا و استمرار حرف میزند و تمرینهایی میدهد که قرار است از سطح دانستن عبور کنند و به مشاهده و عمل برسند. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب باشگاه توسعه فردی جان حرکت
کتاب باشگاه توسعه فردی جان حرکت نوشته زکیه خرمکی بر یک ایدهی محوری بنا شده است: تغییر پایدار معمولاً از تصمیمهای پرهیجان و ناگهانی بهدست نمیآید، بلکه از رفتارهای کوچک و مداومی شکل میگیرد که هر روز تکرار میشوند. متن از همان ابتدا روشن میکند که قرار نیست با نسخههای آماده یا وعدههای بزرگ روبهرو باشیم. نویسنده بیشتر میخواهد ذهن را بهسمت مشاهدهی دقیقتر عادتها، تعویقها و انتخابها ببرد. به همین دلیل، کتاب بهصورت یک برنامهی ۳۰ روزه طراحی شده است و هر روز آن شامل توضیح، تمرین و گاهی چالش کوتاه است تا خواندن با نوشتن و عمل همراه شود.
در کتاب باشگاه توسعه فردی جان حرکت موضوعهایی مثل شناسایی نقاط کور، دیدن هزینههای پنهان تعویق، پیدا کردن چرای واقعی هدفها، نسبت میان هدف و هویت، تفاوت «باید» و «انتخاب»، نقش شروعهای کوچک، شکلگیری اعتمادبهنفس از راه تجربه، اثر محیط بر رفتار، ساختن سیستم، معنا در کارهای روزمره و ماندن در مسیر بررسی شدهاند. نویسنده در بخشهای مختلف از مفاهیمی در روانشناسی و علوم اعصاب کمک میگیرد، اما تمرکز اصلی را روی کاربرد آنها در زندگی روزمره نگه میدارد. فضای اثر بیشتر شبیه همراهی روزانه است؛ متنی که میخواهد خواننده را از سرزنش خود دور کند و بهجای کمالگرایی، استمرار، بازگشت به مسیر و مهربانی با خود را جدی بگیرد. همین ترکیبِ تأمل، تمرین و پیگیری روزانه باعث شده این کتاب بیشتر از یک متن صرفاً انگیزشی، به یک دفتر همراه برای بازبینی رفتار و ساختن عادتهای تازه نزدیک شود.
خلاصه کتاب باشگاه توسعه فردی جان حرکت
باشگاه توسعه فردی جان حرکت از روز اول با یک تعهدنامه آغاز میشود و بعد قدمبهقدم سراغ کارهای ناتمام، تعویقهای فرساینده و دلیلهای پنهان پشت آنها میرود. کتاب نشان میدهد که بسیاری از توقفها فقط به کمبود اراده مربوط نیستند، بلکه با هویت، زبان ذهن، احساس اجبار، ترس از شروع و نداشتن سیستم ارتباط دارند.
در ادامه، متن بر این نکته پافشاری میکند که حرکتهای کوچک میتوانند ذهن را از مقاومت اولیه عبور دهند و بهتدریج اعتمادبهنفس، معنا و استمرار بسازند. تمرینهای روزانه هم طوری چیده شدهاند که فرد بتواند بهجای انتظار برای حال خوب یا انگیزهی زیاد، با اقدامهای کوتاه اما پیوسته مسیر رشد خود را نگه دارد.
چرا باید کتاب باشگاه توسعه فردی جان حرکت را بخوانیم؟
دلایل خواندن کتاب باشگاه توسعه فردی جان حرکت را میتوان اینطور خلاصه کرد:
- این کتاب تغییر رفتار را به واحدهای کوچک و روزانه تبدیل میکند و آن را از حالت مبهم بیرون میآورد.
- خواننده میتواند ریشهی بعضی تعویقها و کارهای ناتمام خود را دقیقتر ببیند.
- کتاب میان هدف، ارزش و هویت پیوند برقرار میکند و فقط به نتیجه فکر نمیکند.
- بخشهای مختلف آن کمک میکنند «باید» های ذهنی به انتخابهای آگاهانه نزدیکتر شوند.
- تمرینهای روزانه، نوشتن و مشاهده را وارد فرایند رشد میکنند و مطالعه را از حالت صرفاً ذهنی دور نگه میدارند.
- اثر بر استمرار، بازگشت به مسیر و مهربانی با خود تکیه دارد؛ نه بر فشار آوردن و سرزنشکردن.
- موضوعهایی مثل محیط، سیستم، انگیزه، معنا و اعتمادبهنفس در کنار هم مطرح شدهاند و تصویری چندوجهی از تغییر میسازند.
خواندن کتاب باشگاه توسعه فردی جان حرکت به این گروهها پیشنهاد میشود:
- کسانی که بارها برای تغییر عادتهای خود تصمیم گرفتهاند اما در ادامه دادن دچار وقفه شدهاند.
- خوانندگانی که میخواهند درمورد تعویق، استمرار و شکلگیری رفتارهای تازه شناخت روشنتری پیدا کنند.
- مخاطبانی که از برنامههای روزانه و تمرینمحور برای پیگیری رشد شخصی استقبال میکنند.
- کسانی که میخواهند میان هدفهای خود و ارزشهای عمیقتر زندگیشان ارتباط دقیقتری برقرار کنند.
- افرادی که بهدنبال کمکردن سرزنش درونی و جایگزینکردن آن با نگاه مسئولانهتر و مهربانتر هستند.
بخشی از کتاب باشگاه توسعه فردی جان حرکت
«سالها تصور میکردیم مشکل، کمبود اراده یا انگیزه است؛ اما امروز علوم اعصاب و روانشناسی تصویر متفاوتی را پیش روی ما قرار دادهاند. آنچه بیش از هر چیز مسیر زندگی ما را تغییر میدهد، نه تصمیمهای بزرگ، بلکه رفتارهای کوچک و تکرارشوندهای است که هر روز انجام میدهیم.
این کتاب با همین نگاه نوشته شده است.
در این صفحات تلاش کردهام مفاهیم علمی توسعه فردی، روانشناسی و تغییر رفتار را با زبانی ساده و کاربردی بیان کنم؛ بهگونهای که بتوان آنها را در زندگی روزمره بهکار گرفت، نه اینکه فقط به دانستههای ما اضافه شوند.
هدف این کتاب، ارائهٔ نسخههای آماده برای زندگی نیست؛ بلکه کمک به شماست تا با شناخت بهتر ذهن، رفتار و انتخابهای خود، مسیر شخصی رشدتان را آگاهانهتر طراحی کنید.
امیدوارم هرصفحه از این کتاب، فرصتی باشد برای اندیشیدن، تمرین کردن و برداشتن قدمی هرچند کوچک به سوی زندگیای که دوست دارید بسازید.
به باور من، تغییرهای بزرگ، از تصمیمهای بزرگ آغاز نمیشوند؛ از قدمهای کوچکی آغاز میشوند که هر روز با آگاهی برمیداریم.»
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب باشگاه توسعه فردی جان حرکت و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | باشگاه توسعه فردی جان حرکت |
| موضوع | موفقیت و خودیاری، روانشناسی عمومی |