معرفی و دانلود کتاب نقشه راه ژنتیک pdf + خلاصه رایگان

کتاب نقشه راه ژنتیک

چگونه DNA هویت و ویژگی‌های ما را شکل می‌دهد؟

بدون نظرنوع کتاب

معرفی کتاب نقشه راه ژنتیک

کتاب نقشه راه ژنتیک (Blueprint: How DNA Makes Us Who We Are) نوشته رابرت پلامین و ترجمه حسن مقصودی است؛ اثری که با تکیه بر پژوهش‌های ژنتیک رفتاری، این پرسش را مطرح می‌کند که ژن‌ها تا چه اندازه در شکل‌گیری شخصیت، توانایی‌های ذهنی، سلامت روان و حتی تجربه‌های زندگی نقش دارند. نویسنده در این کتاب فقط از وراثت حرف نمی‌زند، بلکه نسبت پیچیده‌ی ژن و محیط را هم بررسی می‌کند و نشان می‌دهد که چرا بعضی باورهای رایج درباره‌ی تربیت، خانواده و تفاوت‌های فردی نیاز به بازنگری دارند. انتشارات گودو این کتاب را منتشر کرده است. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب نقشه راه ژنتیک اثر رابرت پلامین

کتاب نقشه راه ژنتیک (چگونه DNA هویت و ویژگی‌های ما را شکل می‌دهد؟) نوشته رابرت پلامین، به یکی از بحث‌برانگیزترین پرسش‌های روان‌شناسی و ژنتیک می‌پردازد؛ چه چیزی ما را به آنچه هستیم تبدیل می‌کند؟ نویسنده که سال‌ها در حوزه‌ی ژنتیک رفتاری پژوهش کرده، از همان ابتدا سراغ تقابل قدیمی ماهیت و تربیت می‌رود و نشان می‌دهد که چرا دیگر نمی‌توان نقش ژن‌ها را در تفاوت‌های روان‌شناختی نادیده گرفت. موضوع اصلی اثر فقط این نیست که ژن‌ها مهم‌اند، بلکه این است که تفاوت‌های ژنتیکی چگونه بر ویژگی‌هایی مثل هوش، شخصیت، موفقیت تحصیلی، اختلال‌های روانی و حتی بخشی از تجربه‌های محیطی اثر می‌گذارند.

کتاب نقشه راه ژنتیک در دو بخش اصلی پیش می‌رود. بخش نخست بیشتر بر مبانی ژنتیک رفتاری متمرکز است و از مسیر مطالعات دوقلوها، فرزندخواندگی و مفهوم وراثت‌پذیری توضیح می‌دهد که چرا شباهت‌های خانوادگی را نمی‌توان فقط نتیجه‌ی تربیت دانست. در همین بخش، فصل‌هایی با موضوع‌هایی مانند تفکیک ماهیت و تربیت، افزایش تأثیر ژن‌ها در طول زمان، تفاوت فرزندان یک خانواده و فرصت برابر و شایسته‌سالاری دیده می‌شود. نویسنده در این فصل‌ها فقط داده ارائه نمی‌کند، بلکه پیامدهای اجتماعی این یافته‌ها را هم پیش می‌کشد؛ از آموزش و فرزندپروری گرفته تا تصور ما از عدالت و تحرک اجتماعی.

کتاب نقشه راه ژنتیک در بخش دوم وارد مرحله‌ای می‌شود که رابرت پلامین آن را انقلاب ژنومیک می‌داند. اینجا بحث از شناسایی هزاران اثر ژنتیکی کوچک، نمرات پلی‌ژنیک و امکان پیش‌بینی برخی ویژگی‌ها از همان آغاز زندگی مطرح می‌شود. در کنار این مباحث، این کتاب به پرسش‌های اخلاقی و اجتماعی هم نزدیک می‌شود؛ اگر بتوان ریسک برخی اختلال‌ها یا احتمال موفقیت تحصیلی را زودتر برآورد کرد، جامعه با این اطلاعات چه خواهد کرد؟ فضای اثر درعین‌حال که علمی است، به تجربه‌ی شخصی نویسنده از سال‌ها پژوهش هم گره می‌خورد و همین باعث می‌شود بحث فقط در سطح نظری نماند و به مسئله‌ای انسانی و فکری تبدیل شود.

خلاصه کتاب نقشه راه ژنتیک

کتاب نقشه راه ژنتیک استدلال می‌کند که تفاوت‌های ژنتیکی سهم بزرگی در شکل‌گیری ویژگی‌های روان‌شناختی انسان دارند و بسیاری از برداشت‌های رایج درباره نقش تعیین‌کننده‌ی خانواده و تربیت را باید دوباره سنجید. رابرت پلامین ابتدا توضیح می‌دهد که پژوهش‌های دوقلوها و فرزندخواندگی چگونه به برآورد اثر ژن‌ها رسیده‌اند و چرا صفاتی مانند شخصیت، توانایی‌های شناختی، مشکلات روانی و عملکرد تحصیلی از این تأثیر جدا نیستند.

سپس کتاب به مرحله‌ی تازه‌تری می‌رسد؛ بررسی مستقیم ژنوم و استفاده از داده‌های ژنتیکی برای پیش‌بینی احتمالی برخی ویژگی‌ها و ریسک‌ها. هدف اصلی اثر این است که نشان دهد این شناخت تازه فقط یک بحث آزمایشگاهی نیست، بلکه می‌تواند نگاه ما را به آموزش، فرزندپروری، عدالت اجتماعی و فهم هویت انسانی تغییر دهد.

چرا باید کتاب نقشه راه ژنتیک را بخوانیم؟

دلایل خواندن کتاب نقشه راه ژنتیک را می‌توان این‌طور خلاصه کرد:

• این کتاب رابطه‌ی ژن، محیط و تفاوت‌های فردی را با مثال‌ها و پژوهش‌های مشخص توضیح می‌دهد.
  • خواننده با مفهوم وراثت‌پذیری و تفاوت آن با برداشت‌های رایج از ژنتیکی‌بودن آشنا می‌شود.
  • این کتاب نشان می‌دهد مطالعات دوقلوها و فرزندخواندگی چگونه درک ما از شخصیت، هوش و سلامت روان را تغییر داده‌اند.
  • این اثر به پرسش‌های مهمی درباره‌ی فرزندپروری، آموزش و نقش خانواده در شکل‌گیری ویژگی‌های فردی می‌پردازد.
  • بخش مربوط به نمرات پلی‌ژنیک و پیش‌بینی ژنتیکی، تصویری روشن از جهت‌گیری تازه‌ی پژوهش‌های ژنومیک ارائه می‌کند.
  • این کتاب فقط به یافته‌های علمی بسنده نمی‌کند و پیامدهای اخلاقی و اجتماعی این یافته‌ها را هم مطرح می‌کند.

خواندن کتاب نقشه راه ژنتیک را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

خواندن کتاب نقشه راه ژنتیک به این گروه‌ها پیشنهاد می‌شود:

• علاقه‌مندان به روان‌شناسی و ژنتیک که می‌خواهند درباره‌ی منشأ تفاوت‌های فردی بیشتر بدانند.
  • دانشجویان و پژوهشگرانی که با موضوع‌هایی مثل شخصیت، هوش، یادگیری و سلامت روان سروکار دارند.
  • مخاطبانی که می‌خواهند بحث ماهیت و تربیت را فراتر از برداشت‌های رایج دنبال کنند.
  • کسانی که به پیامدهای اجتماعی و اخلاقی پیش‌بینی‌های ژنتیکی علاقه دارند.
  • خوانندگانی که می‌خواهند در مورد نقش ژن‌ها در آموزش، فرزندپروری و فرصت‌های زندگی شناخت دقیق‌تری به دست آورند.

معرفی این کتاب در تاریخ ۲۵ شهریور ۱۴۰۵ به‌روزرسانی شده است.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب نقشه راه ژنتیک و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

نام کتابنقشه راه ژنتیک
مترجمحسن مقصودی
انتشاراتانتشارات گودو
سال انتشار نسخه فیزیکی۱۴۰۳/۰۱/۰۱
فرمت کتابPDF

نظری برای کتاب ثبت نشده است.