معرفی و دانلود کتاب سایه + خلاصه رایگان

امیر ولی نژاد
انتشارات:
سنجاق

معرفی کتاب سایه

کتاب سایه، نوشته امیر ولی نژاد، داستانی درباره‌ی دو همسایه است که هرکدام با زخمی قدیمی، تنهایی و ترس از نزدیک‌شدن دست‌وپنجه نرم می‌کنند. نشر سنجاق در سال ۱۴۰۴ این کتاب را منتشر کرده است. داستان در یک ساختمان و با گفت‌وگوهای کوتاه و سکوت‌های سنگین پیش می‌رود و به‌تدریج به رابطه‌ی امید و سیمین شکل می‌دهد. این اثر هم بر شکل‌گیری یک پیوند عاطفی تمرکز دارد، هم به سوگ، افسردگی، خاطره، مراقبت و امکان دیده‌شدنِ آدم‌های آسیب‌دیده می‌پردازد. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب سایه اثر امیر ولی نژاد

کتاب سایه، نوشته‌ی امیر ولی نژاد، در فضایی خاکستری شکل می‌گیرد؛ جایی که تنهایی فقط یک وضعیت بیرونی نیست و به بخشی از نگاه شخصیت‌ها به جهان تبدیل می‌شود. محور اصلی داستان نزدیکی تدریجی دو انسان زخمی است: امید که از رابطه و وابستگی می‌ترسد و سیمین که در کنار مراقبت از مادربزرگش، هنوز به امکان ترمیم و همدلی باور دارد. نویسنده نشان می‌دهد با جهانی سرشار از فقدان، خاطره و سکوت روبه‌رو هستیم و همین عناصر حال‌وهوای اثر را می‌سازند.

کتاب سایه علاوه‌بر پرداختن به کشش میان دو شخصیت اصلی، لایه‌های دیگری را نیز پیش می‌برد. امیر ولی نژاد از سوگ خانوادگی، فرسودگی روانی، ترس از رهاشدن، دشواری اعتماد و میل به فهمیده‌شدن برای گسترش دنیای داستان استفاده می‌کند. وجود فضاهایی مانند راه‌پله، بالکن، آپارتمان‌های روبه‌رو و رودخانه‌ی پشت ساختمان به داستان شکلی بسته اما زنده می‌دهد؛ انگار جهان بیرون محدود است، اما جهان درونی شخصیت‌ها پیوسته آشکارتر می‌شود. گربه‌ی همسایه نیز در چند صحنه نقش پیونددهنده دارد و به نزدیک‌شدن شخصیت‌ها کمک می‌کند.

کتاب سایه در ۲۹ فصل شکل گرفته و هر فصل بر یک برخورد، گفت‌وگو یا کشف عاطفی تکیه دارد. امیر ولی نژاد داستان را میان زاویه‌دید سیمین و امید جابه‌جا می‌کند و همین جابه‌جایی امکان می‌دهد تا ترس‌ها، سوءبرداشت‌ها و امیدهای هر دو شخصیت دیده شوند. داستان به‌جای تکیه‌کردن به حادثه‌های پرشمار، بر تغییر تدریجی رابطه و آشکارشدن گذشته‌ی شخصیت‌ها استوار است. این اثر هم به شکنندگی آدم‌ها می‌پردازد، هم به نیاز آن‌ها برای یافتن پناه و دشواری پذیرفتن عشق در سایه‌ی تجربه‌های تلخ.

خلاصه داستان سایه

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند!

سیمین با مادربزرگ بیمارش در ساختمانی آرام زندگی می‌کند و روزهایش میان مراقبت، خریدهای هفتگی و خاطره‌های تلخ گذشته می‌گذرد. امید در آپارتمان کناری زندگی می‌کند؛ مردی منزوی، خشمگین و زخمی که از آدم‌ها فاصله می‌گیرد و جهان را از پشت دیوار بی‌اعتمادی می‌بیند. برخوردهای ساده‌، از حمل چند کیسه‌ی خرید تا گفت‌وگوهای کوتاه در بالکن و راه‌پله، به‌تدریج این فاصله را کم می‌کند. داستان در ادامه گذشته‌ی هر دو شخصیت را کنار هم می‌گذارد و نشان می‌دهد که نزدیکی برای آن‌ها هم پناه است هم خطر، زیرا هر پیوند تازه ترس‌های قدیمی را بیدار می‌کند.

چرا باید کتاب سایه را بخوانیم؟

دلایل خواندن کتاب سایه را می‌توان این‌طور خلاصه کرد:

• این داستان رابطه‌ی عاطفی را در کنار سوگ، افسردگی و ترس از صمیمیت شرح می‌دهد.

• گذشته، تردیدها و تناقض‌های شخصیت‌های اصلی به‌تدریج در روند داستان آشکار می‌شود.

• این کتاب نشان می‌دهد که همدلی گاه از رفتارهای کوچک آغاز می‌شود.

• فضای بسته‌ی ساختمان، بالکن‌ها و راه‌پله‌ها به تنهایی و نزدیکی شخصیت‌ها معنا می‌دهد.

خواندن کتاب سایه را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

خواندن کتاب سایه به این گروه‌ها پیشنهاد می‌شود:

• علاقه‌مندان به داستان‌های عاطفی که بر زخم‌های روانی و ترس از وابستگی تمرکز دارند.

• خوانندگانی که از داستان‌های شخصیت‌محور و شکل‌گیری رابطه‌های تدریجی لذت می‌برند.

• کسانی که به داستان‌هایی درباره‌ی سوگ، تنهایی و امکان ترمیم رابطه‌ها علاقه دارند.

• مخاطبانی که فضاهای محدود و صحنه‌های روزمره را می‌پسندند.

• خوانندگانی که می‌خواهند با شخصیت‌هایی روبه‌رو شوند که میان میل به نزدیک‌شدن و ترس از آسیب‌دیدن گرفتارند.

بخشی از کتاب سایه

«مرد جوان هم پسر خلف همین پدر بود. این را چشمان آبی از حدقه بیرون زده اش گواهی می‌دادند. بعد از سلام و احوالپرسی مقداری لباس با عنوان لباس کار به من دادند و از من خواستند که هر چه سریع تر کار را شروع کنم. هنوز کمی گیج بودم. چیزی برایم توضیح ندادند، چند کپسول بزرگ که درون کوله پشتی بودند توجه ام را جلب کرد در حالی که خیره به آنها می‌نگریستم مرد جوان روی شانه ام زد و بالحن طعنه‌آمیز گفت که کوله پشتی را بردارم. من هم بدون معطلی آن را برداشتم و شلنگ نسبتا کوتاهی که از آن آویزان بود را در دستانم گرفتم. و پشت سر رئیس و فرزندش به راه افتادم. اهرم فشار روی شلنگ آویزان برایم تازگی داشت، با کنجکاوی وکمی تعلل اهرم را فشردم و تازه دریافتم که قرار است سم پاشی کنیم.»

معرفی این کتاب در تاریخ ۲۹ تیر ۱۴۰۵ به‌روزرسانی شده است.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب سایه و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

نام کتابسایه
موضوعرمان، داستان ایرانی
نویسندهامیر ولی نژاد
انتشاراتسنجاق
سال انتشار نسخه فیزیکی۱۴۰۵/۰۳/۲۳
فرمت کتابEPUB

۱۴۰۵/۰۳/۲۹

به نظر من این کتاب یک شاهکار هنری و نمونه بارز یک ذهن پویا و خلاق می باشد. با تشکر از نویسنده محترم که مارا به خواندن کتاب علاقمند کرد.

امیرحسین مومنی
۱۴۰۵/۰۳/۳۰

آثار مکتوب، آینه جان نویسنده‌اند. تبریک به جناب "امیر ولی‌نژاد"، نویسنده توانمند و پرتلاشی که با پشتکار فراوان این اثر ماندگار را خلق کردند. جای خالی این نویسنده و آثار ایشان همواره در طاقچه خالی بود ؛ به امید موفقیت...بیشتر

۱۴۰۵/۰۳/۲۹

کتابی بسیار زیبا، وقتی شروع کنی به خوندنش متوجه میشی داری آرامش و زیبایی احساس میکنی. این افتخارو داشتم اقای ولینژاد رو از نزدیک دیدم چقدر انسان شریف، دانا و واقعا نویسنده، منتظر کتابای بعدیتون هستم اقای ولینژاد عزیز واقعا...بیشتر

۱۴۰۵/۰۳/۲۹

یکی از فاخر ترین کتاب های معاصر که به دست یکی از توانمند ترین نویسنده های حال حاضر کشور نوشته شده واقعا پیشنهاد میکنم به تمامی اهل هنر که یک بار هم شده این اثر فاخر و مطالعه کنند.

۱۴۰۵/۰۴/۰۶

واقعا یکی از بهترین رمان های معاصری هست که خوندم با سپاس از نویسنده محترم کتاب