معرفی کتاب تجربه مایی
کتاب تجربه مایی نوشتهی مینا مقرب تورتولش، تلاشی است برای فهم دوبارهی رابطهی عاطفی و ساختن یک «ما» امن و زنده. نویسنده با الهام از EFT، نظریهی دلبستگی، هوش هیجانی، ایدههای سو جانسون، کانت و همچنین کتاب Eight Dates، به سراغ فرازونشیبهای زندگی مشترک رفته است. در این کتاب، فصلهایی دربارهی چرایی سرد شدن رابطه، سبکهای دلبستگی، خودآگاهی عاطفی، مکالمههای مهم زوجین و زبان عشق تنظیم شده است. سنجاق آن را منتشر کرده است و متن کتاب سرشار از مثال، تمرین و گفتوگوهای راهگشا برای زوجهاست. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب تجربه مایی
کتاب تجربه مایی با تمرکز بر مفهوم «ما» در رابطهی عاطفی، از همان ابتدا پرسش «ما کجای داستانیم؟» را پیش میکشد و خواننده را وارد سفری مرحلهبهمرحله در دل رابطه میکند. مینا مقرب تورتولش در فصل اول، با تکیه بر زوجدرمانی متمرکز بر هیجان (EFT) و نظریهی دلبستگی سو جانسون، توضیح داده است که چگونه روزمرگی، فشارهای بیرونی و «رقص منفی» میان حمله و عقبنشینی، پیوند ایمن را سست میکند. در همین فصل، ایدههای کانت دربارهی دیدن شریک زندگی بهعنوان «غایت» و نه وسیله، وارد بحث شده است تا بُعد اخلاقی رابطه روشن شود. در ادامه کتاب تجربه مایی به باورهای غلط دربارهی عشق- مثل دوام خودبهخودی عشق، ذهنخوانی، ترس از دعوا، نفی استقلال فردی و حذف احساسات منفی- میپردازد و آنها را با مثال و ارجاع به EFT به چالش میکشد. فصلهای بعدی به «مقدمهای بر علم دلبستگی»، تشخیص سبکهای دلبستگی زوجین، خودآگاهی عاطفی، شناخت محرکها، مدیریت احساسات قبل از آسیب زدن به رابطه، و تمرینهای روزانه اختصاص یافته است. در بخشهای بعدی کتاب تجربه مایی، نویسنده وارد «مکالمههای مهم» میشود: گوش دادن بدون حمله، مکالمهی همدلانه بر اساس Eight Dates و EFT، طرح سؤالات باز، هنر مکث و تنظیم هیجان در گفتوگو. سپس در فصل زبان عشق، نظریهی پنج زبان عشق گری چاپمن معرفی شده و با مثالهای روزمره به «ترجمهی رابطه» و نگهداری از «مخزن عشق» پرداخته شده است. ساختار کتاب بر پایهی توضیح، نمونهی عینی و تمرین طراحی شده تا مفاهیم از سطح نظری به رفتار روزمره منتقل شوند.
خلاصه کتاب تجربه مایی
کتاب تجربه مایی بر این ایده استوار است که رابطهی عاطفی یک موجود زنده است؛ اگر آگاهانه مراقبت نشود، زیر فشار روزمرگی و سوءتفاهمها فرسوده میشود. نویسنده ابتدا نشان داده است که سردی و فاصله، معمولاً نتیجهی از دست رفتن پیوند ایمن و گرفتار شدن در چرخههای هیجانی منفی است، نه صرفاً «کم شدن عشق». سپس با تکیه بر EFT و نظریهی دلبستگی، سبکهای دلبستگی، رقص منفی میان مضطرب و اجتنابی، و نقش آگاهی مشترک را توضیح داده است. در ادامه کتاب تجربه مایی، باورهای رایج اما مخرب دربارهی عشق نقد شده و جای آنها با مهارتهایی مثل خودآگاهی عاطفی، شناخت محرکها، مکث قبل از واکنش، زبان احساس-نیاز، گوش دادن همدلانه، طرح سؤالات باز و تنظیم هیجان پر شده است. در فصل زبان عشق، پنج زبان عشق معرفی شده و مفهوم «مخزن عشق» و نشانههای خالی شدن آن توضیح داده شده تا زوجها بتوانند آگاهانه پیوند خود را تغذیه و بازسازی کنند.
چرا باید کتاب تجربه مایی را بخوانیم؟
کتاب تجربه مایی تصویری روشن از آنچه در پشت دعواها، سکوتها و دلزدگیهای عاطفی میگذرد ارائه کرده است و آن را به زبان دلبستگی و هیجان ترجمه میکند. خواننده با مفاهیم EFT، سبکهای دلبستگی، زبان عشق و مهارتهای گفتوگو آشنا میشود و در کنار آن، تمرینهای مشخصی برای تغییر الگوهای تکراری رابطه دریافت میکند.
کتاب تجربه مایی به زوجهایی پیشنهاد میشود که احساس میکنند رابطهشان از شوق اولیه فاصله گرفته، درگیر دعواهای تکراری یا سکوت فرسایندهاند، یا میخواهند پیش از بحران، کیفیت پیوند عاطفی خود را بالا ببرند. همچنین به کسانی پیشنهاد میشود که به شناخت سبک دلبستگی، هوش هیجانی و مهارتهای گفتوگو در رابطه علاقهمند هستند.
بخشی از کتاب تجربه مایی
«هر رابطهای، چه در شروعش آتشین بوده باشد و چه آرام و تدریجی، در طول مسیرش دچار تغییر میشود. این تغییر همیشه خوب یا بد نیست، اما واقعی است. مثل یک داستان، ما فصلهای مختلفی را پشت سر میگذاریم: فصل آشنایی، فصل کشف و هیجان، فصل ساختن و فصل مواجهه با واقعیتها. روزهای اول، همهچیز تازه و شگفتانگیز است. نگاهها طولانیتر، تماسها پرشورتر و حتی سکوتها معنا دارند. اما زندگی، دیر یا زود، روزمرگیهایش را به میان ما میآورد: کار، خستگی، خانواده، فشار مالی، بچهها یا حتی شبکههای اجتماعی. این فشارها نامرئی پیش میروند، مثل جریانی آرام زیر سطح آب، تا یک روز متوجه میشویم که دیگر مثل قبل حرف نمیزنیم، نمیخندیم، یا با شوق یکدیگر را نمیبینیم. سو جانسون، بنیانگذار زوجدرمانی متمرکز بر هیجان (EFT)، این اتفاق را «از دست رفتن حس پیوند ایمن» مینامد. او میگوید در قلب هر رابطه، نیاز به دلبستگی امن وجود دارد؛ همان نیازی که نوزاد را به آغوش مادر میکشاند، در بزرگسالی ما را به سمت شریک زندگیمان میبرد. وقتی این پیوند سست میشود، بدن و ذهن ما به حالت دفاعی میروند: یا با حمله و انتقاد، یا با سکوت و عقبنشینی. این واکنشها، که جانسون آن را «رقص منفی» مینامد، هر بار کمی بیشتر فاصله میاندازد. اینجا نگاه کانت نیز به ما یادآوری میکند که رابطه سالم زمانی شکل میگیرد که شریک زندگیمان را نه وسیلهای برای پر کردن خلأها و نیازها، بلکه بهعنوان «غایت» بپذیریم؛ انسانی با ارزش ذاتی، که باید به خاطر خودش، نهفقط به خاطر کارکردش، دیده و محترم شمرده شود.»
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب تجربه مایی و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | تجربه مایی |
| موضوع | خانواده و ازدواج، روانشناسی عمومی |