کتاب قدرت رواقی گری
معرفی کتاب قدرت رواقی گری
کتاب قدرت رواقی گری (The power of stoicism) نوشته الکساندر کلارک و ترجمه آوا انصاری مجموعهای از ایدهها و تمرینهای رواقی برای زندگی امروز است. نویسنده با تکیه بر متون کلاسیک رواقی مانند تأملاتِ مارکوس اورلیوس و انکیریدیون اپیکتتوس نشان میدهد چگونه میتوان از این فلسفه برای مدیریت هیجانات، کاهش اضطراب و ساختن روزهای معنادار استفاده کرد. این کتاب حاوی ۲۴ قانون رواقی است که در قالب چهار بخش اصلی تنظیم شدهاند. نشر نقش و نگار کتاب حاضر را منتشر کرده است. تمرکز کتاب بر تبدیل مفاهیم فلسفی به عادتهای روزمره و تصمیمهای کوچک است. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب قدرت رواقی گری اثر الکساندر کلارک
کتاب قدرت رواقی گری به قلم الکساندر کلارک و با روایتی شخصی از او آغاز میشود. این نویسنده از نارضایتی عمیق خود از زندگی، ناتوانی در کنترل هیجانات و آشنایی اتفاقی با تأملات اثر مارکوس اورلیوس میگوید. او توضیح داده است که چگونه رواقیگری از یک ایدهی انتزاعی به «کتابچهی بقا» و ستارهی راهنمای زندگیاش تبدیل شد و بعد این تجربه را در قالب ۲۴ قانون برای خواننده صورتبندی کرد.
کتاب قدرت رواقی گری رواقیگری را نه بهعنوان برچسب فکری، بلکه بهعنوان بازنگری آگاهانهی «کتابخانهی درونی» باورها و عادتها معرفی میکند. این کتاب در چهار بخش تنظیم شده است. بخش اول بر رسیدن به خوشبختی از طریق خودمهاری و فضیلت تمرکز دارد و با معرفی اپیکتتوس، سهگانهی میل، عمل و پذیرش و سه رکن (منطق، فیزیک و اخلاق) شالودهی نظری رواقیگری را میچیند.
فصلهایی دربارهی خودمهاری از نگاه مارکوس اورلیوس و تعریف چهار فضیلت رواقی (خرد، اعتدال، شجاعت و عدالت) نیز در کتاب حاضر آمده است. بخش دوم به مدیریت هیجانات میپردازد و عواملی را که آرامش درونی را بر هم میزنند، شناسایی میکند؛ از تمایل به تأیید دیگران تا ترس از مرگ و ناشناختهها. الکساندر کلارک در سراسر کتاب قدرت رواقی گری آموزههای فیلسوفان رواقی را با چالشهای زندگی مدرن مانند حواسپرتی دیجیتال، مصرفگرایی و فرسودگی شغلی پیوند داده است.
عنوان فرعی این اثر عبارت است از: ۲۴ قانون رواقی برای شادتر زندگیکردن، کمتر اهمیتدادن، تسلط بر هیجانات و شکستناپذیرشدن مانند یک رواقی.
خلاصه کتاب قدرت رواقی گری
کیفیت زندگی مستقیماً به کیفیت ذهن و باورها وابسته است. الکساندر کلارک نشان میدهد که بسیاری از رنجها از داستانهایی ناشی میشود که دربارهی خود و جهان ساختهایم و هرگز آنها را زیر سؤال نبردهایم. مفهوم «آنچه در کنترل ماست» از نگاه اپیکتتوس در این اثر توضیح داده شده و تمایز میان رویدادهای بیرونی و قضاوتهای درونی روشن شده است؛ سپس سه رکن رواقیگری (منطق، فیزیک و اخلاق) و چهار فضیلت اصلی معرفی میشوند تا چارچوبی برای تصمیمگیری روزمره شکل بگیرد.
این کتاب به خودمهاری، رضایت معوق، نادیدهگرفتن منتقدان، مدیریت زمان با الهام از سِنِکا و شناسایی پنج عامل برهمزنندهی آرامش درونی میپردازد و نشان میدهد چگونه میتوان با تغییر نگرش و تمرکز بر کنشهای قابلکنترل، از خشم و اضطراب و کمالگرایی فاصله گرفت.
چرا باید کتاب قدرت رواقی گری را بخوانیم؟
کتاب قدرت رواقی گری رواقیگری را از سطح شعار و نقلقول به سطح تمرینهای روزانه میآورد. خوانندهی این کتاب با مطالعهی نمونههای عینی از زندگی اپیکتتوس، مارکوس اورلیوس و سنکا درمییابد که مفاهیم انتزاعی چگونه به تصمیمهای کوچک روزمره تبدیل میشوند. تمرکز اثر حاضر بر خودمهاری، مدیریت زمان، بازنگری باورها و کاهش وابستگی به تأیید دیگران است.
خواندن کتاب قدرت رواقی گری را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب به کسانی پیشنهاد میشود که با اضطراب، نارضایتی از زندگی، حواسپرتی مداوم یا ناتوانی در کنترل خشم و هیجانات درگیرند. همچنین این کتاب به دوستداران فلسفهی رواقی و کسانی که میخواهند میان ایدههای کلاسیک و چالشهای روزمرهی خود پلی روشن پیدا کنند، پیشنهاد میشود.
درباره الکساندر کلارک
الکساندر کلارک (Alexander Clarke) نویسندهای آمریکایی است که تحصیلات دانشگاهی خود را با اخذ مدرک کارشناسی در رشتهی روانشناسی رفتاری و کارشناسیارشد در رشتهی فلسفه به پایان رسانده است. او بخش قابلتوجهی از زندگی حرفهای خود را در حوزهی مشاوره و کوچینگ سپری کرده و همین سابقهی علمی و کاری، درک عمیقی از ذهن انسان، سازوکارهای روانی و عوامل مؤثر بر افکار و رفتار افراد برای او فراهم کرده است.
کلارک پس از تجربهی سالها فعالیت حرفهای موفق و همچنین مطالعات گسترده در زمینهی فلسفه و روانشناسی ذهن تصمیم گرفت دانش و تجربیات خود را در مسیر نویسندگی به کار ببندد. او با اتکا به شناختی که از ذهن و چالشهای مرتبط با آن به دست آورده بود، به نگارش کتابهایی در حوزهی خودیاری و توسعهی فردی پرداخت و موضوعاتی همچون رواقیگری، خودانضباطی، کنترل ذهن و مدیریت احساسات را در مرکز آثار خود قرار داد.
هدف اصلی الکساندر کلارک از نوشتن کتابها ارائهی راهکارهایی برای شناخت بهتر ذهن و یاریرساندن به افراد در مدیریت افکار، احساسات و رفتارهایشان بوده است. او آیندهای را در نظر دارد که از طریق کتابهایش بتواند بر زندگی میلیونها نفر اثر بگذارد و به آنها کمک کند تا زندگی شادتری را تجربه کنند و تسلط بیشتری بر ذهن خود داشته باشند. این چشمانداز و آرمان، هستهی اصلی فعالیت نویسندگی او را شکل و نشان داده است که آثارش تنها به انتقال دانش محدود نمیشوند؛ بلکه بر ایجاد تغییرات مثبت و ماندگار در زندگی خوانندگان تمرکز دارند.
کتاب Master Your Emotions با عنوان فارسی «تسلط بر هیجانات به سبک رواقی» و کتاب قدرت رواقی گری (The power of stoicism) از نوشتههای الکساندر کلارک است.
بخشی از کتاب قدرت رواقی گری
«۱۴. چگونه کمتر اهمیت بدهیم
«همیشه این موضوع مرا شگفتزده میکند: ما خود را بیشتر از دیگران دوست داریم، اما بیشتر نگران نظر دیگران هستیم تا نظر خودمان. اگر خدا یا حتی انسانی خردمند ما را از پنهانکردن افکارمان یا تصورکردن هر چیزی بدون عمومیکردن آن منع کند، نمیتوانیم حتی یک روز دوام بیاوریم. این نشان میدهد که چقدر به نظر دیگران بیش از نظر خود ارزش میدهیم.»
مارکوس اورلیوس
یک جامعهشناس آمریکایی دربارهٔ وسواس غیرمنطقی ما به نظرات دیگران گفته است: «من کسی نیستم که فکر میکنم هستم. کسی هم نیستم که تو فکر میکنی هستم. من کسی هستم که فکر میکنم تو فکر میکنی هستم.» علت عجیببودن حرف جامعهشناس این است که واقعاً عجیب است. برخی افراد چنان در توجه به نظرات دیگران غرق هستند که زندگی خود را بر همین اساس شکل میدهند. این وسواسْ تأیید خارجی را بیشازحد مهم میسازد و مانع خوشحالی حقیقی در زندگی میشود. رواقیون چه نگرشی به این مسئله داشتند؟ چگونه میتوان بهکمک حکمت رواقی، کمتر به این موضوع اهمیت داد؟
وارد ذهن «قضاوتکننده» شوید
تصور کنید کسی شما را قضاوت میکند و هرچه میگوید، حقیقت دارد. هربار که تصمیمی میگیرید، آن فرد از برج بلند خود نظارهگر است و از هر حرکت شما متعجب میشود. حتی ممکن است تصور کند بهتر از شما میداند چه باید باشید و چهکار باید بکنید. این فکر شاید کاملاً مضحک بهنظر برسد، اما اگر چنین باشد چه؟ مارکوس اورلیوس پیشنهاد میکند وارد ذهن آن «قضاوتگر» شوید. هنگامی که دیگران از شما انتقاد یا به شما توهین میکنند، درون روحشان سفر کنید و ببینید چهجور آدمی هستند، آنگاه میفهمید لازم نیست برای تأثیرگذاشتن بر آنها تلاش کنید.»
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب قدرت رواقی گری و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | قدرت رواقی گری |
| عنوان دیگر | ۲۴ قانون رواقی برای شادتر زندگی کردن، کمتر اهمیت دادن، تسلط بر هیجانات و شکست ناپذیرشدن مانند یک رواقی |
| عنوان در زبان مبدأ | The power of stoicism: 24 stoic lessons to live happier, care less, master your emotions & become unshakable like a stoic, 2022. |
| موضوع | موفقیت و خودیاری، روانشناسی عمومی |
| نویسنده | الکساندر کلارک |