معرفی و دانلود کتاب ماشین تجربه pdf + خلاصه رایگان

اندی کلارک، فرهاد مجیدپور
انتشارات:
انتشارات سیوان

معرفی کتاب ماشین تجربه

کتاب ماشین تجربه نوشته اندی کلارک و ترجمه فرهاد مجیدپور، اثری است درباره این ایده که ذهن انسان فقط دریافت‌کننده‌ی منفعل جهان نیست، بلکه مدام در حال پیش‌بینی کردن و شکل دادن به تجربه‌ی ما از واقعیت است. این کتاب با مثال‌هایی از توهم‌های شنیداری و دیداری، اضطراب، درد و ادراک روزمره نشان می‌دهد که مغز چگونه از انتظارها و داده‌های حسی، تصویری از جهان می‌سازد. این کتاب را انتشارات سیوان منتشر کرده است. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب ماشین تجربه

کتاب ماشین تجربه نوشته اندی کلارک به یکی از بحث‌های مهم در فلسفه‌ی ذهن و علوم شناختی می‌پردازد: این‌که ادراک، احساس و حتی برداشت ما از خود، فقط حاصل ورود مستقیم اطلاعات از جهان بیرون نیست. نویسنده توضیح می‌دهد که مغز پیوسته در حال حدس زدن است؛ حدس می‌زند چه چیزی قرار است دیده، شنیده یا حس شود و بعد داده‌های حسی را با آن حدس‌ها می‌سنجد. از همین‌جا ایده‌ی «مغز پیش‌بینی‌کننده» شکل می‌گیرد؛ ایده‌ای که در آن تجربه‌ی انسانی از ترکیب انتظار، حافظه، بدن و محیط ساخته می‌شود. فضای اثر بیشتر بر توضیح یک تغییر زاویه‌ی فکری استوار است: به‌جای آن‌که ذهن را فقط دریافت‌کننده‌ی پیام‌های بیرونی بدانیم، آن را سامانه‌ای می‌بینیم که مدام مدل می‌سازد، خطاهایش را اصلاح می‌کند و از همین راه جهان را برای خود معنادار می‌کند.
کتاب ماشین تجربه در ادامه این ایده را با نمونه‌های متنوع پیش می‌برد. از لرزش خیالی موبایل و شنیدن صدای پرندگان در سکوت گرفته تا خطاهای دیداری، تصویرهای مبهم، گفتار سینوسی، اثر لباس معروف و حتی تجربه‌هایی مثل درد، اضطراب و افسردگی. اندی کلارک فقط به ادراک بینایی و شنوایی بسنده نمی‌کند و دامنه‌ی بحث را به بدن، خلق‌وخو، روان‌پزشکی، کنش و رابطه‌ی انسان با ابزارها می‌کشاند. در بخش‌های مختلف، عنوان‌هایی مانند شکاف میان روان‌پزشکی و عصب‌شناسی، کنش به‌عنوان پیش‌بینی خودتحقق‌بخش و باز کردن جعبه‌ی ماشین پیش‌بینی دیده می‌شود که نشان می‌دهد بحث کتاب هم نظری است و هم به تجربه‌های روزمره گره می‌خورد. حاصل این مسیر، تصویری از ذهن است که در آن پیش‌بینی فقط یک توانایی فرعی نیست، بلکه در مرکز فهم ادراک، رفتار و خودآگاهی قرار می‌گیرد.

خلاصه کتاب ماشین تجربه

کتاب ماشین تجربه توضیح می‌دهد که مغز انسان برای فهم جهان، فقط منتظر رسیدن اطلاعات حسی نمی‌ماند. مغز از پیش براساس تجربه‌های گذشته، حافظه و وضعیت بدن، مدلی از جهان می‌سازد و مدام حدس می‌زند چه چیزی قرار است رخ دهد. سپس تفاوت میان این حدس‌ها و داده‌های واقعی را بررسی می‌کند و از خطاها برای اصلاح خود بهره می‌گیرد. نویسنده با مثال‌هایی از توهم‌های شنیداری و دیداری، شنیدن صدا در نویز، برداشت متفاوت از یک تصویر و تجربه‌هایی مانند اضطراب و درد نشان می‌دهد که ادراک، احساسی کاملاً آماده و بیرونی نیست. این کتاب درنهایت ذهن را به‌صورت سامانه‌ای معرفی می‌کند که هم واقعیت را تفسیر می‌کند و هم در شکل دادن به تجربه‌ی آن سهم دارد.

چرا باید کتاب ماشین تجربه را بخوانیم؟

دلایل خواندن کتاب ماشین تجربه را می‌توان این‌طور خلاصه کرد:

• این کتاب توضیح می‌دهد چرا ادراک همیشه بازتاب مستقیم جهان بیرون نیست و چگونه انتظارها در دیدن و شنیدن دخالت دارند.
  • خواننده با مطالعه‌ی این کتاب می‌تواند ایده‌ی «مغز پیش‌بینی‌کننده» را از خلال مثال‌های روزمره و آزمایش‌های شناخته‌شده بهتر درک کند.
  • این اثر پیوند میان ادراک، بدن، احساسات و کنش را روشن می‌کند و نشان می‌دهد اضطراب، درد و خلق‌وخو هم از این فرایند جدا نیستند.
  • این کتاب به فهم دقیق‌تر خطاهای ادراکی، توهم‌ها و سوگیری‌های ذهنی کمک می‌کند، بی‌آنکه آن‌ها را به موارد استثنایی محدود کند.
  • این کتاب برای کسانی که به فلسفه‌ی ذهن، علوم اعصاب، روان‌شناسی و هوش مصنوعی علاقه دارند، یک چارچوب فکری مشترک فراهم می‌کند.
  • بحث اثر فقط در سطح نظری نمی‌ماند و نشان می‌دهد تغییر در پیش‌بینی‌ها چگونه می‌تواند تجربه‌ی فرد از موقعیت‌ها را دگرگون کند.

خواندن کتاب ماشین تجربه به این گروه‌ها پیشنهاد می‌شود:

• علاقه‌مندان به فلسفه‌ی ذهن و علوم شناختی که می‌خواهند درباره‌ی ادراک و خودآگاهی بیشتر بدانند.
  • خوانندگانی که به رابطه‌ی مغز، بدن و تجربه‌های روزمره مثل درد، اضطراب و خطاهای حسی کنجکاوند.
  • دانشجویان و پژوهشگران روان‌شناسی، علوم اعصاب و هوش مصنوعی که به ایده‌ی پردازش پیش‌بینی‌کننده توجه دارند.
  • کسانی که می‌خواهند بفهمند چرا ذهن گاهی صدا، تصویر یا احساسی را متفاوت از آنچه انتظار می‌رود تجربه می‌کند.
  • مخاطبانی که از کتاب‌های فکری مبتنی بر مثال‌های ادراکی و پرسش‌های بنیادین درباره‌ی واقعیت لذت می‌برند.

معرفی این کتاب در تاریخ ۱۰ تیر ۱۴۰۵ به‌روزرسانی شده است.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب ماشین تجربه و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

نام کتابماشین تجربه
عنوان دیگرچطور ذهن ما واقعیت را پیش‌بینی و خلق می‌کند؟
عنوان در زبان مبدأThe experience machine: how our minds predict and shape reality
موضوعنظریات و مکاتب فلسفی
نویسندهاندی کلارک
مترجمفرهاد مجیدپور
انتشاراتانتشارات سیوان
سال انتشار نسخه فیزیکی۱۴۰۵/۰۴/۱۰
فرمت کتابPDF

نظری برای کتاب ثبت نشده است.