کتاب وقتی زنان رهبری می کنند
چگونه موفق میشوند و چهچیزی بهدست میآورند
معرفی کتاب وقتی زنان رهبری می کنند
کتاب وقتی زنان رهبری میکنند (چگونه موفق میشوند و چه چیزی به دست میآورند) نوشته جولیا بورستین و با ترجمه زهرا ساعدی تصویری گسترده از تجربهی زنان در موقعیتهای رهبری و کارآفرینی ارائه میدهد. نویسنده که سالها خبرنگار حوزهی کسبوکار و فناوری بوده است با تکیهبر مصاحبههای فراوان و روایتهای شخصی مسیر زنان مدیرعامل، کارآفرین و بنیانگذار استارتاپها را دنبال کرده است. این کتاب بر محور رهبری زنان، سرمایهگذاری خطرپذیر، تبعیضهای جنسیتی، تابآوری و خلق الگوهای تازه در دنیای تجارت شکل گرفته است. انتشارات پارک فناوری پردیس آن را منتشر کرده است. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب وقتی زنان رهبری می کنند
کتاب وقتی زنان رهبری میکنند با زیرعنوان اصلی «آنچه به دست میآورند، چرا موفق میشوند و چگونه میتوانیم از آنها بیاموزیم» اثری در حوزهی کسبوکار از جولیا بورستین، خبرنگار ارشد رسانهای در سیانبیسی و بنیانگذار مجموعهی «موتور ۵۰ اختلالگر» این شبکه است. این کتاب در ۱۱ اکتبر ۲۰۲۲ توسط انتشارات Avid Reader Press / Simon & Schuster منتشر شد. بورستین با تکیه بر دههها مصاحبه با صدها مدیرعامل و دسترسی به پایگاه داده اختصاصی شرکتها، بررسی میکند که رهبری زمانی که زنان در رأس قدرت هستند، به ویژه در دوران بحران، چگونه به نظر میرسد. بورستین به جای تمرکز بر موانع یا توضیح اینکه چرا زنان کنار گذاشته شدهاند، کتاب خود را بر رفتارها و استراتژیهایی متمرکز میکند که رهبران زن را مؤثر میسازد. کتاب حول ویژگیهای اصلیای ساختار یافته است که بورستین در میان رهبران زن موفق مشترک تشخیص داد: آسیبپذیری، شفافیت، همدلی، تابآوری و توانایی ایجاد روابط مشارکتی و مبتنی بر اعتماد. او استدلال میکند که ویژگیهایی که اغلب بهعنوان نقاط ضعف کلیشهای میشوند در محیطهای تجاری بیثبات و نامطمئن به داراییهای قدرتمندی تبدیل میشوند.
کتاب وقتی زنان رهبری میکنند به سه بخش تقسیم شده است که مراحل مختلف رهبری را پوشش میدهد: ناملایمات، ارتباط و اعتماد به نفس. بورستین از طریق مطالعات موردی عمیق، بیش از شصت رهبر زن را در صنایع مختلف معرفی میکند، از جمله کاترینا لیک، بنیانگذار استیچ فیکس، سوزان ووجیتسکی، مدیرعامل یوتیوب و استوارت باترفیلد، همبنیانگذار مرد اسلک، که برای مقایسه گنجانده شده است. او بررسی میکند که چگونه زنان استارتاپها و شرکتهای فهرست فورچون ۵۰۰ را رهبری میکنند، چگونه سرمایهگذاری خطرپذیر را هدایت میکنند (که به طور تاریخی مردان را ترجیح میدهد) و چگونه رویکردهای آنها در لحظات بحرانی مانند سقوط مالی ۲۰۰۸ و همهگیری کووید_۱۹ با مدلهای سنتی تحت سلطهی مردان متفاوت است. یافتههای کلیدی شامل این است که شرکتهایی با زنان در موقعیتهای رهبری در دوران رکود عملکرد بهتری داشتند و درصد سرمایهگذاری خطرپذیر به زنان در پنج سال گذشته پنج برابر شده است، هرچند هنوز زیر ۳ درصد باقی مانده است.
خلاصه کتاب وقتی زنان رهبری می کنند
نویسنده ابتدا پیشزمینهی شخصی خود را در مجلاتی مثل فورچون و شبکههایی مانند سیانبیسی شرح داده است؛ جایی که با تبعیضهای جنسیتی، آزار در محیط کار، قضاوتهای ظاهری و استانداردهای دوگانه روبهرو شده و همزمان فرصت مصاحبه با مدیران عامل بزرگترین شرکتهای جهان را داشته است. کتاب وقتی زنان رهبری میکنند سپس وارد ساختاری سهبخشی میشود. در بخش اول با عنوان «زنان چطور و چرا شرکتهای قدرتمند میسازند» به موضوعاتی مانند غلبه بر مشکلات، ساخت هدفمند، رهبری همدلانه و مهندسی تیمهای هوشمند پرداخته است.
بخش دوم با محور «حل کردن مشکلات» به اصلاح سیستمهای نابسامان، استقبال از تغییر، مدیریت بحران و تجربهی همهگیری کووید۱۹ در شرکتهای تحت رهبری زنان میپردازد. در بخش سوم با عنوان «ایجاد الگوهای جدید» فصلهایی مانند سر باززدن از کهنالگوهای مدیرعامل، کشف تابآوری، ساخت گروههای جدید و شکست تعصب داده آمده است.
در هر فصل داستان کارآفرینان و مدیران زن را با دادهها و تحقیقات دانشگاهی ترکیب کرده است؛ از سرمایهگذاری خطرپذیر و شکاف جنسیتی در جذب سرمایه تا نمونههای مشخصی از استارتاپهای فناوری، شرکتهای حوزهی سلامت، زیبایی و پلتفرمهای دیجیتال. نویسنده تلاش کرده است نشان دهد زنان چگونه در شرایط نابرابر، با منابع کمتر، شرکتهایی مقیاسپذیر میسازند و همزمان دغدغههای اجتماعی و محیطزیستی را وارد مدل کسبوکار میکنند.
چرا باید کتاب وقتی زنان رهبری می کنند را بخوانیم؟
این کتاب تصویری جزئی و مستند از موانع و فرصتهای رهبری زنان در دنیای امروز ارائه میدهد و نشان میدهد پشت آمار تبعیض جنسیتی چه تجربههای واقعی و چه سبکهای رهبری متفاوتی شکل گرفته است. خواننده با نمونههای متنوعی از استارتاپها و شرکتها آشنا میشود و میبیند چگونه ترکیب همدلی، دادهمحوری، تابآوری و شبکهسازی میتواند در شرایط نابرابر هم به ساخت سازمانهای قدرتمند منجر شود.
خواندن کتاب وقتی زنان رهبری می کنند را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
خواندن این کتاب به کسانی پیشنهاد میشود که به رهبری سازمانی، کارآفرینی، سرمایهگذاری خطرپذیر و موضوع برابری جنسیتی در محیط کار علاقه دارند. همچنین به مدیران، دانشجویان مدیریت و افرادی که در اکوسیستم استارتاپی و فناوری فعالاند پیشنهاد میشود این اثر را بخوانند.
درباره جولیا بورستین
جولیا بورستین روزنامهنگار تجاری، نویسنده و خبرنگار تلویزیونی آمریکایی است. او خبرنگار ارشد رسانهای و فناوری در سیانبیسی است، جایی که از سال ۲۰۰۶ در آنجا کار میکند. او همچنین مجموعهی «موتور ۵۰ اختلالگر» سیانبیسی را تأسیس کرد که به پوشش نوآورانهترین شرکتهای خصوصی میپردازد. او پیش از پیوستن به سیانبیسی بهعنوان نویسنده و گزارشگر در مجلهی فورچون کار کرد. او حرفهی روزنامهنگاری خود را به عنوان کارآموز در نیوزویک آغاز کرد و برای بخشهای کسبوکار و فرهنگ مینوشت و همچنین دستیار ویراستار در هارپرز بازار بود. او دارای مدرک کارشناسی تاریخ از دانشگاه پرینستون است و با درجهی ممتاز فارغالتحصیل شد. بورستین دختر دانیل جی. بورستین، مورخ فقید و برنده جایزهی پولیتزر است که به عنوان کتابدار کنگره خدمت میکرد.
اولین کتاب بورستین، وقتی زنان رهبری میکنند، در سال ۲۰۲۲ توسط سایمون اند شوستر منتشر شد و بلافاصله به پرفروش نیویورک تایمز و پرفروش وال استریت ژورنال تبدیل شد. این کتاب توسط فایننشال تایمز بهعنوان بهترین کتاب پاییز ۲۰۲۲، توسط ویراستاران آمازون بهعنوان یکی از ۲۳ کتاب برتر ۲۰۲۲ و توسط آدیبل بهعنوان بهترین کتاب رهبری ۲۰۲۲ معرفی شد. او همچنین همنویسنده کتاب گرگ سرمایهگذاری (۲۰۲۲) است. گزارشها و بینشهای او در طیف گستردهای از رسانهها از جمله فورچون، وال استریت ژورنال، ال، ایناستایل و آتلانتیک منتشر شده است. بورستین سخنران مکرر در کنفرانسها و رویدادها در موضوعات رهبری، نوآوری و زنان در کسبوکار است. او در لسآنجلس، کالیفرنیا با همسر و دو فرزندش زندگی میکند.
بخشی از کتاب وقتی زنان رهبری می کنند
«وقتی بزرگ بشی، همه چی یه جور دیگه میشه.» هنوز لحظهای که مادرم این جمله را گفت به خاطر دارم؛ سیزده ساله بودم. بعدازظهری با دوستانم همسفر بودم و در صندلی عقب فشرده نشسته بودیم. تازه در مدرسهمان صحبتهای گلوریا استاینم را در مجموعهسخنرانیهای سالانهی تاریخ زنان شنیده بودیم. مادرم این تجربه را نقطهی عطف زندگیام میدانست. علیه جنگ ویتنام و برای حقوق شهروندی راهپیمایی کرده بود و شواهد این راهپیمایی روی میزش بودند: عکسی از جوانیهایش با پیراهنی کوتاه و گلگلی و دوستانش که پلاکارد به دست دورش را گرفته بودند. انرژی و قابلیت جنبشهای حقوق زنان برای مادرم جذاب بود و صحبتهای استاینم را شنیده بود. گفت: «ما راهپیمایی کردیم تا شما مجبور به این کار نشین. مادر پدرم به من گفتن تنها گزینههام معلمی یا پرستاریان.» گفت اما حالا فرصتها در برابرمان ظاهر میشوند. «شماها ناخداهای صنایع میشین! زنها شرکتها رو اداره میکنن! زنها راهروهای کنگره رو پر میکنن!» هشت سال بعد، در طبقهی شانزدهم ساختمان تایم وارنر در مرکز منهتن، متوجه شدم هر دو اشتباه میکردیم. اولین روز کارم در مجلهی فورچون بود. بیستویک ساله و فارغالتحصیل دانشگاه پرینستون بودم و مدرک تاریخ داشتم. اما سردبیر دیلی پرینستونین بودم و دورههای کارآموزی مختلفی در کاخ سفید و سازمان همکاری اقتصادی و توسعه گذرانده بودم. آن روز صبح، سرپرستی برای آشنایی غیررسمی دعوتم کرد و در پایان گفت: «وقت خوبی به شرکت اومدی. تازگیها جلسهی پرسروصدایی برای رسیدگی به آزار جنسی در ساختمون تایم برگزار شد، بنابراین همه درست رفتار میکنن.»
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب وقتی زنان رهبری می کنند و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب: | وقتی زنان رهبری می کنند |
| عنوان دیگر: | چگونه موفق میشوند و چهچیزی بهدست میآورند |
| عنوان انگلیسی: | When Women Lead: what they achieve, why they succeed, and how we can learn from them |
| موضوع: | مدیریت و کسب و کار، موفقیت و خودیاری |
| نویسنده: | جولیا بورستین |