معرفی و دانلود کتاب مومن متعادل و تربیت متعادل pdf + خلاصه رایگان
تصویر جلد کتاب مومن متعادل و تربیت متعادل

کتاب مومن متعادل و تربیت متعادل

۵.۰(از ۴ امتیاز)

معرفی کتاب مومن متعادل و تربیت متعادل

کتاب مومن متعادل و تربیت متعادل نوشته مسعود اسماعیلی اثری است که انتشارات رشد پویای نجات آن را منتشر کرده است. این کتاب به موضوع دین‌داری، تربیت دینی و انسان‌شناسی دینی می‌پردازد و تلاش کرده است از دل آیات و روایات، تصویری روشن از مومن متعادل و سازوکار تربیت متعادل ارائه کند. نویسنده با تکیه بر تجربه‌ی طولانی در معلمی و فعالیت‌های تربیتی، پرسش‌های جدی درباره‌ی نقطه‌ی آغاز تربیت، نسبت خودشناسی و خداشناسی و رابطه‌ی عقل و هوس را طرح کرده است. ساختار کتاب در قالب «درس‌ها» تنظیم شده و هر درس با خودآزمایی و ابزارهای کمک‌آموزشی همراه است. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب مومن متعادل و تربیت متعادل

کتاب مومن متعادل و تربیت متعادل اثری است که مسعود اسماعیلی در آن دغدغه‌ی دیرینه‌ی خود درباره‌ی «از کجا باید تربیت دینی را شروع کرد؟» و «کدام مؤلفه‌ها در دین‌داری مهم‌ترند؟» را پی گرفته است. اسماعیلی از تجربه‌ی سال‌های معلمی و مواجهه با سلایق متنوع دینی، اختلاف تأکیدها بر شعائر، حق‌الناس، تولی و تبری، معرفت، عبادت، تعبد و تعقل آغاز کرده و نشان داده است که چگونه هر گروه بخشی از دین را اصل گرفته و بقیه را فرع دیده است. در کتاب مومن متعادل و تربیت متعادل این پرسش محوری طرح شده که آیا می‌توان نگاهی جامع‌نگر به مؤلفه‌های دین‌داری داشت که هم گزینشی نباشد و هم به اهم و اولی توجه کند.

کتاب مومن متعادل و تربیت متعادل در قالب چند «درس» تنظیم شده است؛ از جمله: درس اوّل انسان‌شناسی دینی، درس دوم نفس‌شناسی دینی، درس سوم عقل‌شناسی دینی، درس چهارم بالاترین علامت عقل‌ورزی، درس پنجم بالاترین علامت هوس‌ورزی، درس ششم مومن متعادل و تربیت متعادل، درس هفتم اولین مؤلفه‌ی تربیت متعادل، درس هشتم دومین مؤلفه‌ی تربیت متعادل، درس نهم سومین مؤلفه‌ی تربیت متعادل و در پایان درس دهم نمودارهای مؤلفه‌های دینی. در هر درس، نویسنده با استناد گسترده به آیات قرآن و روایات اهل‌بیت، مفاهیمی مانند خودشناسی، عقل، نفس، حق‌محوری، حق‌گریزی، تعادل میان علم و عمل، و دین‌داری سه‌بعدی را توضیح داده است. کتاب مومن متعادل و تربیت متعادل در انتها با نمودارها و جمع‌بندی، تصویری ساختاری از «نظام تربیت متعادل» ارائه کرده است.

خلاصه کتاب مومن متعادل و تربیت متعادل

کتاب مومن متعادل و تربیت متعادل بر این ادعا استوار است که خودشناسی مقدّم ذاتی همه‌ی معارف دینی است و بدون آن، دین‌داری و تربیت، سطحی و نامتعادل می‌شود. نویسنده ابتدا با تکیه بر آیات و روایات، جایگاه «معرفت نفس» را به‌عنوان «افضل المعرفة» و «غایت المعرفة» نشان می‌دهد و رابطه‌ی آن را با خداشناسی توضیح می‌دهد. سپس در کتاب مومن متعادل و تربیت متعادل، نفسِ متمایل به شر، هوس و شهوت و در مقابل، عقلِ تشخیص‌دهنده‌ی حق و باطل را تبیین کرده و انسان را موجودی میان فرشته و حیوان معرفی کرده است. در ادامه، حق‌محوری به‌عنوان بالاترین نشانه‌ی عقل‌ورزی و حق‌گریزی به‌عنوان پست‌ترین رذیلت هوس‌ورزی تحلیل شده و بر این اساس، نظریه‌ی «مومن متعادل» و «تربیت متعادل» شکل می‌گیرد که در آن تعادل میان میل، قول و فعل و نیز میان انگیزش، آموزش و پرورش، محور اصلی تربیت دینی معرفی شده است.

چرا باید کتاب مومن متعادل و تربیت متعادل را بخوانیم؟

کتاب مومن متعادل و تربیت متعادل تصویری منظم از رابطه‌ی خودشناسی، عقل، نفس، حق‌محوری و تربیت دینی ارائه کرده است. خواننده با مطالعه‌ی آن می‌تواند جایگاه واقعی مؤلفه‌هایی مانند عبادت، معرفت، محبت اهل‌بیت، اخلاق و احکام را در یک نظام واحد ببیند و از پراکندگی در تأکیدهای تربیتی فاصله بگیرد. این کتاب همچنین مفهوم دین‌داری سه‌بعدی و نقش مغفول «انگیزش» در تربیت را برجسته کرده است.

خواندن کتاب مومن متعادل و تربیت متعادل را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

کتاب مومن متعادل و تربیت متعادل به مربیان دینی، معلمان، مبلغان، مدیران مدارس و فعالان کانون‌ها و مراکز تربیتی پیشنهاد می‌شود. همچنین به دانشجویان و پژوهشگران علاقه‌مند به انسان‌شناسی دینی، اخلاق اسلامی و مباحث تربیت دینی توصیه می‌شود که به‌دنبال چارچوبی روشن برای تعادل در دین‌داری و تربیت هستند.

معرفی این کتاب در تاریخ ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۵ به‌روزرسانی شده است.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب مومن متعادل و تربیت متعادل و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

نام کتاب:مومن متعادل و تربیت متعادل
تعداد صفحه‌ها:۲۴۰ صفحه
قیمت کتاب:۷۷۰۰۰ تومان

roghayemousavi
۱۴۰۵/۰۲/۲۲

سلام وادب امروز کتاب رو خریدم هنوز نخوندم اما با بیان استاد اسماعیلی آشنا هستم وقلم شون رو میپسندم چون با جان ودل درمسیر تهیه محتواهای دینی قدم برمیدارند خداوند امثال شما انسان های پاک ومخلص رو زیادکنه وبه نسل...بیشتر

کاربر 12012079
۱۴۰۵/۰۲/۲۶

بسیار روان و قابل تامل است و با تفکر در متن و خط به خط کتاب تغییر عظیمی در افکار و اندیشه ها حاصل میشود و حداقل باعث میشه چند روز و هفته ای ذهن درگیر باشد

کاظم
۱۴۰۵/۰۲/۲۵

بسیار عالی به نظرم برای هر فردی که دغدغه تربیت دینی دارد، مطالعه این کتاب، ضرورت دارد.