کتاب ماهنامه دانشمند ـ شماره ۶۵۱ ـ دی ۹۶
خواندن نظراتمعرفی ماهنامه دانشمند ـ شماره ۶۵۱ ـ دی ۹۶
در این شماره میخوانیم:
همیشه در کنار پزشکی متعارف، انواع روشهای سنتی درمان وجود داشته است. مقامهای بهداشت و پزشکی میگویند بیش از ۴۰۰ نوع طب جایگزین وجود دارد. برخی نیز به تازگی علاوه بر ادعاهای عرفانی، به کار درمان بیماریها نیز میپردازند.پزشکی جایگزین که با نامهای «طب جایگزین یا آلترناتیو»، طب مکمل، طب موازی و غیره نیز شناخته میشود، ریشه در سنتهای هزاران ساله دارد. امروزه این طبها ریشه در هر سنتی که داشته باشند، در سرتاسر جهان در حال توسعه هستند اما در عین حال جایگاهی در سیستم درمانی و سلامت حاکم جوامع مختلف ندارند. آیا شفائی را که به روشهای غیرمعمول پزشکی نسبت میدهند، واقعیت دارد؟ یک بیماری را چه زمانی میتوان شفایافته دانست ؟ آیا فرادرمانی ابداعی در عرفان حلقه شیوه علمیاست؟
پرونده جلد این شماره سعی در بررسی این موضوع دارد.
گفتوگو این شماره با مهلقا ملاح از فعالان محیطزیست ایران است که او را به عنوان مادر محیطزیست میشناسند. وی در این گفتوگو ضمن تشریح فعالیتهای ترویجی خود، از اهمیت نقش زنان و مادران در حفاظت از محیط زیست میگوید.
موضوع بعدی جوایز علمی است. امروزه علاوه بر جایزه نوبل که سابقه زیادی دارد، جایزههای علمی بسیار دیگری نیز اهدا میشود اما جایزه بریکترو به دلایل بسیار به رغم سابقه کم، عملکرد خوبی داشته است. جایزه ایرانی مصطفی (ص) نیز که تا کنون دو دوره از آن اهدا شده است، موافقان و منتقدانی دارد.
انرژی تاریک از جمله مفاهیم علمی است که تاریخچه هیجانانگیزی دارد. فیزیکدانان هنوز نتوانستهاند به طور کامل این پدیده را بشناسند و دریابند ماهیتش چیست، برخی دیگر حتی مدعی شدند فرض وجود آن غیرضروری است. این موضوع یادآور داستان فیل در تاریکی است که هرکسی از ظن خود، برداشتی از آن دارد.
برای بسیاری از ما، فناوری واقعیتافزوده، یادآور بازی و سرگرمی است اما برخی از پزشکان در تلاشند این فناوری را وارد دانشکدههای پزشکی کنند تا آموزش دانشجویان آسانتر و البته پربارتر شود.
و ...
مجله دانشمند ـ شماره ۶۹۳ ـ شهریور ۱۴۰۰مجله دانشمند ـ ویژه نامه دانشمند ایرانی ـ شماره ۱ ـ مرداد ۱۴۰۰مجله دانشمند ـ شماره ۶۹۲ ـ خرداد ۱۴۰۰مجله دانشمند ـ شماره ۶۹۱ ـ اردیبهشت ۱۴۰۰دانشمند ـ ضمیمه شماره ۶۹۰ ـ عیدانه ـ فروردین ۱۴۰۰مجله دانشمند ـ شماره ۶۹۰ ـ فروردین ۱۴۰۰مجله دانشمند ـ شماره ۶۸۹ ـ اسفند ۹۹مجله دانشمند ـ شماره ۶۸۸ ـ بهمن ۹۹مجله دانشمند ـ شماره ۶۸۷ ـ دی ماه ۹۹مجله دانشمند _ شماره ۶۸۶ _ آذرماه ۱۳۹۹
بریدهای برای کتاب ثبت نشده است
عالی من پنج ساله که این مجل رو می خونم نمیدونم برا چی ولی مردم به خصوص جوونا باید بیشتر قدیمی ترین مجله ایران پشتیبانی کنند