کتاب سیگنال های پرورش مرغ های مادر گوشتی ریک ون ایموس + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب سیگنال های پرورش مرغ های مادر گوشتی

کتاب سیگنال های پرورش مرغ های مادر گوشتی

معرفی کتاب سیگنال های پرورش مرغ های مادر گوشتی

کتاب سیگنال های پرورش مرغ های مادر گوشتی (Breeder Signals) نوشته ریک ون ایموس، جولاندا هولمن و تون ون ایسچی راهنمایی تصویری و مرحله‌به‌مرحله برای مدیریت گله‌های مرغ مادر گوشتی است که نشر سنجاق آن را به‌صورت الکترونیکی منتشر کرده است. مترجمان، محمد عطایی و حسن درمانی، کتاب را براساس تجربه‌های مزرعه‌ای و نیازهای مرغداری‌های ایران به پارسی برگردانده‌اند. در این کتاب از جوجه‌ی یک‌روزه تا پایان دوره‌ی تولید، نکات مدیریتی، تغذیه‌ای، رفتاری و بهداشتی مرغ و خروس مادر توضیح داده شده است. تمرکز اصلی بر سیگنال‌هاست؛ یعنی آنچه از رفتار، صدا، بو، ظاهر گله و وضعیت سالن می‌توان فهمید و براساس آن تصمیم گرفت. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب سیگنال های پرورش مرغ های مادر گوشتی اثر ریک ون ایموس، جولاندا هولمن و تون ون ایسچی

کتاب سیگنال های پرورش مرغ های مادر گوشتی با تکیه بر تجربه‌ی مزرعه‌ای نویسندگان، ریک ون ایموس و جولاندا هولمن و تون ون ایسچی، پرورش مرغ مادر را به‌عنوان حلقه‌ی کلیدی زنجیره‌ی تولید گوشت مرغ دنبال کرده است. مترجمان در ابتدای کتاب توضیح داده‌اند که چرا کیفیت گله‌ی مادر، مستقیماً بر روی سلامت، رشد و ضریب تبدیل جوجه‌های گوشتی اثر می‌گذارد و چگونه مدیریت نادرست در این سطح در تمام زنجیره خود را نشان می‌دهد.

این کتاب در ۱۰ فصل، مسیر گله را از جوجه‌ی یک‌روزه تا پایان تولید دنبال کرده است. فصل‌های آغازین کتاب سیگنال های پرورش مرغ های مادر گوشتی به مقدمه، زنجیره‌ی تولید، مفهوم سیگنال‌ها و اصول مشاهده‌ی ساختارمند گله می‌پردازند؛ اینکه مرغدار چه ببیند، چه سؤالی بپرسد و چگونه از روی رفتار و پراکنش گله، صداها، وضعیت بستر، آب و خوراک به مشکل پی ببرد. سپس ویژگی‌های ژنتیکی لاین‌های مادری و پدری، تفاوت نقش خروس و مرغ، چالش محدودیت دان و کنترل رشد و رابطه‌ی اصلاح نژاد با مدیریت روزانه شرح داده شده است.

در ادامه‌ی کتاب سیگنال های پرورش مرغ های مادر گوشتی فصل‌های مفصلی به امنیت زیستی، شست‌وشو و ضدعفونی، کنترل حشرات و جوندگان، تهویه و فشار منفی و آماده‌سازی سالن بین دو دوره اختصاص یافته است. فصل‌های بعدی روی هفته‌های اول پرورش، تنظیم دما و رطوبت، رفتار جوجه‌ها، تعیین جنسیت، تیمارهایی مثل نوک‌چینی و سوزاندن خار پا و انتخاب و تنظیم سیستم‌های دانخوری و آبخوری تمرکز دارند. هر بخش، مثال‌ها و تصاویر مزرعه‌ای، نکات را به تصمیم‌های روزمره‌ی مرغدار وصل کرده است.

عنوان فرعی این کتاب عبارت است از: راهنمای عملی برای مدیریت مناسب مرغ‌های مادر گوشتی.

خلاصه کتاب سیگنال های پرورش مرغ های مادر گوشتی

دیدن و تفسیر سیگنال‌ها اساس مدیریت موفق گله است. نویسندگان ابتدا جایگاه مرغ مادر را در هرم ژنتیکی و زنجیره‌ی تولید گوشت مرغ توضیح و نشان داده‌اند که چگونه جزئیات کوچک در مدیریت خروس، محدودیت دان، وزن‌گیری و یکنواختی، در نهایت به میلیون‌ها جوجه‌ی گوشتی با کیفیت متفاوت منجر می‌شود. مفهوم سیگنال‌ها به‌صورت سه سؤال کلیدی تعریف شده است؛ چه می‌بینم و معنی آن چیست؟ چه اتفاقی در حال رخ‌دادن است؟ چه اقدامی باید انجام شود؟

سپس این منطق در موضوعاتی مثل تهویه، امنیت زیستی، شست‌وشو و ضدعفونی، طراحی برنامه‌ی خوراک، کنترل رشد، رفتارهای طبیعی و پرخاشگرانه، جفت‌گیری و مدیریت هفته‌های اول پرورش به کار رفته است. کتاب حاضر به فیزیولوژی، رفتار و اقتصاد توجه کرده و نشان داده است که چگونه تعادل بین رشد و تولیدمثل، در عمل، برقرار می‌شود.

چرا باید کتاب سیگنال های پرورش مرغ های مادر گوشتی را بخوانیم؟

کتاب سیگنال های پرورش مرغ های مادر گوشتی مدیریت گله را از سطح اعداد و جدول‌ها به سطح مشاهده‌ی روزانه و تصمیم‌گیری آگاهانه برده است. خواننده‌ی این اثر با منطق سیگنال‌ها یاد می‌گیرد از روی رفتار، صدا، پراکنش گله، کیفیت بستر، تهویه و مصرف آب و دان، مشکل را زود تشخیص دهد و پیش از افت تولید یا افزایش تلفات مداخله کند. پیوند مداوم بین ژنتیک، تغذیه، رفاه و اقتصاد از ویژگی‌های این کتاب است.

این کتاب به مرغداران گله‌های مادر، مدیران فنی و دامپزشکان واحدهای صنعتی، دانشجویان و پژوهشگران علوم دامی و تغذیه‌ی طیور و نیز به کارشناسان شرکت‌های جوجه‌کشی و زنجیره‌های یکپارچه پیشنهاد می‌شود؛ افرادی که به‌دنبال درک جزئی‌تر رفتار گله، امنیت زیستی و مدیریت عملی سالن هستند.

بخشی از کتاب سیگنال های پرورش مرغ های مادر گوشتی

«نکات قابل توجه در سالن

در مورد جزئیات گله، سالن، تجهیزات و فاز تولید هوشیار باشید. مدیریت می‌تواند بین تولید خوب، باروری و کیفیت تخم‌مرغ قابل جوجه‌کشی با نتایج ناامیدکننده تفاوت ایجاد کند.

برای مدیریت مناسب گله در این دوره به اطلاعات زیر نیاز دارید:

-میزان تولید روزانه

-افزایش وزن روزانه (یا هفتگی) و مقایسه آن با افزایش وزن هدف

-وزن روزانه تخم‌مرغ و تغییرات آن با وزن هدف

-تغییرات روزانه مدت زمان برداشت خوراک

-میزان آب مصرفی روزانه و نسبت مصرف آب/ خوراک

-اطلاعات مربوط به وضعیت هوای سالن

به خاطر داشته باشید که کاهش شدید در تولید تخم‌مرغ یا باروری، مربوط به اشتباهاتی است که مدت‌ها قبل رخ داده است. به همین دلیل است که باید شما همیشه فعال باشید. هر چه دیرتر متوجه شوید که چیزی مطابق انتظار پیش نمی‌رود، کمتر می‌توانید برای آسیب وارد شده کاری انجام دهید.

در سالن‌های باز و کمتر کنترل شده باید مراقب تغییرات فصل باشید.»

۱۴۰۵/۰۲/۱۱

کتاب خوبیه و تصاویرش خیلی به درک کتاب کمک میکنه قیمتشم مناسبه پیشنهاد میکنم

۱۴۰۵/۰۲/۰۷

برای پرورش دهندگان مرغ مادر خیلی مفید و کاربردی است من کتاب چاپی رو گرفتم بسیار راضی هستم ترجمه روان و خوبی داره و یه راهنمای عملی به درد بخور برای کارشناسان این حوزه ست