کتاب جیم پانزی فقط بازی می کنه
معرفی کتاب جیم پانزی فقط بازی می کنه
کتاب جیم پانزی فقط بازی میکنه نوشتهی سوزان لانگ با تصویرگری مکس لانگ و ترجمهی امیرعلی خلج داستان میمونی است که فقط دلش میخواهد بازی کند و از زیر هر کاری در میرود. انتشارات سیمای شرق آن را منتشر کرده است. این کتاب بخشی از مجموعهی کتابهای ماجراهای میمون غرغرو است و ماجرای یک روز خاص از زندگی جیم را روایت میکند؛ روزی که او باید بین خوشگذرانی بیوقفه و انجام کارهای لازم روزمره یکی را انتخاب کند. متن کوتاه، تصاویر رنگی و فضای شاد جنگل، این اثر را به گزینهای مناسب برای همراهی با کودکان در زمان مطالعه تبدیل کرده است. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب جیم پانزی فقط بازی می کنه
کتاب جیم پانزی فقط بازی میکنه ماجرای یک بعدازظهر در جنگل را دنبال میکند که جیم، میمون کوچک و غرغرو، کلی کار برای انجامدادن دارد اما هیچکدام را انجام نمیدهد. سوزان لانگ در این کتاب شخصیتی را نشان داده است که باید شاخهی درخت خانهاش را تمیز کند، دنبال غذا بگردد، دندانهایش را مسواک بزند و ککها را از لای موهایش دربیاورد اما ترجیح میدهد فقط بازی کند و خوش بگذراند. در کتاب جیم پانزی فقط بازی میکنه هر حیوان جنگل پیشنهادی برای نوعی بازی دارد؛ پرندهها، گورخرها، میمونها و طاووسها هرکدام جیم را به بازی تازهای دعوت میکنند و او هم با شوق همراهشان میشود. اما هر گروه از حیوانات بعد از مدتی به کارهای روزمرهی خود برمیگردند؛ تمیزکردن لانه، علفخوردن، خوابیدن یا مرتبکردن پرها. جیم که فقط بازی را انتخاب کرده است کمکم با پیامدهای این انتخاب روبهرو میشود؛ گرسنگی، خستگی، کثیفی و ناراحتی. کتاب جیم پانزی فقط بازی میکنه در قالب داستانی کوتاه و تصویری، تعادل بین بازی و مسئولیت را نشان داده است. گفتوگوهای سادهی جیم با حیوانات جنگل، تکرار جملهی «من فقط دوست دارم خوش بگذرونم!» و واکنش دیگران، فضایی میسازد که در آن مفهوم «زیادی هرچیزی خوب نیست» بهتدریج برای مخاطب روشن میشود و در پایان روز، جیم به این نتیجه میرسد که انجامدادن کارهای لازم هم بخشی از مراقبت از خودش است.
خلاصه کتاب جیم پانزی فقط بازی می کنه
در کتاب جیم پانزی فقط بازی میکنه جیم یک روز بعدازظهر کلی کار برای انجامدادن دارد؛ از تمیزکردن شاخهی درختی که روی آن زندگی میکند تا پیداکردن غذا، مسواکزدن و درآوردن ککها از لای موهایش. اما او هیچکدام از این کارها را انجام نمیدهد و مدام میگوید که فقط میخواهد خوش بگذراند و بازی کند. حیوانات مختلف جنگل مثل پرندهها، گورخرها، میمونها، طاووسها و دیگران هرکدام نوعی بازی به جیم پیشنهاد میکنند و او با آنها همراه میشود. در کتاب جیم پانزی فقط بازی میکنه کمکم معلوم میشود که وقتی همه برای انجام کارهای ضروری خودشان میروند، جیم با گرسنگی، خستگی، کثیفی و ناراحتی روبهرو میشود و میفهمد که تمام روز فقط بازیکردن هم نتیجهی خوشایندی ندارد.
چرا باید کتاب جیم پانزی فقط بازی می کنه را بخوانیم؟
کتاب جیم پانزی فقط بازی میکنه با داستانی کوتاه و پرتصویر نشان داده است که بازیکردن بدون توجه به کارهای ضروری روزمره چه پیامدهایی دارد. این کتاب بهکمک گفتوگوهای سادهی جیم و حیوانات جنگل، مفهوم تعادل بین خوشگذرانی و مسئولیت را بهشکلی ملموس مطرح کرده است و برای همراهی بزرگسالان در گفتوگو با کودکان دربارهی کارهای شخصی روزانه مناسب است.
خواندن کتاب جیم پانزی فقط بازی میکنه به کودکانی پیشنهاد میشود که درگیر موضوعاتی مثل نظمدادن به کارهای روزانه، انجامدادن وظایف شخصی یا ترجیحدادن بازی به هر کار دیگری هستند. همچنین به والدین و مربیانی پیشنهاد میشود که بهدنبال داستانی تصویری برای گفتوگو دربارهی مسئولیتپذیریاند.