کتاب گوهر خانه ما محمدرسول دهقانی + دانلود نمونه رایگان

معرفی کتاب گوهر خانه ما

کتاب گوهر خانه‌ی ما نوشته‌ی محمدرسول دهقانی، سینا ده‌سنگی، سیدمهراد چراغ سحر، علی شاه‌زاده و محمدحسین مظفری اثری است که با همکاری جمعی از دانش‌آموزان کلاس چهارم و پنجم ابتدایی و راهنمایی مربی‌شان شکل گرفته است. این کتاب مجموعه‌ای از نوشته‌ها، خاطرات، تشکرها، آرزوها و جملات عاشقانه‌ای است که کودکان برای والدین خود نوشته‌اند. هر فصل کتاب به موضوعی متفاوت درباره رابطه‌ی کودک و والدین می‌پردازد؛ از تشکر و قدردانی گرفته تا بیان خاطرات، درس‌های زندگی، تشبیه‌های شاعرانه و آرزوهای رنگارنگ برای پدر و مادر. انتشارات فروغ سیمرغ آن را منتشر کرده است. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب گوهر خانه ما

کتاب گوهر خانه‌ی ما اثری جمعی از پنج نویسنده نوجوان است که با راهنمایی مربی خود، تجربه‌ها و احساساتشان را درباره والدین به رشته تحریر درآورده‌اند. این کتاب در قالب فصل‌های مختلف، به بیان تشکرها، خاطرات، درس‌های زندگی، تشبیه‌های شاعرانه و آرزوهای کودکان برای پدر و مادر می‌پردازد. ساختار کتاب به گونه‌ای است که هر فصل با مقدمه‌ای کوتاه آغاز می‌شود و سپس نوشته‌های کوتاه و صمیمانه‌ی بچه‌ها را در قالب جملات یا پاراگراف‌های مستقل ارائه می‌دهد. موضوعات کتاب حول محور احترام، محبت، قدردانی، یادگیری از والدین و بیان احساسات کودکانه نسبت به خانواده می‌چرخد. نویسندگان با زبان ساده و بی‌پیرایه، دنیای کودکانه‌ی خود را به تصویر کشیده‌اند و تلاش کرده‌اند با مثال‌ها و خاطرات واقعی، نقش والدین را در زندگی خود برجسته کنند. گوهر خانه‌ی ما اثری است که نه‌تنها برای والدین، بلکه برای هر کسی که به دنیای کودکان و روابط خانوادگی علاقه‌مند است، می‌تواند جذاب باشد.

خلاصه داستان گوهر خانه ما

کتاب گوهر خانه‌ی ما در پنج فصل اصلی، دنیای احساسات و نگاه کودکان به والدین را روایت می‌کند. فصل اول با عنوان «قهرمانان زندگی من» به تشکرهای ساده و صمیمی از پدر و مادر اختصاص دارد؛ جملاتی کوتاه که هرکدام گوشه‌ای از محبت و زحمت والدین را بازگو می‌کند. فصل دوم، «گنجینه خاطرات»، مجموعه‌ای از خاطرات کوچک و بزرگ کودکان است که لحظات خاصی از زندگی با پدر و مادر را ثبت کرده‌اند؛ از مراقبت‌های شبانه مادر تا حمایت‌های بی‌قید و شرط پدر. فصل سوم، «درس‌های بزرگی که از تو آموختم»، به آموزه‌هایی می‌پردازد که بچه‌ها از رفتار و منش والدین خود یاد گرفته‌اند؛ مانند مهربانی، صبر، صداقت و مسئولیت‌پذیری. فصل چهارم، «مثل نور سایه»، با تشبیه‌های شاعرانه، مادر را به نور و پدر را به سایه‌ای امن تشبیه می‌کند و نقش هرکدام را در زندگی کودک به تصویر می‌کشد. فصل پنجم، «آرزوهای رنگارنگ من برای تو»، آرزوهای کودکانه‌ای است که بچه‌ها برای خوشبختی، سلامتی و شادی والدین خود دارند. در پایان، فصل «دوستت دارم به خاطر اینکه» با جملات کوتاه و احساسی، دلایل دوست‌داشتن پدر و مادر را از نگاه کودکان بیان می‌کند. این کتاب با زبان کودکانه و صمیمی، پلی میان نسل‌ها می‌سازد و ارزش‌های خانوادگی را از زاویه‌ای تازه نشان می‌دهد.

چرا باید کتاب گوهر خانه ما را بخوانیم؟

گوهر خانه‌ی ما اثری است که با صدای کودکان نوشته شده و به‌خوبی نشان می‌دهد که نگاه نسل جدید به والدین چقدر سرشار از محبت، احترام و قدردانی است. این کتاب فرصتی فراهم می‌کند تا والدین با دنیای درونی فرزندان خود آشنا شوند و ببینند که حتی کوچک‌ترین رفتارها و حمایت‌ها چقدر در ذهن و قلب بچه‌ها ماندگار می‌شود. همچنین، خواندن این کتاب می‌تواند الهام‌بخش والدین باشد تا ارتباط عمیق‌تری با فرزندان خود برقرار کنند و به اهمیت حضور، صبر و مهربانی در تربیت نسل آینده پی ببرند. برای مربیان و معلمان نیز این کتاب نمونه‌ای از فعالیت‌های خلاقانه و گروهی دانش‌آموزان است که می‌تواند در کلاس‌های درس مورد استفاده قرار گیرد.

خواندن این کتاب به والدینی پیشنهاد می‌شود که علاقه‌مندند احساسات و نگاه فرزندان خود را بهتر بشناسند. همچنین به معلمان، مربیان و فعالان حوزه کودک و نوجوان که به دنبال نمونه‌هایی از فعالیت‌های خلاقانه و تقویت ارتباط عاطفی در خانواده هستند، توصیه می‌شود. این کتاب برای کسانی که دغدغه تقویت روابط خانوادگی، آموزش مهارت‌های زندگی و پرورش حس قدردانی در کودکان را دارند، مناسب است.