کتاب شیخ بهایی و راز شمع الهه رستمی + دانلود نمونه رایگان

معرفی کتاب شیخ بهایی و راز شمع

کتاب شیخ بهایی و راز شمع نوشته‌ی الهه رستمی و منتشرشده توسط نشر نعناع، روایتی کوتاه و تصویری از زندگی و دستاوردهای یکی از دانشمندان برجسته‌ی ایرانی را ارائه می‌دهد. این کتاب بخشی از مجموعه دانشمندان ایرانی است و با تصویرگری رنگی، تلاش کرده است تا زندگی و اندیشه‌های شیخ بهایی را برای مخاطبان جوان و نوجوان به‌تصویر بکشد. داستان با محوریت کنجکاوی و خلاقیت بهاالدین (شیخ بهایی) آغاز می‌شود و به ماجراهای علمی و اختراعات او، به‌ویژه راز گرم‌کردن حمام با یک شمع کوچک، می‌پردازد. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب شیخ بهایی و راز شمع

کتاب شیخ بهایی و راز شمع با قلم الهه رستمی، به زندگی و زمانه‌ی شیخ بهایی، دانشمند و مشاور شاه عباس صفوی، می‌پردازد. این کتاب با زبانی ساده و تصاویری رنگی، تلاش کرده است تا مفاهیم علمی و ارزش‌های فکری شیخ بهایی را برای نسل جوان ملموس کند. ساختار کتاب به‌گونه‌ای است که ابتدا به کودکی و کنجکاوی‌های بهاالدین اشاره می‌کند و سپس به ماجرای معروف حمام شیخ بهایی و راز شمع می‌رسد. در این روایت، اهمیت تفکر خلاق، جست‌وجوی راه‌حل‌های هوشمندانه و نقش علم در زندگی روزمره برجسته شده است. نویسنده با انتخاب داستان‌هایی از زندگی شیخ بهایی، تلاش کرده است تا الگویی از پشتکار و نوآوری را به تصویر بکشد و نشان دهد که علم و هوش، با کمک خداوند، می‌تواند مسائل بزرگ را حل کند.

خلاصه کتاب شیخ بهایی و راز شمع

داستان با معرفی بهاالدین، پسری کنجکاو در شهر اصفهان، آغاز می‌شود که همیشه درباره‌ی پدیده‌های اطرافش سؤال می‌پرسد. او در کودکی با مشاهده‌ی مشکلی در جریان آب باغ، به‌جای پذیرش راه‌حل‌های معمول، با دقت و تلاش، مسیر آب را اصلاح می‌کند و نشان می‌دهد که از همان ابتدا به دنبال راه‌حل‌های هوشمندانه است. در ادامه، بهاالدین بزرگ می‌شود و به‌عنوان مشاور اصلی شاه عباس انتخاب می‌شود. از این پس، او را با نام شیخ بهایی می‌شناسند. یکی از مهم‌ترین ماجراهای کتاب، داستان حمام شیخ بهایی است؛ جایی که مردم شهر با مشکل گرم‌کردن آب حمام روبه‌رو هستند. همه فکر می‌کنند باید چوب زیادی بسوزانند، اما شیخ بهایی با استفاده از دانش خود و تنها با گرمای یک شمع کوچک، آب تمام حوضچه‌های حمام را برای مدت طولانی گرم نگه می‌دارد. این اختراع برای مردم شهر به یک راز بزرگ تبدیل می‌شود. در پایان، شیخ بهایی به مردم یادآوری می‌کند که این کار جادو نیست، بلکه نتیجه‌ی هوش، علم و کمک خداوند است. کتاب با تأکید بر اهمیت کنجکاوی، تفکر خلاق و تلاش برای یافتن راه‌حل‌های جدید، الگویی از دانشمندی ایرانی را به مخاطب معرفی می‌کند.

چرا باید کتاب شیخ بهایی و راز شمع را بخوانیم؟

این کتاب با روایت داستانی کوتاه و تصویری، مفاهیم مهمی مانند کنجکاوی، خلاقیت و اهمیت علم را به‌زبان ساده بیان کرده است. مخاطب با خواندن این اثر، با زندگی و دستاوردهای شیخ بهایی آشنا می‌شود و درمی‌یابد که حل مسائل بزرگ، گاهی با ایده‌های ساده و هوشمندانه ممکن است. همچنین، کتاب به ارزش پشتکار و جست‌وجوی راه‌حل‌های نو تأکید کرده است و می‌تواند الهام‌بخش نوجوانان و جوانان باشد تا به قدرت فکر و علم خود ایمان بیاورند.

خواندن این کتاب به نوجوانان و جوانانی پیشنهاد می‌شود که به داستان‌های زندگی دانشمندان ایرانی، مفاهیم علمی و اهمیت تفکر خلاق علاقه دارند. همچنین برای کسانی که به دنبال الگوهای الهام‌بخش در حل مسائل روزمره هستند، مناسب است.

fatemeh
۱۴۰۴/۱۰/۲۶

یک سوال این داستان نمونه بود یا همین قدر است من من میخواهم کتابش را بخرم اگه میشه زود تر یکی جواب بده