کتاب رازهای پنهان شخصیت کودک من حجت رستمی + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب رازهای پنهان شخصیت کودک من

کتاب رازهای پنهان شخصیت کودک من

امتیازبدون نظر

معرفی کتاب رازهای پنهان شخصیت کودک من

کتاب رازهای پنهان شخصیت کودک من نوشته‌ی حجت رستمی و علی ملائی اثری تخصصی در حوزه روان‌شناسی کودک است که انتشارات قله قاف آن را منتشر کرده است. این کتاب با رویکردی علمی و کاربردی به بررسی اختلالات شخصیت در کودکان می‌پردازد و تلاش کرده است تا مفاهیم پیچیده روان‌شناسی را به زبانی قابل فهم برای والدین، مشاوران و متخصصان حوزه کودک ارائه کند. ساختار کتاب بر پایه جدیدترین یافته‌های روان‌شناسی رشد و آسیب‌شناسی روانی کودک بنا شده و به تفکیک انواع اختلالات شخصیت، نشانه‌ها، دلایل، تفاوت‌ها و راهکارهای درمانی می‌پردازد. نویسندگان با بهره‌گیری از مدل‌های رشدی و ابعادی، تلاش کرده‌اند تا تصویری جامع از شکل‌گیری شخصیت کودک و عوامل مؤثر بر آن ارائه دهند. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب رازهای پنهان شخصیت کودک من

کتاب رازهای پنهان شخصیت کودک من با تمرکز بر اختلالات شخصیت در کودکان، به یکی از حساس‌ترین و کمتر شناخته‌شده‌ترین حوزه‌های روان‌شناسی می‌پردازد. حجت رستمی و علی ملائی در این کتاب، ابتدا مفاهیم پایه‌ای شخصیت و سرشت کودک را شرح داده‌اند و سپس به بررسی دقیق انواع اختلالات شخصیت در سنین کودکی و نوجوانی پرداخته‌اند. ساختار کتاب به گونه‌ای است که ابتدا مبانی نظری و مفاهیم کلیدی مانند سرشت، شخصیت، طرحواره‌ها و سبک‌های دلبستگی را معرفی می‌کند و سپس به سراغ اختلالات مختلف شخصیت می‌رود. هر اختلال با تعریف، نشانه‌ها، دلایل، تفاوت با اختلالات مشابه و راهکارهای درمانی توضیح داده شده است. کتاب با رویکردی تلفیقی از نظریه‌های رشدی، زیستی و اجتماعی، تلاش کرده است تا هم والدین و هم متخصصان بتوانند نشانه‌های اولیه اختلالات را شناسایی کنند و برای مداخله زودهنگام آماده باشند. در بخش‌هایی از کتاب، به اهمیت دوره ابتدایی زندگی کودک و نقش محیط، والدگری و تجربیات اولیه در شکل‌گیری شخصیت پرداخته شده است. همچنین، تفاوت‌های اختلالات شخصیت با سایر اختلالات روانی و چالش‌های تشخیص و درمان نیز مورد توجه قرار گرفته است.

خلاصه کتاب رازهای پنهان شخصیت کودک من

کتاب رازهای پنهان شخصیت کودک من با هدف شناسایی و تبیین اختلالات شخصیت در کودکان، ابتدا به تعریف شخصیت در دوره کودکی و تفاوت آن با شخصیت بزرگسالان می‌پردازد. نویسندگان توضیح داده‌اند که شخصیت کودک در حال رشد و انعطاف‌پذیر است و تحت تأثیر سرشت زیستی و تجربیات محیطی شکل می‌گیرد. در ادامه، کتاب به معرفی الگوهای ناسازگار رفتاری و هیجانی در کودکان می‌پردازد که می‌توانند نشانه‌های اولیه اختلالات شخصیت باشند. این الگوها شامل رفتارهای ستیزه‌جویانه، اجتنابی، کمال‌گرایانه، کناره‌گیر و بدبین هستند. هر یک از این الگوها با مثال‌هایی از رفتارهای روزمره کودک در خانه و مدرسه توضیح داده شده‌اند. در بخش‌های بعدی، کتاب به بررسی دقیق اختلالات شخصیت گروه اول (مانند پارانویید، اسکیزوئید و اسکیزوتایپال)، گروه دوم (ضداجتماعی، نمایشی، خودشیفته و مرزی) و گروه سوم (اجتنابی، وابسته و وسواسی) می‌پردازد. برای هر اختلال، نشانه‌ها، دلایل احتمالی، تفاوت با اختلالات مشابه، روش‌های تشخیص و راهکارهای درمانی ارائه شده است. نویسندگان تأکید کرده‌اند که تشخیص اختلالات شخصیت در کودکان نیازمند دقت و ارزیابی چندمنبعی است و نباید صرفاً بر اساس رفتارهای گذرا یا واکنش‌های طبیعی رشد قضاوت شود. در بخش‌های پایانی، کتاب به اهمیت مداخله زودهنگام، نقش والدین و سبک فرزندپروری، آموزش مهارت‌های تنظیم هیجان و کار سیستمی با خانواده اشاره کرده است. همچنین، تفاوت‌های اختلالات شخصیت با سایر اختلالات روانی مانند افسردگی، اضطراب اجتماعی و اسکیزوفرنی به‌روشنی بیان شده است. هدف نهایی کتاب، افزایش آگاهی و توانمندسازی والدین و متخصصان برای شناسایی زودهنگام و مداخله مؤثر در اختلالات شخصیت کودکان است.

چرا باید کتاب رازهای پنهان شخصیت کودک من را بخوانیم؟

این کتاب با ارائه توضیحاتی روشن و دقیق درباره اختلالات شخصیت در کودکان، به والدین و متخصصان کمک می‌کند تا نشانه‌های هشداردهنده را زودتر شناسایی کنند و از اشتباه گرفتن رفتارهای طبیعی رشد با اختلالات جدی جلوگیری شود. یکی از ویژگی‌های شاخص کتاب، استفاده از مثال‌های ملموس و کاربردی برای هر اختلال است که فهم مطالب را آسان‌تر می‌کند. همچنین، کتاب به تفاوت‌های مهم میان اختلالات شخصیت و سایر مشکلات روانی اشاره کرده و راهکارهای عملی برای مداخله و درمان را ارائه داده است. رویکرد تلفیقی کتاب، آن را به منبعی قابل استفاده برای روان‌شناسان، مشاوران، معلمان و والدین دغدغه‌مند تبدیل کرده است. مطالعه این اثر می‌تواند به پیشگیری از مشکلات جدی‌تر در آینده کودک کمک کند و مسیر رشد سالم‌تری را برای او فراهم سازد.

خواندن این کتاب به والدین دغدغه‌مند، روان‌شناسان کودک، مشاوران مدارس، معلمان و دانشجویان رشته‌های روان‌شناسی و علوم تربیتی پیشنهاد می‌شود. همچنین، به کسانی که با کودکان دارای مشکلات رفتاری یا هیجانی سروکار دارند و به دنبال درک عمیق‌تر و راهکارهای علمی برای شناسایی و مدیریت اختلالات شخصیت هستند، توصیه می‌شود.