کتاب مترومن سمیرا بهرام + دانلود نمونه رایگان

کتاب مترومن

نویسنده:سمیرا بهرام
امتیازبدون نظر

معرفی کتاب مترومن

کتاب «متر و من» اثری از سمیرا بهرام است که نشر مانانگار آن را منتشر کرده است. این کتاب در قالب نثر تأمل‌برانگیز و با پردازش متن محمد شجاعی، به موضوعات فلسفی و انسانی می‌پردازد و در ۳۰ صفحه، خواننده را به سفری درونی دعوت می‌کند. «متر و من» با نگاهی به هویت، فاصله‌ها و تجربه‌های زیسته، تلاش دارد مفاهیمی چون خودشناسی و ارتباط انسان با جهان پیرامون را واکاوی کند. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب مترومن

در «متر و من» سمیرا بهرام با بهره‌گیری از نثر آزاد و روایی، به کاوش در مفهوم «من» و نسبت آن با جهان می‌پردازد. این کتاب در دسته ناداستان و نثر معاصر قرار می‌گیرد و ساختاری سیال دارد که مرز میان خاطره، تأمل فلسفی و روایت شخصی را در هم می‌شکند. نویسنده با استفاده از استعارهٔ متر، به بررسی فاصله‌های میان انسان‌ها، تجربه‌های فردی و جمعی و نقش این فاصله‌ها در شکل‌گیری هویت می‌پردازد. کتاب در فضایی میان‌نسلی و با ارجاع به تجربه‌های زیستهٔ نویسنده، به دغدغه‌هایی چون خودشناسی، همدلی و ارتباط با دیگران می‌پردازد. «متر و من» اثری کوتاه اما پرمحتواست که با زبانی ساده و بی‌پیرایه، مفاهیم عمیق انسانی را به تصویر می‌کشد و خواننده را به تأمل دربارهٔ جایگاه خود در جهان دعوت می‌کند.

خلاصه کتاب مترومن

کتاب «متر و من» با روایتی شخصی و تأمل‌برانگیز آغاز می‌شود؛ جایی که نویسنده خود را در قالب‌های گوناگون و در زمان‌ها و مکان‌های متفاوت تجربه می‌کند. او با طرح این پرسش که شاید همهٔ جهان، بازتابی از «من» باشد، به بررسی رابطهٔ فرد با خود و دیگران می‌پردازد. نویسنده از زاویهٔ دید اول‌شخص، تجربه‌های زیستهٔ خود را روایت می‌کند و از طریق استعارهٔ متر، به اهمیت فاصله‌ها در روابط انسانی اشاره دارد. این فاصله‌ها گاه موجب رنج و گاه زمینه‌ساز رشد و خودشناسی می‌شوند. در بخش‌هایی از کتاب، نویسنده به تجربه‌های مراقبت از حیوانات و دیگر موجودات زنده اشاره می‌کند و این تجربه‌ها را به‌عنوان راهی برای مواجهه با بخش‌های آسیب‌دیدهٔ وجود خود می‌بیند. او باور دارد که کمک به دیگران، درواقع کمک به خود است و هر برخورد با دیگری، فرصتی برای درمان و رشد شخصی به‌شمار می‌آید. کتاب با تأکید بر تکرار تجربه‌ها و مواجهه با بخش‌های مختلف «من» در زمان‌ها و مکان‌های گوناگون، خواننده را به تأمل دربارهٔ چرخهٔ رنج و یادگیری دعوت می‌کند. درنهایت، نویسنده به این نتیجه می‌رسد که فاصله، سکوت و تأمل، ابزارهایی برای تصمیم‌گیری بهتر و رشد فردی هستند و هر تجربهٔ زیسته، بخشی از مسیر خودشناسی است.

چرا باید کتاب مترومن را بخوانیم؟

«متر و من» با رویکردی تأملی و شخصی، به موضوعاتی می‌پردازد که بسیاری از افراد در زندگی روزمره با آن‌ها مواجه‌اند؛ از جمله هویت، فاصله‌های انسانی و معنای خودشناسی. این کتاب با استفاده از استعاره‌ها و روایت‌های کوتاه، خواننده را به بازنگری در روابط خود با دیگران و با خود دعوت می‌کند. مطالعهٔ این اثر فرصتی برای اندیشیدن به تجربه‌های زیسته و یافتن معنای تازه‌ای برای ارتباطات انسانی فراهم می‌آورد. همچنین، کتاب به اهمیت مراقبت از خود و دیگران و نقش تکرار تجربه‌ها در رشد فردی اشاره دارد.

این کتاب برای علاقه‌مندان به نثر معاصر، فلسفهٔ زندگی و خودشناسی مناسب است. افرادی که دغدغهٔ هویت، روابط انسانی و معنای زندگی را دارند، می‌توانند از خواندن «متر و من» بهره‌مند شوند. همچنین، کسانی که به دنبال تأمل در تجربه‌های شخصی و جمعی هستند، این کتاب را مفید خواهند یافت.

بخشی از کتاب مترومن

«شاید همه جهان من باشم جهانی پر از من در زمان‌ها و مکان‌های متفاوت؛ از چوپان آفتاب‌سوخته بیابان تا ملکه انگلستان همه و همه فقط من باشم چه دردناک می‌شود که بغض من از من باشد و خشم و ظلم من بر من. و چه خنده‌دار که هزار آرزو کردم که من شوم و هزار حسرت خوردم که من نشدم غافل از اینکه جهانی از من بود و من بی‌خبر از من. و میزان فاصله من از هر چیزی وقتی از استاندارد خارج شود الگوی زندگی بهم می‌خورد چه من از من در زمان‌ها و مکان‌های دیگر چه من از خورشید چه هر ستاره و سیاره و هر چیز از هر در اندیشه‌ام یک‌قطعه حیرت‌انگیز در موسیقی ترکیبی از زمان‌ها و مکان‌ها و سکوت‌ها و فاصله‌هاست. در اندیشه‌ام از فلسفه من و سرما و آتش که از نزدیک می‌سوزاند و از دور بی‌اثر است. و شراب که خیلی نزدیک درد شد و در زمان و مکان مناسب درمان. متر هوشمند ذهنم را فعال کردم. همه آدم‌ها خودم هستم همان تو که گذشته یا آینده من را زیست می‌کند. فاصله من از بسیار بسیار من معلق در زمان و مکان؛ فاصله بسیار تعیین‌کننده است. متر هوشمند ذهنت را همراه داشته باش که فاصله‌ها بسیار مهم هستند.»