کتاب نعمت سلامتی، حکمت بیماری رسول فریدی + دانلود نمونه رایگان

کتاب نعمت سلامتی، حکمت بیماری

نویسنده:رسول فریدی
امتیازبدون نظر

معرفی کتاب نعمت سلامتی، حکمت بیماری

کتاب الکترونیکی «نعمت سلامتی، حکمت بیماری (از منظر دعای ۱۵ صحیفه سجادیه)» نوشتهٔ رسول فریدی و با ویراستاری سکینه خسروی خواجه‌ها، اثری است که نشر قرآن فجر آن را منتشر کرده است. این کتاب با تمرکز بر دعای پانزدهم صحیفه سجادیه، به بررسی جایگاه سلامتی و بیماری در نگاه امام سجاد علیه‌السلام می‌پردازد و تلاش می‌کند با بهره‌گیری از آموزه‌های دینی، معنای عمیق‌تری برای این دو وضعیت انسانی ارائه دهد. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب نعمت سلامتی، حکمت بیماری

در «نعمت سلامتی، حکمت بیماری»، رسول فریدی با رویکردی ناداستانی و تحلیلی، به شرح و تفسیر دعای پانزدهم صحیفه سجادیه می‌پردازد؛ دعایی که امام سجاد علیه‌السلام در هنگام بیماری یا اندوه و گرفتاری می‌خواندند. این کتاب در قالبی پژوهشی و دینی، به بررسی مفاهیم شکرگزاری در سلامت و رضایت در بیماری می‌پردازد و تلاش می‌کند با استناد به احادیث و روایات، جایگاه هر دو وضعیت را در زندگی انسان تبیین کند. ساختار کتاب به گونه‌ای است که ابتدا به اهمیت شکر نعمت سلامتی اشاره می‌کند و سپس با نگاهی موشکافانه، حکمت‌ها و فواید بیماری را از منظر معارف اسلامی و سخنان امام سجاد علیه‌السلام بررسی می‌کند. نویسنده با بهره‌گیری از منابع حدیثی و تفسیری، تلاش کرده است تا پیوندی میان آموزه‌های دینی و تجربه‌های انسانی برقرار کند و مخاطب را به تأمل در معنای رنج و نعمت در زندگی دعوت کند.

خلاصه کتاب نعمت سلامتی، حکمت بیماری

کتاب «نعمت سلامتی، حکمت بیماری» با محوریت دعای پانزدهم صحیفه سجادیه، به بررسی دوگانهٔ سلامتی و بیماری در زندگی انسان می‌پردازد. نویسنده ابتدا با نقل فرازهایی از دعا، به اهمیت شکرگزاری برای نعمت سلامتی اشاره می‌کند و یادآور می‌شود که انسان باید همواره قدردان تندرستی و امکاناتی باشد که در اختیار دارد. در ادامه، کتاب به این پرسش می‌پردازد که آیا سلامتی بر بیماری برتری دارد یا بالعکس؟ در بخش‌های بعدی، با استناد به سخنان امام سجاد علیه‌السلام و احادیث دیگر، فواید و حکمت‌های بیماری مورد توجه قرار می‌گیرد. بیماری نه‌تنها به‌عنوان یک رنج، بلکه به‌عنوان فرصتی برای پاک‌شدن از گناهان، آگاهی‌یافتن نسبت به نعمت‌های پیشین و زمینه‌ساز توبه و بازگشت به خداوند معرفی شده است. نویسنده تأکید می‌کند که در آموزه‌های دینی، بیماری می‌تواند موجب سبک‌شدن بار گناهان، بیداری معنوی و حتی ثبت اعمال نیکو برای فرد شود، حتی اگر به‌دلیل بیماری از انجام برخی عبادات بازمانده باشد. کتاب همچنین به نقش دعا و صبر در مواجهه با بیماری می‌پردازد و نشان می‌دهد که چگونه دعا می‌تواند آرامش و امید را در دل انسان زنده نگه دارد. در نهایت، اثر با اشاره به نمونه‌هایی از زندگی امامان و پیامبران، بیماری را نه‌تنها یک امتحان، بلکه فرصتی برای رشد معنوی و تقویت ارتباط با خداوند می‌داند.

چرا باید کتاب نعمت سلامتی، حکمت بیماری را بخوانیم؟

این کتاب با تمرکز بر دعای پانزدهم صحیفه سجادیه، نگاهی متفاوت به موضوع سلامتی و بیماری ارائه می‌دهد و تلاش می‌کند معنای عمیق‌تری برای این دو وضعیت انسانی پیدا کند. خواندن این اثر می‌تواند به درک بهتر فلسفهٔ رنج و نعمت در زندگی کمک کند و مخاطب را به تأمل دربارهٔ شکرگزاری، صبر و رضایت در شرایط دشوار دعوت کند. همچنین، کتاب با بهره‌گیری از منابع معتبر دینی و روایات، زمینه‌ای برای بازنگری در نگرش به بیماری و سلامت فراهم می‌آورد و می‌تواند برای کسانی که به دنبال معنابخشی به تجربه‌های دشوار زندگی هستند، مفید باشد.

مطالعهٔ این کتاب برای علاقه‌مندان به معارف اسلامی، پژوهشگران حوزهٔ دعا و نیایش، کسانی که با بیماری یا رنج‌های جسمی و روحی دست‌وپنجه نرم می‌کنند و افرادی که به دنبال یافتن معنای عمیق‌تری برای وقایع زندگی هستند، مناسب است. همچنین، برای دانشجویان و طلاب علوم دینی که به تفسیر صحیفه سجادیه علاقه دارند، این اثر می‌تواند منبعی ارزشمند باشد.

بخشی از کتاب نعمت سلامتی، حکمت بیماری

«خدایا! تو را سپاس بر تندرستی بدنم که پیوسته از آن برخوردار بودم و تو را سپاس بر بیماری و مرضی که در جسمم پدید آوردی. ای خدای من! کدام یک از این دو حال، برای سپاسگزاری به درگاهت سزاوارتر و کدام یک از این دو وقت، برای سپاس و ثنا به پیشگاهت شایسته‌تر است؟ آیا زمان سلامت که روزی‌های پاکیزه‌ات را در آن برایم گوارا فرمودی و به سبب آن برای به دست آوردن خشنودی و احسانت به من نشاط دادی؛ و مرا همراه آن، بر آنچه که از اطاعتت توفیق دادی، نیرو بخشیدی؟ یا هنگام بیماری که مرا به وسیلهٔ آن از ناخالصی‌ها خالص ساختی و برای سبک کردن گناهانی که پشتم را گران و سنگین کرده و پاک کردن زشتی‌هایی که در آن فرو رفته‌ام و آگاهی دادن برای این که توبه را فراگیرم و به یادآوردن نعمت‌های قدیم برای محو کردن گناهان بزرگ از پرونده‌ام؟»