معرفی کتاب روان شناسی تروما
کتاب روان شناسی تروما (The Psychology of Trauma) نوشته شانتی فارینگتون و آلیسون وودوارد و با ترجمه محمدرضا چنگیز و احمدحسین اوزار، به بررسی جامع پدیدهی تروما (آسیب روانی) و تأثیرات آن بر روان، جسم و روابط اجتماعی میپردازد. این کتاب توسط نشر اشراقیه منتشر شده است و بخشی از مجموعهی روانشناسی همهچیز است. نویسندگان باتکیهبر پژوهشهای بالینی و علوم اعصابْ مفاهیم بنیادین تروما، انواع آن و رویکردهای درمانی نوین را برای مخاطبان علاقهمند به روانشناسی و سلامت روان توضیح دادهاند. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب روان شناسی تروما اثر شانتی فارینگتون و آلیسون وودوارد
کتاب روان شناسی تروما به قلم شانتی فارینگتون و آلیسون وودوارد، اثری تخصصی در حوزهی روانشناسی است که با رویکردی تحلیلی و آموزشی به بررسی ابعاد گوناگون تروما و پیامدهای آن میپردازد. این کتاب در قالبی آموزشی و تحلیلی با زبانی روشن و ساختاری منظم، مفاهیم پایهای تروما را از منظرهای مختلف علمی، فلسفی، اجتماعی و فرهنگی واکاوی میکند.
شانتی فارینگتون و آلیسون وودوارد با بهرهگیری از تجربیات بالینی و پژوهشهای روز تلاش کردهاند تا تصویری چندلایه از تروما ارائه دهند؛ از تعریف و انواع تروما گرفته تا تأثیرات آن بر مغز، بدن و روابط انسانی. ساختار کتاب روان شناسی تروما بهگونهای است که ابتدا مفاهیم بنیادین و نظریههای مرتبط با تروما را شرح میدهد و سپس به بررسی رویکردهای درمانی، نقش دلبستگی، فرهنگ، تفاوتهای فردی و حتی ابعاد معنوی و جمعی تروما میپردازد.
کتاب روان شناسی تروما برای متخصصان حوزهی سلامت روان و برای عموم علاقهمندان به درک بهتر آسیبهای روانی و راههای مواجهه با آنها قابلاستفاده است. مثالها و روایتهایی از زندگی واقعی در کنار مباحث نظری، کتاب را به منبعی کاربردی برای شناخت و مدیریت تروما تبدیل کرده است. شانتی فارینگتون و آلیسون وودوارد با نقد افسانهها و باورهای نادرست رایج دربارهی آسیبهای روانی تلاش میکنند نگاه جامعه را نسبت به تجربههای آسیبزا انسانیتر و واقعبینانهتر کنند.
خلاصه کتاب روان شناسی تروما
کتاب روان شناسی تروما با رویکردی چندوجهی به بررسی چیستی تروما و تأثیرات آن بر فرد و جامعه میپردازد. نویسندگان ابتدا مفهوم تروما را بهعنوان تجربهای آسیبزا که فراتر از کنترل فرد است و میتواند پیامدهای روانی، جسمانی و اجتماعی عمیقی داشته باشد، تعریف کردهاند. سپس به انواع تروما ازجمله تروماهای حاد، مزمن، جمعی، نسلی و اخلاقی اشاره شده و تفاوتهای آنها با یکدیگر توضیح داده میشود.
کتاب در ادامه به نقش عوامل زیستی، عصبی و روانشناختی در شکلگیری و تداوم علائم تروما میپردازد. برای مثال تأثیر تروما بر مغز و دستگاه عصبی، اختلال در تنظیم هیجانی و بروز دردـنمونهای مختلف (مانند اضطراب، افسردگی، اختلال خواب و مشکلات شناختی) بهتفصیل شرح داده شده است. نظریههای مختلف دربارهی تروما ازجمله نظریهی شناختی، دلبستگی، عصبـزیستشناختی و اجتماعی به زبان ساده معرفی شدهاند.
کتاب به اهمیت دلبستگیهای اولیه و نقش آنها در تابآوری یا آسیبپذیری افراد در برابر تروما اشاره دارد و نشان میدهد که تجربههای کودکی و روابط اولیه چگونه میتوانند واکنش فرد به رویدادهای آسیبزا را شکل دهند. در این اثر به موضوعاتی مانند تروماهای نیابتی (تجربهی غیرمستقیم تروما ازطریق مواجهه با رنج دیگران)، تروماهای رابطهای و پیچیده و تأثیرات فرهنگی و اجتماعی بر تجربه و پردازش تروما پرداخته شده است.
در بخشهای پایانی رویکردهای درمانی نوین مانند درمان آگاه به تروما، رواندرمانی شناختیـرفتاری، درمانهای بدنمحور و نقش خانواده و جامعه در حمایت از افراد آسیبدیده بررسی میشود. کتاب با تأکید بر اهمیت درک انسانیتر از تروما و رد افسانهها و قضاوتهای رایج، مخاطب را به پذیرش و مواجههی فعال با آسیبهای روانی دعوت میکند.
چرا باید کتاب روان شناسی تروما را بخوانیم؟
کتاب روان شناسی تروما با ارائهی تصویری جامع و علمی از تروما به خواننده کمک میکند تا نشانهها و پیامدهای آسیبهای روانی را بهتر بشناسد و بتواند با دیدی واقعبینانهتر و انسانیتر به تجربههای دشوار خود یا دیگران نگاه کند. این کتاب با ترکیب دانش بالینی، علوم اعصاب و روایتهای واقعی به مخاطب امکان میدهد تا پیچیدگیهای تروما را درک کند و راهکارهایی برای مواجهه و بهبود بیابد. این اثر با نقد باورهای نادرست و ارائهی رویکردهای نوین درمانی، بهویژه درمان آگاه به تروما، ابزاری ارزشمند برای افزایش آگاهی فردی و اجتماعی دربارهی آسیبهای روانی فراهم میکند.
خواندن کتاب روان شناسی تروما را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
مطالعهی کتاب روان شناسی تروما برای دانشجویان و متخصصان روانشناسی، مشاوران، رواندرمانگران، مددکاران اجتماعی و هرکسی که با آسیبهای روانی یا تجربههای دشوار زندگی دستوپنجه نرم میکند، مفید است. این اثر به افرادی که بهدنبال درک عمیقتر از تروما و راههای حمایت از خود یا اطرافیان هستند، توصیه میشود.
بخشی از کتاب روان شناسی تروما
«تجربههایی که فراتر از کنترل فرد هستند و باعث ناراحتی جسمانی، روانشناختی یا هیجانی میشوند و توانایی او را برای مقابله تحت تأثیر قرار میدهند، به عنوان «تروما» شناخته میشوند. تروما میتواند به بهباشی هیجانی، جسمانی، اجتماعی یا روانشناختی فرد آسیب بزند؛ این تأثیر ممکن است کوتاهمدت باشد، یا در برخی موارد، اثرات بلندمدت بر جای بگذارد. درک این که چگونه غریزهٔ بقای انسان بر دستگاههای بدن ما تأثیر میگذارد، در کنار تجربههای آغازین زندگی و دلبستگیهای ما، برای پردازش تجربههای ما و کمک به فرد برای کنار آمدن با تجربهٔ تروماتیک اهمیت دارد. تجربهٔ رویدادی تروماتیک همیشه به ابتلا به اختلال استرس پسا ترومایی منجر نمیشود. اگرچه ممکن است فرد بیدرنگ پس از رویداد، یک یا چند علامت را تجربه کند که به آن «اختلال استرس حاد» گفته میشود.»
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب روان شناسی تروما و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | روان شناسی تروما |
| عنوان در زبان مبدأ | Psychology in Trauma |