کتاب کلاغ نامه
معرفی کتاب کلاغ نامه
کتاب الکترونیکی «کلاغنامه» نوشتهٔ مرجان مظاهری و با تصویرگری اوبن بابایی توسط نشر مانا ایده منتشر شده است. این اثر در قالب مجموعهای از روایتها و خاطرات کوتاه خانوادگی شکل گرفته و با نگاهی به لحظات ساده و صمیمی زندگی، به بازخوانی خاطرات مشترک و تجربههای روزمره میپردازد. «کلاغنامه» با زبانی خودمانی و فضایی آشنا، لحظات تلخ و شیرین زندگی را در کنار هم قرار میدهد و تصویری از پیوندهای خانوادگی و اهمیت خاطرهسازی را به نمایش میگذارد. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب کلاغ نامه
«کلاغنامه» اثری است در قالب ناداستان و خاطرهنویسی که به روایت لحظات و اتفاقات روزمرهٔ یک خانواده میپردازد. مرجان مظاهری در این کتاب، با تکیهبر تجربههای شخصی و جمعی، داستانهایی کوتاه و پراکنده از زندگی خانوادگی را کنار هم قرار داده است. روایتها اغلب حول محور شخصیت «مرحوم» و خاطرات مشترک با او شکل گرفتهاند و هر بخش به یکی از رویدادهای مهم یا سادهٔ زندگی مانند عروسی، زایمان، کافهرفتن، ورزش، برفبازی و عکس خانوادگی اختصاص دارد. ساختار کتاب بهگونهای است که هر خاطره در قالب یک یادداشت مستقل روایت میشود و تصویرگریهای اوبن بابایی به فضاسازی و انتقال حس و حال لحظات کمک کرده است. این کتاب با نگاهی جزئینگر و صمیمانه، به اهمیت ثبت و مرور خاطرات خانوادگی میپردازد و تلاش میکند لحظات کوچک اما معنادار زندگی را برجسته کند.
خلاصه کتاب کلاغ نامه
در «کلاغنامه»، مرجان مظاهری با روایتهایی کوتاه و پیوسته، زندگی روزمرهٔ خود و خانوادهاش را بازگو کرده است. هر بخش کتاب به یکی از خاطرات یا رویدادهای مهم زندگی خانوادگی اختصاص دارد؛ از روز عروسی و اولین تجربههای مشترک با همسر، تا لحظات سادهای مانند رفتن به کافه، ورزشکردن در خانه، برفبازی با بچهها و ثبت عکس خانوادگی در آتلیه. در این روایتها، حضور شخصیت «مرحوم» بهعنوان همسر و پدر خانواده، محوریت دارد و خاطرات با او، رنگ و بوی خاصی به کتاب داده است. نویسنده با بازگویی این لحظات، به اهمیت خاطرهسازی، پیوندهای عاطفی و ارزش ثبت لحظات کوچک زندگی اشاره کرده است. دغدغهٔ اصلی کتاب، حفظ و مرور خاطرات خانوادگی و تأثیر آنها بر شکلگیری هویت و احساس تعلق است. روایتها با زبانی ساده و بیپیرایه، حس نزدیکی و آشنایی را برای خواننده ایجاد میکنند و هر خاطره، دریچهای به دنیای احساسات و تجربههای مشترک خانوادگی باز میکند.
چرا باید کتاب کلاغ نامه را بخوانیم؟
این کتاب با روایت لحظات ساده و صمیمی زندگی خانوادگی، فرصتی برای تأمل در ارزش خاطرات و پیوندهای عاطفی فراهم میکند. خواندن «کلاغنامه» میتواند الهامبخش کسانی باشد که به دنبال ثبت و مرور لحظات کوچک اما معنادار زندگی هستند. روایتهای کوتاه و پراکندهٔ کتاب، امکان همذاتپنداری با تجربههای نویسنده را بهوجود میآورد و یادآور اهمیت توجه به جزئیات روزمره و خاطرهسازی در زندگی است. این اثر برای کسانی که به خاطرهنویسی و روایتهای شخصی علاقه دارند، تجربهای متفاوت و نزدیک به واقعیت ارائه میدهد.
مطالعهٔ این کتاب برای علاقهمندان به خاطرهنویسی، روایتهای خانوادگی و کسانی که به دنبال بازخوانی لحظات ساده و معنادار زندگی هستند، مناسب است. همچنین افرادی که دغدغهٔ ثبت و حفظ خاطرات خانوادگی را دارند یا به دنبال الهام برای نوشتن تجربههای شخصی خود هستند، میتوانند از این اثر بهره ببرند.
بخشی از کتاب کلاغ نامه
«یادش بخیر روز عروسی با مرحوم همهچیز انقدر رژیایی بود که باورمون نمیشد آون روز شروع زندگی قشنگمون اونموقع نمیدونستیم انقدر قراره خانواده خوشبختی باشیم. اولین بار بود با مرحوم بهعنوان زن و شوهر رفته بودیم بیرون تصمیم گرفتیم بریم یه کافه و مثل هميشه چای و کیک سفارش دادیم و کل مدت در مورد آینده و اينکه چند تا بچه میخوایم انقدر ر د که مرحوم هه نبو د. که فرا سید در اتاق زایما ن با اره دوقلو داشته و مرحوم ب با به لی با جعبهی بز ر قرمز جعبه وق فهمیدیم قر با از خو مرحوم | ق ری و رور ر ایما ن ورزش: بعد از زایمان انقدر چاق شده بودم که حتی انگیزه ورزشکردن رو نداشتم به خاطر همین مرحوم برای اينکه به من انگیزه بده شروع کرد تو خونه ورزش کردن و بعدش من هم بهش ملحق شدم.»