کتاب توقف کن، نه بگو، پیش برو
معرفی کتاب توقف کن، نه بگو، پیش برو
کتاب الکترونیکی «توقف کن، نه بگو، پیش برو (آموزش مهارت نه گفتن به دانشآموزان)» نوشتهٔ مژده فتحاللهی و سمیه مهدیزاده قوهه است که نشر اولینها آن را منتشر کرده است. این کتاب به موضوع آموزش مهارت «نه گفتن» به دانشآموزان میپردازد و در دستهٔ مهارتهای زندگی و روانشناسی قرار میگیرد. نویسندگان تلاش کردهاند با زبانی ساده و کاربردی، اهمیت قاطعیت و مرزبندی شخصی را برای نوجوانان و جوانان توضیح دهند و راهکارهایی برای غلبه بر احساس گناه، اضطراب و فشارهای اجتماعی ارائه کنند. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب توقف کن، نه بگو، پیش برو
«توقف کن، نه بگو، پیش برو» اثری ناداستان و آموزشی است که با تمرکز بر مهارتهای ارتباطی و روانشناسی، بهویژه برای دانشآموزان و نوجوانان نوشته شده است. ساختار کتاب بهصورت فصلبندیشده و گامبهگام طراحی شده تا خواننده را از شناخت مرزهای شخصی و ریشههای روانشناختی ناتوانی در نه گفتن، تا تمرینهای عملی و سناریوهای روزمره برای تقویت این مهارت همراهی کند. نویسندگان، مژده فتحاللهی و سمیه مهدیزاده قوهه، با توجه به فرهنگ و باورهای رایج در جامعه، به چالشهای فرهنگی و خانوادگی در مسیر قاطعیت پرداختهاند. کتاب با مثالهای واقعی، تمرینهای نقشآفرینی و جملات جایگزین، تلاش میکند مهارت نه گفتن را بهعنوان ابزاری برای خودشناسی، مراقبت از خود و رشد فردی معرفی کند. این اثر نهتنها به دانشآموزان، بلکه به والدین و مربیان نیز کمک میکند تا فضای حمایتی و امنی برای آموزش این مهارت فراهم کنند. قالب کتاب آموزشی و راهنمای عملی است و با تمرکز بر زندگی روزمره و روابط اجتماعی، به دغدغههای نوجوانان و جوانان پاسخ میدهد.
خلاصه کتاب توقف کن، نه بگو، پیش برو
کتاب «توقف کن، نه بگو، پیش برو» با مقدمهای دربارهٔ چرایی دشواری نه گفتن آغاز میشود و به بررسی ترسها، باورهای فرهنگی و الگوهای تربیتی میپردازد که باعث میشوند افراد، بهویژه نوجوانان، در رد کردن درخواست دیگران دچار مشکل شوند. نویسندگان ابتدا مرزهای شخصی را تعریف میکنند و اهمیت آنها را در سلامت روان توضیح میدهند. سپس به ریشههای روانشناختی ناتوانی در نه گفتن مانند عزتنفس پایین، ترس از طرد شدن، نیاز به تأیید و شرطیسازی دوران کودکی اشاره میکنند. در ادامه، کتاب با مثالهایی از زندگی روزمره نشان میدهد که چگونه نه گفتن میتواند زمان، انرژی و آرامش فرد را حفظ کند. بخش مهمی از کتاب به تکنیکهای کاربردی برای نه گفتن اختصاص یافته است؛ از جمله جملات جایگزین، زبان بدن، لحن صدا و تمرینهای عملی برای رد کردن مودبانه و قاطعانه درخواستها. نویسندگان راهکارهایی برای غلبه بر احساس گناه و مدیریت اضطراب پس از نه گفتن ارائه میدهند و به چالشهای خاص در روابط نزدیک مانند خانواده و دوستان میپردازند. بخش ویژهای نیز به آموزش مهارت نه گفتن به کودکان و نوجوانان اختصاص دارد تا از وابستگی و سوءاستفاده پیشگیری شود. در نهایت، کتاب تأکید میکند که نه گفتن نهتنها نشانهٔ قاطعیت، بلکه ابزاری برای رشد فردی، افزایش اعتمادبهنفس و پیشرفت شغلی است و مرز میان قاطعیت سالم و رفتار تند را روشن میسازد.
چرا باید کتاب توقف کن، نه بگو، پیش برو را بخوانیم؟
این کتاب با تمرکز بر آموزش مهارت نه گفتن، به یکی از چالشهای مهم ارتباطی و روانی نوجوانان و جوانان میپردازد. ویژگی شاخص آن، ارائهٔ تمرینها و سناریوهای عملی است که خواننده را بهصورت گامبهگام در مسیر تقویت قاطعیت و مرزبندی شخصی همراهی میکند. «توقف کن، نه بگو، پیش برو» با توجه به فرهنگ و باورهای رایج، راهکارهایی برای غلبه بر احساس گناه، اضطراب و فشارهای اجتماعی ارائه میدهد و به والدین و مربیان نیز ابزارهایی برای آموزش این مهارت به نسل جدید میدهد. مطالعهٔ این کتاب میتواند به افزایش اعتمادبهنفس، بهبود روابط اجتماعی و پیشگیری از وابستگی ناسالم کمک کند و راهی برای مراقبت از خود و رشد فردی باشد.
این کتاب برای نوجوانان، دانشآموزان، والدین، مربیان و هر کسی که با چالش نه گفتن و مرزبندی شخصی روبهروست مناسب است. بهویژه برای افرادی که در روابط خانوادگی یا اجتماعی دچار احساس گناه، اضطراب یا فشار برای پذیرش درخواستهای دیگران هستند، مطالعهٔ این اثر توصیه میشود.
بخشی از کتاب توقف کن، نه بگو، پیش برو
«نه گفتن برای بسیاری از ما سخت است چون با احساسات، باورها و ترسهایی گره خورده که ریشه در کودکی، فرهنگ و تجربیات اجتماعی ما دارد. چند دلیل مهم: ۱. ترس از طرد شدن: ما موجوداتی اجتماعی هستیم و نمیخواهیم کسی را ناراحت کنیم. این باعث میشود فکر کنیم طرف مقابل دیگر ما را دوست نخواهد داشت. ۲. احساس گناه: بعضیها وقتی "نه" میگویند، بلافاصله احساس گناه میکنند. مخصوصاً اگر فرد مقابل نزدیک یا نیازمند باشد. ۳. نیاز به تأیید دیگران: برخی افراد اعتمادبهنفس پایینی دارند و با گفتن "بله" دنبال تأیید و پذیرش دیگراناند. ۴. تربیت و فرهنگ: در خیلی از فرهنگها (مثل فرهنگ ما) ادب و تعارف اهمیت زیادی دارد. از کودکی یاد گرفتیم که مودب بودن یعنی پذیرفتن خواستهٔ دیگران. ۵. نداشتن مهارت ارتباطی: گاهی بلد نیستیم چگونه محترمانه و قاطع "نه" بگوییم، برای همین از گفتنش طفره میرویم. مهارت «نه گفتن» یکی از مهمترین مهارتهای ارتباطی و شخصی است که به ما کمک میکند از فشارهای روانی، سوءاستفادهٔ دیگران و بار بیش از حد مسئولیت جلوگیری کنیم. یاد گرفتن اینکه چطور مودبانه ولی قاطعانه «نه» بگوییم باعث میشود خودمان را بیشتر ارزشمند بدانیم و حد و مرزهای سالمی برای خودمان تعریف کنیم.»