کتاب انوار کهن + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب انوار کهن

کتاب انوار کهن

امتیازبدون نظر

معرفی کتاب انوار کهن

کتاب الکترونیکی «انوار کهن» گردآوری‌شده به‌وسیلهٔ فرشاد ایروانی‌زاد و منتشرشده از سوی نشر سدویس در سال ۱۴۰۲، مجموعه‌ای از نکته‌گویی‌ها و گزینه‌گویی‌های عرفانی و اخلاقی است که از متون کهن و سخنان بزرگان تصوف و عرفان ایرانی برگرفته شده‌اند. این اثر با هدف گردآوری سخنان کوتاه و تأمل‌برانگیز از عارفان و حکیمان گذشته، تلاش دارد تا خواننده را با دقایق و لطایف اندیشه‌های معنوی و اخلاقی آشنا کند. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب انوار کهن

«انوار کهن» اثری در قالب ناداستان و مجموعه‌ای از گزیده‌گویی‌ها و نکته‌های کوتاه است که توسط فرشاد ایروانی‌زاد گردآوری شده است. این کتاب حاصل هشت سال جمع‌آوری سخنان و جملات کوتاه از بزرگان عرفان و تصوف ایرانی و اسلامی است که ابتدا در قالب یک کانال تلگرامی منتشر می‌شد و سپس به‌صورت کتاب درآمد. ساختار کتاب بر پایهٔ نقل قول‌ها، حکایات و جملات قصار از شخصیت‌هایی چون «جنید بغدادی»، «خواجه عبدالله انصاری»، «مولانا جلال‌الدین رومی»، «عطار نیشابوری»، «روزبهان بقلی شیرازی» و دیگر عارفان و حکیمان ایرانی و اسلامی شکل گرفته است. هر بخش کتاب، جمله یا حکایتی کوتاه را به همراه منبع و گاه توضیح مختصری ارائه می‌دهد. هدف اصلی کتاب، انتقال مفاهیم عمیق معنوی و اخلاقی در قالبی موجز و قابل تأمل است. این اثر نه‌تنها به علاقه‌مندان عرفان و تصوف، بلکه به هر کسی که به دنبال جملات الهام‌بخش و اندیشه‌برانگیز است، پیشنهاد می‌شود. «انوار کهن» با رویکردی بینامتنی، مرزهای زمانی و جغرافیایی را درنوردیده و سخنان کهن را برای مخاطب امروزی بازگو می‌کند.

خلاصه کتاب انوار کهن

محتوای «انوار کهن» بر پایهٔ گردآوری سخنان کوتاه، حکایات و جملات قصار از متون عرفانی و اخلاقی ایرانی و اسلامی استوار است. این کتاب مجموعه‌ای از اندیشه‌ها و آموزه‌های عارفان و حکیمان را در قالب نقل قول‌هایی موجز و تأمل‌برانگیز گرد هم آورده است. هر جمله یا حکایت، حامل پیامی دربارهٔ زندگی، معنویت، اخلاق، عشق، تواضع، امید، رهایی از خود و جست‌وجوی حقیقت است. در این اثر، خواننده با گزیده‌هایی از آثار و سخنان شخصیت‌هایی چون «جنید بغدادی»، «خواجه عبدالله انصاری»، «مولانا جلال‌الدین رومی»، «عطار نیشابوری»، «روزبهان بقلی شیرازی»، «ابوالحسن خرقانی» و دیگر بزرگان روبه‌رو می‌شود. این جملات و حکایات، گاه به‌صورت مستقیم و گاه در قالب داستان‌های کوتاه، به موضوعاتی چون ارزش راستی، اهمیت عشق الهی، نقش تواضع، معنای فقر و زهد، و راه‌های رسیدن به آرامش درونی می‌پردازند. کتاب با تأکید بر سادگی و کوتاهی سخنان، تلاش دارد تا مفاهیم عمیق را در قالبی قابل فهم و کاربردی ارائه دهد. هر بخش، فرصتی برای تأمل و بازاندیشی دربارهٔ زندگی و معنویت فراهم می‌کند و خواننده را به درنگ وادار می‌سازد. «انوار کهن» نه‌تنها مجموعه‌ای از نقل قول‌ها، بلکه پلی میان اندیشه‌های کهن و دغدغه‌های انسان معاصر است.

چرا باید کتاب انوار کهن را بخوانیم؟

مطالعهٔ این کتاب فرصتی برای آشنایی با اندیشه‌ها و آموزه‌های عمیق عرفانی و اخلاقی است که از دل متون کهن ایرانی و اسلامی برآمده‌اند. «انوار کهن» با گردآوری سخنان کوتاه و تأمل‌برانگیز، امکان مواجهه با دقایق و لطایف معنوی را در قالبی موجز و قابل دسترس فراهم می‌کند. این اثر به خواننده کمک می‌کند تا در لحظات دلتنگی یا جست‌وجوی معنا، به سخنان الهام‌بخش و راهگشا دست یابد و از تجربه‌های معنوی بزرگان بهره‌مند شود. همچنین، کتاب برای کسانی که به دنبال جملات قصار و نکته‌های عمیق برای تأمل روزانه هستند، منبعی ارزشمند به‌شمار می‌آید.

این کتاب برای علاقه‌مندان به عرفان، تصوف، اخلاق و معنویت مناسب است. همچنین کسانی که به جملات قصار، نکته‌گویی‌ها و سخنان کوتاه از بزرگان علاقه دارند یا در جست‌وجوی آرامش و الهام معنوی هستند، می‌توانند از مطالعهٔ این اثر بهره‌مند شوند. «انوار کهن» برای دانشجویان و پژوهشگران حوزهٔ ادبیات عرفانی و علاقه‌مندان به فرهنگ ایرانی نیز مفید است.

بخشی از کتاب انوار کهن

«بسی شک ترکیب برخی از کلمات که در قالب جمله‌ای به ظاهر ساده بیان می‌شوند، ترکیبی شگفت‌انگیز و جادویی است و چه بسا جمله‌ای کوتاه که حاصل ترکیب چند کلمه ساده است باعث تغییرات و دگرگونی‌های عمیق درونی و بیرونی در آدمی گردد و او را از وضعیت‌های تاریک و گاه مهلک بدر آورد. من این گونه سخن‌ها را «سخن‌هایی برای وقت دلتنگی» می‌نامم و در طول زندگی از این سخنان در وقت دلتنگی‌های خود بسیار بهره برده‌ام. پدید آوردن فضایی که ذکر کردم و قرار دادن سخنان بزرگان در آن به همین منظور بود. در این راه چند شرط ساده برای خود در نظر گرفتم. اول اینکه به دنبال سخنی نگردم و منتظر سخنان بمانم تا خود بیایند و مرا بیابند که همین نکته باعث شد که گاه چندین روز متوالی و بدون وقفه سخنانی ارائه کنم و گاه روزها و هفته‌ها و حتی ماه‌ها می‌گذشت و سخن جدیدی به سخنان قدیم افزوده نمی‌شد. دوم اینکه سخن‌ها تا حد امکان کوتاه باشد تا باعث ملال خوانندگان و بخصوص خوانندگان کم حوصله نگردد. سوم اینکه منبع دقیق تمام سخنان و متن‌ها ذکر گردد تا هم حفظ امانت شده باشد و هم اگر خواننده بیشتر طالب بود بداند که باید به کجا مراجعه کند و چهارم اینکه متن‌های انتخابی تا حد امکان ساده و روان باشند. با پایبندی به شرط‌هایی که برای خود قرار دادم، اکنون هشت سال از آن زمان می‌گذرد.»