کتاب گنجینه آزمونی آیین دادرسی مدنی محمد فرامرزی + دانلود نمونه رایگان

کتاب گنجینه آزمونی آیین دادرسی مدنی

انتشارات:پژواک عدالت
امتیاز:بدون نظر

معرفی کتاب گنجینه آزمونی آیین دادرسی مدنی

کتاب الکترونیکی «گنجینه آزمونی آیین دادرسی مدنی» نوشتهٔ محمد فرامرزی و منتشرشده توسط انتشارات پژواک عدالت، اثری تخصصی در حوزهٔ حقوق و آیین دادرسی مدنی ایران است. این کتاب با هدف جمع‌بندی نکات کلیدی و مواد قانونی مرتبط با آیین دادرسی مدنی، به‌ویژه برای دانشجویان حقوق، داوطلبان آزمون‌های حقوقی، وکلا و کارآموزان و قضات تدوین شده است. نسخه الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب گنجینه آزمونی آیین دادرسی مدنی

«گنجینه آزمونی آیین دادرسی مدنی» اثری است که به بررسی جامع اصول و مقررات آیین دادرسی مدنی ایران می‌پردازد. این کتاب در قالب نکات کلیدی، نمودارها و جداول، مواد قانونی را به‌صورت خلاصه و کاربردی ارائه می‌دهد. هدف اصلی کتاب، تسهیل یادگیری و مرور سریع مباحث آیین دادرسی مدنی برای مخاطبانی است که نیاز به جمع‌بندی و مرور نکات مهم دارند. کتاب به‌گونه‌ای طراحی شده که هم برای مطالعهٔ عمیق و هم برای مرور سریع پیش از آزمون‌ها مناسب باشد. در بخش‌های مختلف کتاب، علاوه بر شرح مواد قانونی، نکات تطبیقی و آزمونی نیز آورده شده تا مخاطب بتواند ارتباط میان قوانین خاص و عمومی را بهتر درک کند. این اثر در دوره‌ای منتشر شده که آزمون‌های حقوقی و نیاز به منابع جمع‌بندی‌شده و قابل اتکا برای داوطلبان و دانشجویان حقوق اهمیت ویژه‌ای یافته است. نویسنده با بهره‌گیری از تجربهٔ آموزشی و پژوهشی خود، تلاش کرده است تا کتاب را به منبعی قابل استفاده برای طیف وسیعی از علاقه‌مندان به حقوق تبدیل کند.

خلاصه کتاب گنجینه آزمونی آیین دادرسی مدنی

این کتاب با تمرکز بر آیین دادرسی مدنی، ابتدا به تعریف و قلمرو این شاخه از حقوق می‌پردازد و اصول و قواعد حاکم بر رسیدگی به دعاوی مدنی و بازرگانی را در دادگاه‌های مختلف بررسی می‌کند. در ادامه، صلاحیت ذاتی و نسبی دادگاه‌ها، شرایط اقامهٔ دعوا، نقش اصحاب دعوا، و تفاوت‌های دعاوی ترافعی و غیرترافعی تشریح می‌شود. کتاب به موضوعاتی مانند انتقال دعوا، نمایندگی و قائم‌مقامی، و شرایط لازم برای طرح دعوا نیز می‌پردازد. در بخش‌های بعدی، قواعد مربوط به صلاحیت محلی، دعاوی مربوط به اموال منقول و غیرمنقول، دعاوی طاری، و قرارهای اناطه و نحوهٔ رسیدگی به آن‌ها توضیح داده شده است. همچنین، نکات مهمی دربارهٔ اجرای احکام، اعتراض به آراء، تجدیدنظرخواهی، فرجام‌خواهی، و سایر طرق فوق‌العادهٔ اعتراض به آراء دادگاه‌ها مطرح می‌شود. در سراسر کتاب، مثال‌های کاربردی و نکات تطبیقی میان قوانین مختلف آورده شده تا مخاطب بتواند مفاهیم را بهتر درک کند و برای آزمون‌های حقوقی آماده شود. هدف اصلی کتاب، ارائهٔ نکات کلیدی و جمع‌بندی‌شده برای مرور سریع و مؤثر مباحث آیین دادرسی مدنی است.

چرا باید کتاب گنجینه آزمونی آیین دادرسی مدنی را خواند؟

این کتاب با ارائهٔ نکات کلیدی، نمودارها و جداول، امکان مرور سریع و هدفمند مباحث آیین دادرسی مدنی را فراهم می‌کند. برای افرادی که زمان محدودی برای جمع‌بندی دارند یا به دنبال منبعی برای مرور پیش از آزمون‌های حقوقی هستند، این اثر می‌تواند به‌عنوان یک راهنمای فشرده و کاربردی مورد استفاده قرار گیرد. همچنین، مثال‌های کاربردی و نکات تطبیقی، فهم بهتر مفاهیم و ارتباط میان قوانین را تسهیل می‌کند.

خواندن کتاب گنجینه آزمونی آیین دادرسی مدنی را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

این کتاب برای دانشجویان حقوق، داوطلبان آزمون‌های وکالت، قضاوت و کارشناسی ارشد، وکلا، کارآموزان و قضات مناسب است. همچنین، برای افرادی که نیاز به مرور سریع و جمع‌بندی نکات آیین دادرسی مدنی دارند یا به دنبال منبعی برای حل تست و آمادگی آزمون‌های حقوقی هستند، مفید خواهد بود.

فهرست کتاب گنجینه آزمونی آیین دادرسی مدنی

- فصل اول: در صلاحیت ذاتی و نسبی دادگاه‌ها به بررسی انواع صلاحیت دادگاه‌ها، تفاوت صلاحیت ذاتی و نسبی، و قواعد مربوط به تعیین دادگاه صالح می‌پردازد. - فصل دوم: اختلاف در صلاحیت و ترتیب حل آن روش‌های حل اختلاف صلاحیت میان دادگاه‌ها و مراجع مختلف را توضیح می‌دهد. - باب دوم: وکالت در دعاوی به نقش وکلا، شرایط وکالت و نکات مربوط به نمایندگی در دعاوی مدنی می‌پردازد. - باب سوم: دادرسی نخستین شامل مباحثی مانند دادخواست، شرایط و پیوست‌های دادخواست، بهای خواسته، جریان دادخواست تا جلسه رسیدگی، ایرادات و موانع رسیدگی، توقیف دادرسی و استرداد دعوا و دادخواست است. - فصل ششم: امور اتفاقی موضوعاتی مانند تأمین خواسته، ورود و جلب شخص ثالث، دعوای تقابل، اخذ تأمین از اتباع خارجی و دعاوی طاری را بررسی می‌کند. - فصل هفتم: تأمین دلیل و اظهارنامه به نحوهٔ تأمین دلیل و تنظیم اظهارنامه می‌پردازد. - فصل هشتم: دعاوی تصرف عدوانی، ممانعت از حق و مزاحمت به بررسی این سه نوع دعوا و نکات مربوط به آن‌ها اختصاص دارد. - فصل نهم: سازش و درخواست آن سازش و نحوهٔ درخواست سازش در دعاوی مدنی را شرح می‌دهد. - فصل دهم: رسیدگی به دلایل انواع دلایل، اقرار، اسناد، معاینه محل و نیابت قضایی را توضیح می‌دهد. - باب چهارم: تجدیدنظر شرایط و احکام قابل تجدیدنظر، مهلت‌ها و مقدمات رسیدگی را بیان می‌کند. - باب پنجم: فرجام‌خواهی به فرجام‌خواهی، اعتراض شخص ثالث و اعاده دادرسی می‌پردازد. - باب هفتم: داوری نکات مربوط به داوری در دعاوی مدنی را مطرح می‌کند. - باب هشتم: هزینه دادرسی و اعسار هزینه‌های دادرسی و شرایط اعسار را بررسی می‌کند. - باب نهم: مطالبه خسارت و اجبار به انجام تعهد به کلیات مطالبه خسارت، انواع خسارات و مستثنیات دین می‌پردازد.

بخشی از کتاب گنجینه آزمونی آیین دادرسی مدنی

«به‌نام آنکه اگر حکم کند همه محکومیم. او که عادل‌ترین مرجع صلاحیتداری است که تمام درخواست‌ها و دادخواست‌هایمان را به درگاهش می‌نهیم و در سخت‌ترین لحظات؛ او را وکالت و سرپرستی و یاری‌بخش خود قرار می‌دهیم. خواسته‌ها بر پیشنگاهش می‌بریم و بدون دریافت بهایی؛ بر ما نعمت خود ارزانی می‌دارد؛ او که فرامین خود را توسط برترین خلق، خاتم‌النبیین به بندگان ابلاغ کرد تا حجت تمام کند. بر ما ببخشا ایرادات و خطاهایمان را که تو بخشنده‌ترین بخشندگانی. ای که تأمین‌کننده خواسته‌ها تویی و ای کسی که با دستورِ موقتِ توست که گه چرخ روزگار له ماست، گر علیه ما. بر قلب‌مان نوری بتابان که جز دوستی تو و اهل بیت شیطان ورود ثالث نکند و قلب ما در تصرف تو باشد. نه در تصرف عدوانی نفس و هوای نفسانی. ما را ببخش که برای زیاده‌خواهی همواره به نزدت اظهارنامه می‌فرستیم، این از جهت کرامت و سخاوت توست. عذر تقصیر داریم اما امید که پس از حکم روز محشر درخواست اعاده و بررسی سخاوتمندانه ما بپذیری و در حساب سیئات ما تجدیدنظر بفرمایی؛ چراکه بنده را جز امید به بزرگی صاحب نیست. فرجام و عاقبت همه ما را به خیر رسان، ای داور مهربان.»