کتاب سفرنامه عشق
معرفی کتاب سفرنامه عشق
کتاب سفرنامه عشق نوشته محسن نصری توسط انتشارات حدیث راه عشق منتشر شده است. این کتاب با هدف آشنایی مخاطبان با ابعاد مختلف جنگ ایران و عراق و فرهنگ دفاع مقدس نوشته شده است. این اثر با نگاهی تحلیلی و روایی، وقایع، مناطق عملیاتی و شخصیتهای برجستهی این دوران را به تصویر میکشد و تلاش دارد پیوند میان حماسهی عاشورا و دفاع مقدس را نشان دهد. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب سفرنامه عشق
کتاب سفرنامهی عشق (ویژهی راهیان نور و آشنایی با دفاع مقدس) اثری است که در بستر روایت و تحلیل، به بررسی ابعاد مختلف جنگ ایران و عراق میپردازد. این کتاب در سال ۱۳۹۰ منتشر شده و در دورهای نوشته شده است که بازخوانی و تبیین فرهنگ دفاع مقدس و انتقال آن به نسلهای جدید اهمیت ویژهای یافته است. محسن نصری با بهرهگیری از منابع تاریخی، خاطرات رزمندگان و نقلقولهایی از شخصیتهای برجسته، تلاش میکند تصویری جامع از چرایی و چگونگی آغاز جنگ، مقاومت مردم ایران، نقش رهبری و عناصر معنوی در پیروزیها و اهمیت مناطق عملیاتی را ارائه دهد.
محسن نصری علاوهبر تحلیل وقایع، به معرفی مکانهای مهم جنگ و روایتهایی از حضور و تأثیر شهدا و فرماندهان میپردازد. در کنار این روایتها، پیوند میان عاشورا و دفاع مقدس و نقش آن در شکلگیری هویت ملی و دینی ایرانیان برجسته شده است. کتاب سفرنامهی عشق با زبانی روایی و تحلیلی، هم به پرسشهای تاریخی پاسخ میدهد و هم تلاش میکند مخاطب را به تأمل دربارهی ارزشها و دستاوردهای این دوران دعوت کند.
چرا باید کتاب سفرنامه عشق را بخوانیم؟
این کتاب با ترکیب روایتهای تاریخی، تحلیلهای اجتماعی و نقل خاطرات، فرصتی فراهم میکند تا مخاطب با لایههای مختلف دفاع مقدس آشنا شود. کتاب سفرنامهی عشق نهتنها به وقایع و مناطق عملیاتی میپردازد، بلکه تلاش دارد پیوند میان فرهنگ عاشورا و مقاومت مردم ایران را برجسته کند. خواننده با مطالعهی این اثر میتواند با انگیزهها، باورها و ارزشهایی که در سالهای جنگ شکل گرفتند، آشنا شود و نقش آنها را در هویت امروز جامعهی ایرانی بهتر درک کند. کتاب با پرداختن به ابعاد معنوی و انسانی جنگ، تصویری فراتر از نبرد نظامی ارائه میدهد و به اهمیت خودسازی، جامعهسازی و هویتیابی در بستر حماسهی دفاع مقدس اشاره میکند.
خواندن کتاب سفرنامه عشق را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب برای علاقهمندان به تاریخ معاصر ایران، پژوهشگران حوزهی دفاع مقدس، دانشجویان رشتههای علوم اجتماعی و تاریخ و کسانی که دغدغهی شناخت فرهنگ ایثار و مقاومت را دارند، مناسب است. این اثر به افرادی که به دنبال درک عمیقتر از نقش معنویت و هویت ملی در تحولهای اجتماعی هستند، پیشنهاد میشود.
بخشی از کتاب سفرنامه عشق
«ما مسافریم و سفر، سرنوشت محتومی است که با «هجرت» آغاز میشود؛ تو را به «جهاد» میطلبد و «عشق» آن را در «صراط مستقیم» قرار میدهد که حضرت حق تعالی فرمود: «لَذینَ ءامَنُوا أَشَدُّ حُبًّا لِلّهِ». «شهادت»، کمال عشق است؛ آن زمانی که عاشق با ندای «ارجعی إلی ربک» با فدا کردن جان خویش تحفهی «عند ربهم یرزقون» را دریافت میکند. کاروان عاشوراییان بار دیگر در کربلای ایران منزل میگزیند و صفوف یاران حسین علیهالسلام از زن و مرد، پیر و جوان به هم پیوسته میشود. دوباره عبادت، ولایت، همت، وحدت و شهادت کنار هم میآیند و اصحاب حسین علیهالسلام نوبت به نوبت میروند و ما نظارهگر و جامانده از کاروان. در پایان نیز امیر قافلهی نور در خرداد ۱۳۶۸ به جمع یاران بسیجیاش میپیوندد و قافله را به علمداری جانباز میسپرد تا کاروانیان ره گم نکنند و همراه قافلهسالار عشق، «سیدعلی خامنهای» به سرمنزل مهدویت سفر خویش را ادامه دهند. اما تو نیز اگر طهارت داشته باشی و چشم و گوش دل را بگشایی، اگر نعلین خود را در این وادی مقدس از پا درآوری، شنوای «هل من ناصر ینصرنی» خواهی شد و اجابت پرانش را مشاهده خواهی کرد. پس تو نیز باید خاکریز به خاکریز کسب معرفت کنی و جلو بروی... «سفرنامهٔ عشق» را تقدیم میکنم به روح بلند و ملکوتی حضرت امام خمینی و تمامی همسنگران و دوستان شهیدم. امید آنکه دستمان گیرند و راهمان دهند.»