کتاب رسم زندگی
معرفی کتاب رسم زندگی
کتاب «رسم زندگی» نوشتۀ مینا قائدی است و زرنوشت آن را منتشر کرده است. رسم زندگی نه فقط برای نوجوانان، بلکه برای والدین و مربیانی که به دنبال ابزاری تازه برای گفتوگو دربارهٔ مفاهیم اخلاقی با فرزندانشان هستند، کتابی سودمند و دلنشین به شمار میآید.
درباره کتاب رسم زندگی
کتاب رسم زندگی، اثری خلاقانه و شیرین است که با روایتی داستانی و طنزآمیز، تلاش میکند مفاهیم مهم زندگی را به زبانی ساده و قابللمس برای نوجوانان بازگو کند. این کتاب نه فقط مجموعهای از داستانها، بلکه سفری فکری و تخیلی به دنیای اشیاییست که در نگاه اول بیجاناند، اما در خیال نویسنده، جان گرفتهاند، دغدغه و احساس دارند و حتی گله میکنند.
کتاب رسم زندگی با گفتوگویی بانمک بین پاککن و مداد آغاز میشود؛ پاککنی خسته و دلنازک که از پاککردن اشتباهات مدادی شلخته و بیدقت، به ستوه آمده است. این شروع جذاب، نهتنها نوجوان را به دل یک قصهٔ متفاوت میبرد، بلکه بیدرنگ او را درگیر مفهومی عمیقتر میکند: مسئولیت اشتباهات و این فقط یکی از ۸ رسم زندگی است که در ادامهٔ کتاب با روایتهایی از اشیای دیگر مثل تراش، خطکش، دفتر و... به شکلی نمادین و بامزه بسط مییابد.
داستانهای کتاب رسم زندگی با لحنی صمیمی و تصویری از دنیای خیالانگیز جامدادیها، نوجوان را با مفاهیمی همچون اعتمادبهنفس، صبر، پذیرش اشتباهات، همکاری و قدر فرصتها دانستن آشنا میکند. نکتهٔ جالب این است که ماجراها در دل اشیای سادهٔ روزمره رخ میدهد؛ چیزهایی که نوجوان هر روز با آنها سروکار دارد و حالا میتواند با نگاهی تازهتر و معنایی عمیقتر به آنها بنگرد.
نویسنده با بهرهگیری از زبان طنز، شخصیتپردازی فانتزی و نثری روان و گویا، موفق شده است فضایی خلق کند که هم آموزنده است و هم سرگرمکننده. کتاب رسم زندگی صرفاً به آموزش ارزشهای اخلاقی بسنده نمیکند؛ بلکه باتوجهبه ترجمۀ برخی داستانها به زبان انگلیسی، بستری برای تقویت مهارتهای زبانی نوجوانان نیز فراهم کرده است. ترجمهها باتوجهبه تفاوتهای فرهنگی تنظیم شدهاند تا نوجوانان در کنار یادگیری زبان، به درک بهتری از تطبیق فرهنگی برسند. از دیگر ویژگیهای برجستهٔ کتاب رسم زندگی، رویکرد آموزشی غیرمستقیم آن است. بدون آنکه لحن شعاری یا دستوردهنده داشته باشد، به خوانندهاش اجازه میدهد با تفکر و همذاتپنداری، به کشف معنا برسد.
خواندن کتاب رسم زندگی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به نوجوانان و والدین آنها پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب رسم زندگی
«داستان رو بخونید و بگید اولین رسم زندگی چی میتونه باشه.
پاک کنی: ای بابا این بچه چقدر خطخطی کرده! کجایی؟ باز چهکار کردی رفتی قایم شدی؟ تو کیف هستی؟ تو جامدادی هستی؟ تو جاقلمی هستی؟ بدو بیا ببینم.
مداد: چیه چی شده اینقدر دادوفریاد میکنی؟
پاک کنی: آخه بچه من تا کی باید اشتباهات تو را راست و ریست کنم؟ چقدر انرژی بذارم؟ تموم شدم دیگه.
مداد: خب چهکار کنم؟ اعصابم خرد بود، یهکم خطخطی شد. چیزی نشده که.
پاککنی: یه کم خطخطی کردی؟ نذاشتی یه نقطۀ سفید روی کاغذ بمونه!»