کتاب من از کرونا قوی ترم
معرفی کتاب من از کرونا قوی ترم
کتاب من از کرونا قویترم نوشتهی طاهره شاهمحمدی با تصویرگری ساناز کریمی طاری، اثری است که به موضوع سبک زندگی کودکان در دوران قرنطینهی خانگی میپردازد. این کتاب با زبانی ساده و کودکانه، تلاش کرده است تا مفاهیم مرتبط با ویروس کرونا، راههای پیشگیری و اهمیت رعایت بهداشت فردی و اجتماعی را برای گروه سنی ب (کودکان دبستانی) توضیح دهد. موسسه نشر و تحقیقات ذکر آن را منتشر کرده است و در قالبی مصور و رنگی، اطلاعات کاربردی و آموزندهای را در اختیار خانوادهها و کودکان قرار داده است. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب من از کرونا قوی ترم
من از کرونا قویترم اثری آموزشی و داستانمحور است که با هدف آگاهیبخشی به کودکان دربارهی ویروس کرونا و شرایط خاص قرنطینهی خانگی نوشته شده است. طاهره شاهمحمدی در این کتاب، با بهرهگیری از روایت اولشخص کودک، تلاش کرده است تا ترسها و پرسشهای رایج کودکان دربارهی بیماری کووید-۱۹ را به زبانی قابل فهم و ملموس پاسخ دهد. ساختار کتاب به گونهای است که ابتدا به معرفی ویروس کرونا و ویژگیهای آن میپردازد، سپس به اهمیت رعایت بهداشت، فاصلهگذاری اجتماعی و نقش هر فرد در پیشگیری از بیماری اشاره میکند. در ادامه، راهکارهایی برای سرگرمشدن در خانه، حفظ ارتباط با عزیزان و مدیریت احساسات در دوران قرنطینه ارائه شده است. تصاویر رنگی و جذاب، فضای کتاب را برای کودکان دلپذیرتر کرده و پیامهای بهداشتی را بهصورت غیرمستقیم منتقل کرده است. این کتاب نهتنها اطلاعات علمی و بهداشتی را به کودکان منتقل میکند، بلکه به والدین نیز کمک میکند تا با فرزندان خود دربارهی شرایط جدید زندگی گفتوگو کنند و نگرانیهای آنها را کاهش دهند.
خلاصه کتاب من از کرونا قوی ترم
کتاب من از کرونا قویترم با روایت یک کودک آغاز میشود که از شنیدن اخبار کرونا و تغییرات زندگی روزمرهاش صحبت میکند. کودک توضیح میدهد که ویروس کرونا موجودی کوچک و نامرئی است که میتواند باعث بیماری شود و بهسرعت از فردی به فرد دیگر منتقل شود. او به تفاوتهای کرونا با سرماخوردگی اشاره میکند و توضیح میدهد که دانشمندان هنوز اطلاعات کاملی دربارهی این ویروس ندارند، اما میدانند که باید مراقب بود تا بیمار نشد. در ادامه، کودک دربارهی اهمیت رعایت بهداشت فردی، شستن دستها با دقت و استفاده از صابون صحبت میکند. او یادآور میشود که بهترین راه برای مقابله با کرونا، پیشگیری است و باید تا حد امکان در خانه ماند و از حضور در مکانهای شلوغ پرهیز کرد. همچنین به نقش مهم کودکان در محافظت از افراد آسیبپذیر مانند پدربزرگها و مادربزرگها اشاره میشود و توصیه میکند بهجای دیدار حضوری، با آنها تماس تلفنی برقرار شود. کتاب به فعالیتهای جایگزین در خانه مانند ورزش، بازی با اسباببازیهای قدیمی، انجام تکالیف مدرسه و ارتباط مجازی با دوستان میپردازد. کودک احساسات خود را دربارهی خستگی یا بیحوصلگی در این دوران بیان میکند و تأکید میکند که با همکاری و حمایت اعضای خانواده، میتوان این روزها را بهتر سپری کرد. در پایان، پیام اصلی کتاب این است که با رعایت نکات بهداشتی و حفظ روحیه، میتوان از کرونا قویتر بود و به سلامت از این دوران عبور کرد.
چرا باید کتاب من از کرونا قوی ترم را بخوانیم؟
این کتاب با توجه به شرایط خاص دوران همهگیری کرونا، بهگونهای طراحی شده است که هم اطلاعات علمی و بهداشتی را به زبان کودکانه منتقل کند و هم به دغدغههای روانی و عاطفی کودکان پاسخ دهد. ویژگی شاخص آن، ترکیب روایت داستانی با آموزشهای کاربردی است؛ بهطوریکه کودکان نهتنها با مفهوم ویروس و راههای پیشگیری آشنا میشوند، بلکه راهکارهایی برای مدیریت احساسات، سرگرمشدن در خانه و حفظ ارتباط با عزیزان نیز دریافت میکنند. تصاویر رنگی و فضای صمیمی کتاب، یادگیری را برای کودکان جذابتر کرده است. این اثر میتواند به والدین و مربیان کمک کند تا موضوعات پیچیده و اضطرابآور را بهشیوهای ساده و قابلدرک با کودکان در میان بگذارند و آنها را برای مواجهه با شرایط جدید آماده کنند.
خواندن این کتاب به کودکان دبستانی، والدین، مربیان پیشدبستانی و آموزگاران پیشنهاد میشود؛ بهویژه به کسانی که به دنبال راهی برای توضیح شرایط قرنطینه، پیشگیری از بیماری و مدیریت احساسات کودکان در دوران کرونا هستند.