کتاب سویق درمانی و روغن مالی درمانی
معرفی کتاب سویق درمانی و روغن مالی درمانی
کتاب سویق درمانی و روغن مالی درمانی؛ درسهایی از آیتالله عباس تبریزیان نوشتهٔ ولیالله علیزاده است و نشر میراث ماندگار آن را منتشر کرده است.
درباره کتاب سویق درمانی و روغن مالی درمانی
یکی از غذاهای سبکی که در روایات ما به عنوان دارو و درمان معرفی شده است سویق است. در روایات روی سویق خیلی تأکید شده است تا جای که مییفرماید: انما عُمل بالوحی، با وحی آسمانی درست شده است. سویق مانند دارو نیست که یک یاچند بار مصرف شود بلکه در اصل یک غذایی است که باید مصرف مداوم داشته باشد، بخصوص کسی که بخواهد گوشت بدنش زیاد بشود، استخوانهایش تقویت بشود. اینها به یک روز و دو روز خوردن محقق نمیشود بلکه باید زیاد مصرف شود. این حالت دارویی نیست حالت غذایی است. در این کتاب با انواع سویق و روش درست کردن آنها و مصرفشان آشنا میشوید.
خواندن کتاب سویق درمانی و روغن مالی درمانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به کسانی که به طب اسلامی علاقه دارند پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب سویق درمانی و روغن مالی درمانی
وینزل القوة فی الساقین والقدمین. و نیرو و قوت را در دو ساق و دو پا نازل میکند.
آیا سویق علاوه بر تقویت و تقویت کنندگیاش خاصیت دارویی هم دارد یا خیر؟
سویق خاصیت دارویی هم دارد. روایتی که برقی نقل میکند از شخصی به نام موسی بن القاسم از صفوان بن یحیی از امام صادق که میفرماید:
السویق یجرد المُرَّة و البلغم جرداً، سویق مُرِّه - صفرا وسودا- و بلغم را جارو میکند، جارویی؛
ویدفع سبعین نوعاً مِن انواع البلاء. و هفتاد نوع از انواع بیماری و بلا را دفع میکند.
علاوه بر این سویق جزء درمانهای قصدی است، باید با قصد بیماری خاص او را مصرف کنید مانند آب زمزم، به جهت این روایتی است که برقی نقل میکند از امام رضا که میفرماید:
السویق لما شرب له. سویق برای آن بیماریای که به قصد آن بیماری او را مصرف میکنید.
سویق درمان ریشهای انجام میدهد زیرا بلغم و صفرا و سودا را برطرف میکند و این ریشه بیماریها است. بلغم و مره را جارو میکند.
در روایتی میفرماید:
ثلاث راحات سویق جاف علی الریق؛ سه کف سویق خشک ناشتا.