جملات زیبا از متن کتاب زنان دانشمند | طاقچه
تصویر جلد کتاب زنان دانشمند
off
٪۶۰
subscriptionAvailable

کتاب زنان دانشمند

۲.۲(از ۵ امتیاز)
نوع کتاب
پدیدآورندگان: 
مولیر ‍، مهشید نونهالی
انتشارات: 
نشر قطره
categoryدسته‌بندی: 
نمایشنامه

۲۶,۰۰۰

۶۰٪

قیمت:

۱۰,۴۰۰

تومان

٪۳۰ تخفیف اولین خرید کتاب با کد OFF30ic-copy

اشتراک بی‌نهایت چیست؟

تریسوتن: تاکنون فکر می‌کردم این نادانی است که ابلهانِ بزرگ می‌پرورد، دانش نیست. کلیتاندر: بد فکر کردید و تضمین می‌دهم با دل و جان/ ۱۲۹۵ که ابله دانا ابله‌تر است از یک ابله نادان.
ولگا
۲
زنان متصنع ۱۶۵۹ تنها به اشعاری کوتاه و به کمدی و رمان می‌پرداختند حال‌آنکه زنان دانشمند ۱۶۷۲ درکنار شعر با نظرپردازی‌های فلسفی و علمی سروکار دارند. در این رهگذر و در شتاب برای رسیدن به خواستۀ خود، فضل‌فروشی زنانه هم رواج می‌یابد و بورژوازی پاریس مملو از زنانی می‌شود که خودنمایانه از زنان نخبه و شاخصی که البته از طبقۀ اشراف‌اند تقلید می‌کنند. آنان، مجهز به جسارت روشنفکرانۀ نیمه‌دانشمندانه، نوکی به نظریه‌های گوناگون می‌زنند، به نظرات دکارت، اپیکور، افلاطون و رواقیون، بی‌آنکه برای تعمیق و تدقیق این مطالب به خود فرصت دهند. حتی سلایقشان با اطمینان خاطر معطوف به چیزهای بیهوده می‌شود و در نتیجه طعمۀ مناسبی برای فضل‌فروشان فرصت‌طلب یا بی‌خاصیت‌اند.
ولگا
۱
ابله دانا ابله‌تر است از یک ابله نادان
شاهرخ
۱
در زنان دانشمند، مولیر ضمن اینکه نکاتی ساده را از جامعۀ آن دوران به‌هجو می‌کشد اما درواقع مسائلی بسیار مهم را که همیشه در مدنظر داشته است مطرح می‌کند: مسئلۀ آموزش زنان و مسئلۀ برابری زن و شوهر در چهارچوب خانواده. و البته دراین‌میان، تسویه‌حساب با یکی از کینه‌جوترین دشمنانش کشیش کوتَن را فراموش نمی‌کند.
ولگا
۰