دانلود کتاب صوتی فلسفه زندگی با صدای خلیل هدایتی + نمونه رایگان
با کد تخفیف OFF30 اولین کتاب الکترونیکی یا صوتی‌ات را با ۳۰٪ تخفیف از طاقچه دریافت کن.
تصویر جلد کتاب صوتی فلسفه زندگی

دانلود و خرید کتاب صوتی فلسفه زندگی

معرفی کتاب صوتی فلسفه زندگی

کتاب صوتی فلسفه زندگی نوشتهٔ کریستوفر همیلتن و ترجمهٔ میثم محمدامینی و با صدای خلیل هدایتی است و استودیو نوار آن را منتشر کرده است. این کتاب تأملاتی در باب حیات، معنا و اخلاق است.

درباره کتاب صوتی فلسفه زندگی

نویسندهٔ کتاب صوتی فلسفه زندگی، کریستوفر همیلتن عقیده دارد که یکی از ویژگی‌های فلسفهٔ دانشگاهی این است که از واقعیتِ حیاتِ ذهنی و درونیِ انسان فاصله گرفته و همین‌طور از هدف قدیم خود که همانا جست‌وجوی حکمت و معنای زندگی است، بازمانده است. او در این کتاب تا اندازه‌ای به بررسی دلایل این امر می‌پردازد و همین‌طور می‌کوشد شکلی از کار فلسفی ارائه کند که ضمن تکیه بر مبانی عقلانی، به عواطف و احساساتِ شخصیِ انسان نیز یک‌سره بی‌اعتنا نباشد.

فلسفه زندگی مجموعه‌ای است از چند جستار یا مقالهٔ فلسفی که مطابق تقسیم‌بندی رایج در حوزهٔ «فلسفهٔ اخلاق» قرار می‌گیرد، اما نویسنده برداشتی وسیع از مفهوم «اخلاق» در نظر دارد. او از جمله دربارهٔ رازِ زادن و مردن، معنای حیات و پوچیِ زندگی، تقدیر و سرنوشت، نسبی‌گرایی و ترس از مرگ بحث می‌کند. همین‌طور دربارهٔ دو جنبهٔ مهم حیات انسان، یعنی خواب و آمیزش جنسی که در بررسی‌های فلسفی کمتر مورد توجه بوده است، تحلیل‌های جالبی ارائه می‌دهد.

همیلتن کاملاً به این مسئله توجه دارد که «زندگی بسیار بسیار پیچیده‌تر و در برابر توضیح مقاوم‌تر از آن است که بتوان با مطالعهٔ کتب دانشگاهی دربارهٔ فلسفهٔ اخلاق درکی کامل یا رضایت‌بخش از آن به دست آورد»، اما می‌کوشد که به قول ویتگنشتاین «تعبیر خود را از امور» به دست دهد. او در این راه ذوق و حساسیت ادبی را در کنار نظم و منطقِ فلسفی به کار می‌گیرد و بحث را جابه‌جا با نقل‌قول‌های شایسته از آثار شکسپیر، داستایفسکی، جورج الیوت، د. ه. لارنس، پروست، ت. س. الیوت، فیلیپ لارکین و بسیاری دیگر غنا می‌بخشد و از این رهگذر وجه تازه‌ای از رابطهٔ میان فلسفه و ادبیات را برای شنونده روشن می‌کند.

این کتاب صوتی مجموعه‌ای است از چند جستار فلسفی که می‌توان جدا از یکدیگر مطالعه کرد، اما همگی دربارهٔ سرشت ارزش‌هایی است که به تسامح می‌توان گفت در ساحتی که به نام «اخلاق» می‌شناسیم قرار می‌گیرد. البته این جستارها با آن نوع فلسفه‌ای که جریانِ غالبِ مطالعه و نگارش در این رشته را در مؤسسات دانشگاهیِ کشورهای انگلیسی‌زبان و دیگر جاها تشکیل می‌دهد، از جهات مهمی تفاوت دارد. آنچه اینجا دربارهٔ سرشت فلسفه گفته می‌شود تنها دربارهٔ آن نوع فلسفه‌ای است که به ارزش‌ها می‌پردازد؛ یعنی ارزش‌های اخلاقی و توسعاً ارزش‌های زیباشناختی و ارزش‌های سیاسی و سایر ارزش‌های مربوط.

شنیدن کتاب صوتی فلسفه زندگی را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

 علاقه‌مندان به کتاب‌های حوزهٔ فلسفه و زندگی را به شنیدن این اثر دعوت می‌کنیم.

درباره کریستوفر همیلتن

کریستوفر همیلتن استاد فلسفهٔ دین در کینگز کالج لندن است و به‌جز فلسفه در رشتهٔ ادبیات آلمانی نیز تحصیل کرده و به پژوهش در زمینهٔ رابطهٔ میان فلسفه و ادبیات و همین‌طور رابطهٔ میان ارزش‌های اخلاقی و دینی و زیباشناختی علاقه‌مند است. آثار او گرچه به طور کلی در چارچوب فلسفهٔ اخلاق قرار می‌گیرد، اما نیم‌نگاهی به زیبایی‌شناسی و فلسفهٔ سیاسی و فلسفهٔ دین نیز دارد. توجه و علاقهٔ او به زبان نیز سبب شده است که به پژوهش در زمینهٔ سبک‌های مختلف ادبی در متون فلسفی گوناگون بپردازد.

بخشی از کتاب صوتی فلسفه زندگی

«از دههٔ ۱۹۸۰، فیلسوفان اخلاق علاقهٔ فزاینده‌ای به مسئلهٔ فضایل و رذایل نشان می‌دهند؛ یعنی به ویژگی‌های شخصیتی نظیر مهربانی، بخشندگی، سنگدلی، تنگ‌نظری. دلیل این افزایش علاقه در درجهٔ نخست نارضایتی نسبت به دو نظریهٔ اخلاقیی است که دیرزمانی است بر اندیشهٔ فیلسوفان اخلاق سیطره داشته است: یعنی فایده‌باوری که ریشه‌های آن به آثار جرمی بنتَم و جان استوارت میل نسبت داده می‌شود و کانت‌گرایی که از فلسفهٔ کانت مشتق شده است.‌ هر دوی این نظریات بسیار پیچیده است، اما به زبان ساده فایده‌باوری می‌گوید عملی درست است که موجب بهبود رفاه یا خوشبختی یا لذت شود؛ و فلسفهٔ اخلاق کانت هم می‌گوید اعمال از لحاظ اخلاقی زمانی شایستهٔ تقدیر است که مطابق برخی اصول یا قواعد مشخص باشد. وجه اشتراک این دو نظریه این است که ارزش اخلاقی را در انجامِ وظیفه می‌داند.‌ در فایده‌باوری وظیفهٔ من بهبود رفاه یا خوشبختی یا لذت است، حال آن‌که بر اساس تصویر کانتی وظیفهٔ من پیروی از اصول یا قواعدی خاص است. بسیاری از فیلسوفان از جهات گوناگون این نظریات را نابسنده یافته‌اند و مهم‌ترین مسئله این است که به نظر می‌آید این‌جا، شخصیتِ فردِ کنشگر (agent) مورد توجه قرار نگرفته است یا به بیان دیگر، ارزش شخصیت کنشگر وابسته شده است به ارزش اعمال او؛ یعنی مطابق این تصویر کنشگر خوب کسی است که وظیفه‌اش را انجام می‌دهد. اما شکی نیست که اکنون بسیاری از فیلسوفان احساس می‌کنند که مفهوم شخصیت بسیار پیچیده‌تر از این‌هاست؛ ارزشِ اخلاقیِ شخصیتِ یک فرد را نمی‌توان فقط و فقط به انجام وظایفی که بر دوش اوست وابسته دانست.»




زمان

۰

حجم

۰

قابلیت انتقال

ندارد

زمان

۰

حجم

۰

قابلیت انتقال

ندارد