دانلود ماهنامه همشهری داستان ـ شماره ۹۹ـ اردیبهشت ۹۸ | طاقچه

انتشارات:همشهری داستان
امتیاز:
۳.۰از ۵ رأیخواندن نظرات

معرفی ماهنامه همشهری داستان ـ شماره ۹۹ـ اردیبهشت ۹۸

همشهری داستان، از سری مجلات گروه همشهری است؛ ماهنامه‌ای در حوزهٔ ادبیات داستانی که شامل داستان‌های نویسنده‌های ایرانی، ترجمهٔ داستان‌های نویسنده‌های خارجی، مصاحبه با نویسنده‌های ایرانی و خارجی و برندگان جوایز مختلف و... است. اولین نسخهٔ آن در تیرماه ۱۳۸۹ با عنوان ویژه‌نامهٔ داستانِ خردنامهٔ همشهری منتشر شد و در اردیبهشت ۹۰، با دریافت مجوز مستقل، با عنوان «داستان» روی کیوسک‌ها قرار گرفت. همشهری داستان این شماره ویژه خراسان و نویسندگان خراسانی است. خراسان، از دیرباز یکی از پایه فرهنگ و ادبیات ایران بوده است و چهره‌های بزرگ و درخشانی در این سرزمین پهناور بنای ادبیات را ساخته و پاس داشته‌اند و فرهنگی را فراتر از مرزهای امروزی خراسان چندپاره ساخته و پرداخته‌اند. خراسان بیشتر به سنت شعری و مکتب موسیقایی‌اش شناخته می‌شود و چراغ محفل‌ها و جمع‌های ادبی آن به شعر روشن است و شعر شاعرانش همراه زخمه نوازندگان موسیقی مقامی و آوازی در کوه و دشت و جنگلش می‌پیچید. با این همه خراسان تکیه زده بر پشتوانه فرهنگی و تاریخی خود، دستی هم در ادبیات داستانی دارد و یکی از رکن‌های داستان‌نویسی کشور به شمار می‌رود. نام و آوازه محمود دولت‌آبادی و کلیدرش را همگان در گوشه و کنار این مرز و بوم شنیده‌اند و بسیاری خواندن داستان بزرگش را افتخار زندگی خود می‌دانند. از او که بگذریم خراسان داستان‌نویسان شناخته و ناشناخته بسیاری دارد که نوشتن و داستان‌سرایی زندگی‌شان شده است. آن‌چه در این شماره می‌خوانید داستان‌ها و روایت‌های نویسندگانی است که زاده خراسانند و چراغ انجمن‌های داستان‌نویسی خراسان به آنها زنده است: سرآغاز روایت زندگی روایتی متفاوت از بهشت/ علی رزاقی بهار عشق فیلم/ محمدباقر کلاهی اهری یا همه‌ یا هیچکس/ امیر شهلا یک شهر ... یک اغذیه فروشی/ رضا سلیمان نوری داستان دورگه/ سعید تشکری یک عاشقانه سرد/ فاطمه حسنپور کشتن من برای تو چه آسان بود/ هادی تقی‌زاده میرزاحسین/ رضا طوسی چهار تذکره بر خط الراس حافظه، دریا، جنون و ابر/ میثم غفوریان صدیق خواب کافکا / مجتبی تجلی ارتفاع‌زدگی/ علی رحمانی قناویزباف کتاب و زن/ علی عبداللهی هابیل/ مجتبی هژبری مثلث/ هما رضوی‌زاده تنها صداست که می‌ماند/ پریسیما جوادی ترشیزی مراتب یادآوری/ کاظم آقایی صداها/ مرتضی قربانیون وقایع دستکاری شده چند روز اخیر/ نعیمه بخشی داستان اقلیم من بازی نیستم/ سمیرا آرامی مرگ خرگوش/ وحید افتخارزاده ریشه‌های بی‌حسی/ مهدی رئیس المحدثین روایت مستند گودال خشت‌مال‌ها/ محسن میهندوست معبدی به نام دبیرستان فردوسی/ سروش مظفرمقدم سخن تو/ ترگل شیرعلیان درباره داستان طریق بسمل شدن در خواب راویان/ شوکا حسینی
بهار
۱۳۹۹/۰۷/۰۲