کتاب پدر من هم هستم
معرفی کتاب پدر من هم هستم
کتاب پدر من هم هستم نوشته فیروزه نیراعظم، داستان پسری به نام حمید را روایت میکند که در خانوادهای مرفه به دنیا آمده و تنها پسر میان چند خواهر است. او به دلیل تمایل شدید و تعصبات خاص پدرش، تحت مراقبتهای افراطی و سختگیرانه قرار میگیرد؛ محافظتی خفهکننده که او را از داشتن یک زندگی طبیعی، ارتباط با همسنوسالان و شکلدهی به استقلال فردی محروم میسازد. این رمان را انتشارات متخصصان منتشر کرده است. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب پدر من هم هستم
کتاب پدر من هم هستم نوشتهی فیروزه نیراعظم، روایتی داستانی از زندگی پسری به نام حمید است که در سایهی سنگین اقتدار، تبعیضهای جنسیتی سنتی و مراقبتهای بیمارگونهی پدرش قد میکشد. داستان از زاویهی دید اولشخص روایت میشود و به درونمایههایی نظیر آسیبهای ناشی از توجه افراطی، فرزندپروری سلطهجویانه، فاصلههای طبقاتی و تنهایی تحمیلی میپردازد. پدر خانواده که کارخانهداری ثروتمند و سختگیر است، پس از چند دختر صاحب پسر شده و همین مسئله باعث ایجاد رفتارهایی افراطی و انحصارطلبانه در تربیت او میشود. حمید از بازی با دیگر کودکان منع میگردد، حتی در کلاس درس با یک صندلی جداگانه نشانده میشود و هرگونه ارتباط اجتماعی او به خواست پدر محدود میشود.
کتاب پدر من هم هستم نشان میدهد که چگونه محبت بیاندازه اما تحمیلی، به جای پروبالدادن به رشد شخصیت کودک، به انزوای روانی و احساس بیگانگی با خود میانجامد. فیروزه نیراعظم در ۱۶ فصل مجزا، مراحل رشد حمید از دوران ابتدایی تا زمان انتخاب رشته و مواجهه با الگوهای سنتی خانواده را ترسیم کرده است. در این مسیر، تقابل آشکاری میان رفتار محبتآمیز اما توأم با تسلیم مادر و اقتدارگرایی مطلق پدر شکل میگیرد؛ تضادی که کودک را در احساس گناه، غرور کاذب و ناتوانی در پذیرش واقعیتهای جامعه معلق نگه میدارد.
خلاصه داستان پدر من هم هستم
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند!
کتاب پدر من هم هستم داستان زندگی کودکی به نام حمید است که به عنوان تنها پسر پس از چهار دختر در خانوادهای مرفه متولد میشود. پدرش که تمایل شدیدی به داشتن فرزند پسر داشته، محافظتهایی بیمارگونه و انزواطلبانه را به او تحمیل میکند. حمید از بدو ورود به مدرسه اجازه ندارد مانند سایر کودکان روی نیمکت بنشیند یا با همکلاسیهایش بازی کند؛ حتی دوستی کوتاهمدت او با پسری خوشقلب اما فقیر به نام حسن، با دخالت تند پدر قطع میشود.
با گذر زمان و ورود معلمان خصوصی و نمرهسازیها، حمید دچار غروری کاذب و دوگانگی شخصیتی میشود. او که آرزو دارد در آینده حقوقدان شود، باز هم مقهور خواستههای تحمیلی پدرش میشود.
چرا باید کتاب پدر من هم هستم را بخوانیم؟
دلایل خواندن کتاب پدر من هم هستم را میتوان اینطور خلاصه کرد:
- این کتاب آسیبهای روانی و پیامدهای تربیتی ناشی از توجه افراطی و سختگیریهای نابهجا بر روان کودک را نشان میدهد.
- خواننده با مطالعهی این اثر میتواند تأثیر عمیق الگوهای سنتی و تعصبات جنسیتی خانواده بر شکلگیری بحرانهای هویتی فرزندان را بهتر دریابد.
- این کتاب به خواننده کمک میکند تعارضات درونی انسانی را که میان پذیرش محبت تحمیلی و تمایل به استقلال فردی گرفتار شده است، درک کند.
- خواندن این کتاب برای کسانی مناسب است که به تحلیل پویایی روابط خانوادگی، والدگری مستبدانه و بررسی تبعات روانی انزوای اجتماعی در قالب داستان علاقهمند هستند.
خواندن کتاب پدر من هم هستم را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
خواندن کتاب پدر من هم هستم به افراد زیر پیشنهاد میشود:
- این کتاب برای کسانی مناسب است که به رمانهای ایرانی با محوریت دغدغههای خانوادگی و اجتماعی علاقه دارند.
- خواندن این کتاب به خوانندگانی پیشنهاد میشود که به داستانهای واقعگرایانه پیرامون پیامدهای شیوهی تربیت مستبدانه علاقهمند هستند.
- این کتاب برای کسانی مناسب است که میخواهند چالشهای مرتبط با تبعیض جنسیتی سنتی در بافت خانواده را بهتر درک کنند.
- این کتاب به کسانی پیشنهاد میشود که روایتهای اولشخص با تمرکز بر احساسات درونی و تنهایی شخصیتها را میپسندند.
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب پدر من هم هستم و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
مشخصات کتاب
| نام کتاب | پدر من هم هستم |