کتاب مرگ قاضی سعید صالحی + دانلود نمونه رایگان

انتشارات:سنجاق
امتیاز
۴.۴از ۱۴ رأیخواندن نظرات

معرفی کتاب مرگ قاضی

کتاب مرگ قاضی (سکوتی پس از هزار رأی ناعادلانه) نوشته سعید صالحی و اثری است که نشر سنجاق آن را به‌صورت الکترونیکی منتشر کرده است. این کتاب به موضوع قضاوت و پیش‌داوری در زندگی روزمره پرداخته و تلاش کرده است با زبانی روشن و مثال‌هایی ملموس، ابعاد مختلف قضاوت‌کردن را بررسی کند. نویسنده با بهره‌گیری از نقل‌قول‌های متفکران، شاعران و روان‌شناسان و نیز با تکیه بر یافته‌های علمی و حکایت‌های تاریخی، به بررسی ریشه‌ها و پیامدها و راه‌های کاهش قضاوت‌های نادرست پرداخته است. کتاب حاضر به جنبه‌های فردی و اجتماعی قضاوت می‌پردازد و سعی می‌کند مخاطب را به تأمل درباره‌ی رفتارها و نگرش‌های خود نسبت به دیگران دعوت کند. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب مرگ قاضی

کتاب مرگ قاضی (سکوتی پس از هزار رأی ناعادلانه) نوشته‌ی سعید صالحی، به موضوع قضاوت و پیش‌داوری در زندگی انسان‌ها می‌پردازد. این کتاب با رویکردی تحلیلی و با استفاده از مثال‌های روزمره، حکایت‌های ادبی و نقل‌قول‌هایی از اندیشمندان تلاش کرده است تا نشان دهد قضاوت‌کردن تا چه اندازه در روابط انسانی، رشد فردی و سلامت روان تأثیرگذار است. ساختار کتاب به‌گونه‌ای است که ابتدا با طرح سؤالاتی درباره‌ی تجربه‌ی قضاوت‌شدن و قضاوت‌کردن آغاز می‌شود و سپس با بررسی ریشه‌های روان‌شناختی و اجتماعی این رفتار، به پیامدهای آن در زندگی فردی و جمعی می‌پردازد.

سعید صالحی با آوردن مثال‌هایی از زندگی روزمره، تفاوت‌های فردی، تأثیر محیط، نقش فرهنگ و رسانه و نیز باگ‌های مغزی که باعث قضاوت‌های نادرست می‌شود، تلاش کرده است تصویری جامع از این پدیده ارائه دهد. کتاب مرگ قاضی به جنبه‌های نظری و کاربردی قضاوت پرداخته و در بخش‌هایی با استفاده از حکایت‌ها و داستان‌های کوتاه، مفاهیم را برای مخاطب ملموس‌تر کرده است.

خلاصه کتاب مرگ قاضی

کتاب با طرح این پرسش آغاز می‌شود که چرا انسان‌ها با وجود آگاهی از نادرستی قضاوتْ همچنان به آن ادامه می‌دهند. نویسنده با اشاره به تجربه‌های شخصی و مثال‌های ملموس نشان داده است که قضاوت‌کردن ریشه در ساختار ذهنی و اجتماعی انسان دارد. تفاوت‌های فردی و نقش تجربه‌های زیسته در شکل‌گیری برداشت‌ها و قضاوت‌ها در این اثر بررسی شده است. مثال‌هایی مانند تجربه‌ی تصادف یا حضور در یک مراسم نشان می‌دهد که حتی در شرایط یکسان، هر فرد برداشت متفاوتی دارد و همین تفاوت‌ها زمینه‌ساز قضاوت‌های نادرست می‌شود. نویسنده در ادامه به نقش عوامل فیزیولوژیکی مانند گرسنگی و تشنگی، سلامت روان و جسم و نیز محیط اطراف در شکل‌گیری رفتارها و قضاوت‌ها پرداخته است.

تأثیر فرهنگ، تبلیغات، رسانه و آموزش‌های اجتماعی در ایجاد پیش‌داوری‌ها و برچسب‌زنی‌های نادرست در این کتاب بررسی شده است. بخش قابل‌توجهی از کتاب حاضر به معرفی باگ‌های مغزی و سوگیری‌های شناختی اختصاص یافته است که باعث می‌شود انسان‌ها اطلاعات را به‌گونه‌ای پردازش کنند که باورهای قبلی‌شان تقویت شود و کمتر به شواهد مخالف توجه کنند. نویسنده در بخش‌های پایانی با آوردن حکایت‌ها و داستان‌هایی از متون کلاسیک و اندیشمندان، اهمیت پرهیز از قضاوت و تمرین همدلی را یادآور شده است. این کتاب با تأکید بر این نکته به پایان می‌رسد که قضاوت‌کردن نه‌تنها به دیگران آسیب می‌زند، بلکه مانع رشد فردی و ایجاد روابط سالم می‌شود و برای داشتن جامعه‌ای سالم‌تر باید مهارت قضاوت‌نکردن را در خود تقویت کنیم.

چرا باید کتاب مرگ قاضی را بخوانیم؟

کتاب مرگ قاضی با زبانی روشن و مثال‌هایی متنوع، موضوع قضاوت و پیش‌داوری را از زوایای مختلف بررسی کرده است. این کتاب نه‌تنها به ریشه‌های روان‌شناختی و اجتماعی قضاوت می‌پردازد، بلکه با معرفی سوگیری‌های ذهنی و باگ‌های مغزی به مخاطب کمک می‌کند تا نسبت به فرایندهای ذهنی خود آگاه‌تر شود. استفاده از حکایت‌ها و نقل‌قول‌های ادبی و علمی، مفاهیم را ملموس‌تر کرده است. خواندن این کتاب می‌تواند به افزایش همدلی، کاهش پیش‌داوری و بهبود روابط فردی و اجتماعی کمک کند و مخاطب را به بازنگری در نگرش‌ها و رفتارهای روزمره‌اش دعوت کند.

خواندن این کتاب به کسانی پیشنهاد می‌شود که دغدغه‌ی بهبود روابط انسانی، رشد فردی، کاهش پیش‌داوری و افزایش همدلی دارند. همچنین اثر حاضر برای علاقه‌مندان به روان‌شناسی، علوم اجتماعی، مربیان، والدین و افرادی که در محیط‌های جمعی فعالیت می‌کنند، مناسب است.

بخشی از کتاب مرگ قاضی

«قضاوت نکردن به عنوان مهارت ارتباطی

در دنیای پیچیدهٔ امروزی توانایی "قضاوت نکردن سریع و بی‌پایه" یکی از مهارت‌های حیاتی برای ارتباط موثر با دیگران است. مطالعات علوم رفتاری نشان می‌دهد افرادی که کمتر قضاوت می‌کنند، معمولاً روابط اجتماعی پایدارتر و عمیق‌تری دارند، چرا که پذیرش و همدلی را در رفتار خود به کار می‌گیرند.

قضاوت‌های سریع معمولاَ مانع شنیدن واقعی دیگران می‌شوند و باعث ایجاد فاصله و سوتفاهم می‌گردند. در مقابل، فردی که تمرین می‌کند ذهنش را باز نگه دارد و بدون پیش داوری به دیگران گوش دهد، فضای اعتماد و احترام را در روابطش گسترش می‌دهد.

همچنین، تمرین‌های ذهن و آگاهی و تمرکز بر لحظه حاضر، توانایی کاهش قضاوت‌های ناخود آگاه را تقویت می‌کند و کمک می‌کند تا دید بازتری نسبت به رفتارها و گفته‌های دیگران پیدا کنیم.»

۱۴۰۴/۱۲/۱۵

خیلی عالی بود،اول مردد بودم که بخونم ولی وقتی شروع به خوندن کردم تا آخرش رو خوندم و خیلی به فکر فرو رفتم و این یعنی تاثیر گذار بود در کل خوشم اومد

۱۴۰۴/۱۲/۱۵

این کتاب دید هر انسان رو به طور کامل نسبت به دنیا تغییر میده مطمئن ام از خوندش پشیمون نمیشین

lhs
۱۴۰۴/۱۲/۱۷

بسیار غافلگیر کننده بود. انتظار رمان داشتم و با یک سبک کاملا متفاوت روبه رو شدم. عالی بود و واقعا تامل برانگیز.

eghlima
۱۴۰۴/۱۲/۲۰

سبک کتاب جالب بود و دوست داشتم کتاب حول محور موضوعی بود که اینقدر بدون استدلال تکرار شده، تبدیل به کلیشه شده. اگر کسی می‌نشست و برای من از بد بودن قضاوت دیگران می‌گفت، بعد از شنیدن دو سه تا جمله اولش

- بیشتر
۱۴۰۵/۰۱/۱۸

کتاب فوقالعاده بود پیشنهاد میکنم برا خواندنش

بهناز
۱۴۰۴/۱۲/۲۸

خیلی ساده و روان و سطحی چیز خاصی به اطلاعاتتون با خوندنش اضافه نمیشه در ضمن در عصر حاضر همچین آدم ها برای هم مهم نیستن که بخوان توسط هم قضاوت بشن همه درگیر کار و زندگی و مشغله های

- بیشتر
۱۴۰۴/۱۲/۲۴

بسیار مفید بود دوست داشتم،تاثیر گذار بود

۱۴۰۴/۱۲/۲۰

من این کتاب رو خریدم کلا ۴۴ صفحه داره در صورتی که داخل توضیحات زدید ۸۶ صفحه!!!!!!

بریده‌هایی از کتاب

هیچ کس به طور کامل آگاه نیست از ریشه‌ها و دردهای دیگری، پس قضاوت، خطای دید، روان ماست.
اکثر مردم تمام تفاوت‌ها را رها می‌کنند و شباهت‌ها را مورد بررسی قرار می‌دهند، فاجعه‌ای دردناک که قضاوت‌ها از همین نقاط نیز شکل می‌گیرند.
همه آنچه در دیگران ما را آزار می‌دهد، می‌تواند ما را به درک عمیق‌تری از خودمان برساند.
اینکه ما فقط بتوانیم درک کنیم که نمی‌توانیم درک عمیقی از کسی داشته باشیم یعنی بیشتر راه انسانیت در مقولهٔ قضاوت نکردن را طی کرده‌ایم.
درک نکردن دیگران، مجوز قضاوت آنها نیست. جی کی رولینگ نویسندهٔ هری پاتر